Kisgyerekesek? Ti mennyiből éltek meg egy hónapban?
Mennyi pénz folyik be a kasszába minden hónapban? Hanyan vagytok rá? (apa, anya, gyerek/ek), a pároddal mind a ketten dolgoztok? és elég mindenre? tudtok félre rakni belőlle?
Tudnátok/akartok vállalni még egy gyerkőcöt? Bírnátok anyagilag?
Nem akarok túrkálni senki pénztárcájában, ne úgy értsétek!
Én 125 nettót kapok, plusz a gyes és a csp. Apa 160-at.
Egyelőre 3-an vagyunk, de már várjuk a tesót.
A lakáson, kocsin nincs hitel. (van egy hiteles lakás, de ki van adva albérletbe, így az eltartja magát).
Szerintem ebből normálisan meg lehet élni, még félre is tudunk tenni.
1 gyerkőc van 3 éves lesz jövőhónapban. Apa 90.000 körül hoz haza mostantól (eddig 60.000-et kapott, most váltott munkahelyet). Nekem a 6 órás bérem 58.000 FT, plusz a gyes februárig 14-ig, meg a családi. A 8 órás bérem úgy 80.000 Körül lesz (gondolom én:-), de lehet, hogy koppanok és nem lesz annyi). Albérletben lakunk, havi 20.0000, plusz a rezsi. Autó hitel 20.000. Februárban 120.000 lesz a rezsi, ebben az autó is benne van, telefon, internet stb, tehát minden. A többi marad kajára, Kisfiunknak a bölcsis ebéd (10.000/hó),meg ami kell.
Hiába szeretnénk még egy gyerkőcöt, nem merjük bevállalni, legalább is most még nem. (bár még ráérünk 30-at töltjük mind a ketten az idén). De most úgy néz, ki a helyzet, hogy egyke marad. Inkább neki adok meg mindent később ami kell (iskolák), mint hogy ha már kettő van ne tanulhassanak, mert tudjuk finanszírozni.
Anya, Apa, 3 éves, 2 hónapos. Tgyáson vagyok, Apa minimálbéres, néha maszek munkára hívják, de sajnos az ritka. Nekem a hét elején megszűnt a cégem, szóval nincs hova visszamenjek.
Félrerakni? Fizetéstől fizetésig élünk, és csak a legszükségesebbeket vesszük meg.
Ha megnyernénk a lottót, akkor még egy pöttömöt vállalnánk, amúgy semmiképpen.
Párom eddig 80 e ft-ot kapott, nem tudott elhelyezkedni egyetemi végzettséggel. De most megkapta álmai állását, nettó 250 e ft-ot kap, 3 hónapja.
Én 98 e ft-os gyedet
1éves, 3 éves gyerekek és mi ketten + cica
Albérlet, az elmúlt évek felhalmozott tartozásai az eddigi pénztelenség miatt, ami olyan 700 e ft + 2 millió ft a diákhitel.
Szerencsére a lakás nem hiteles, elég bérleti díjat fizetni.
Ingóságunk mindenünk van, erre nem kell igazán költeni.
Mivel hatalmas adósságunk van és törlesztjük, így félretenni nem tudunk, de remélhetően 1 év múlva már rendbe jövünk.
Szeretnénk mégegy babát, de ez mégcsak gondolat szintjén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!