Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor nem sétálhatnak a...

Most akkor nem sétálhatnak a kisgyerekesek, kisbabások a szmog miatt? Ti kimentek sétálni?

Figyelt kérdés
A tv ben is azt mondják mindehol, hogy ne menjünk a szabadba, főleg a kisgyerekesek ne, mert szennyezett a levegő, magas a szálló por,akkor most egyáltalán nem mentek kia gyerekkel ilyenkor?És ha ez 2-3 hétig ilyen szennyezett lesz a levegő akkor egyáltalán ne menjünk ki?Ti kiviszitek ilyenkor a babátokat,kisgyermeketeket?Ha igen akkor naponta hány percre, és hány óra felé?
2011. nov. 17. 09:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Tekerj vékony sálat a gyermek szája és orra elé. Olyat, amin keresztül még tud lélegezni. Akkor nem lesz nagy baj. Keress zöldövezetet a sétára. NE tartózkodjatok ígyse kint sokáig.
2011. nov. 17. 09:22
 2/14 anonim ***** válasza:
Hát, én még szellőztetni is alig merek, mert érzem, hogy jön be a füstszag. Úgyhogy én is ezen tűnődöm. A gyerekek meg ugye alacsonyabban vannak, ott még jobban leülepednek a gázok. Időnként kinézek, milyen a levegő, és attól függően megyek ki vele.
2011. nov. 17. 09:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Sajnos pont babakocsi-magasságban a legrosszabb a levegő :(

Mi levegőzni nem megyünk, csak gyorsan elintézzük, amit nagyon muszáj, és sietünk haza. És ahogy írták is előttem, a szellőztetés sem jó ilyenkor, nem használ, hanem árt. Persze attól is függ, hol éltek. Mi szmogos nagyvárosban :( De a falvakban sem jobb a helyzet, csak ott nincs mérőállomás, azért nem lehet riadó sem :P

2011. nov. 17. 09:26
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Sálat rakni a gyerkőc szája elé nem tanácsos, mert kilégzéskor a sál belső oldalán lecsapódik a pára, ami a belélegzett hideg levegőt fogja nedvesíteni, és a belélegzett hideg, nedves levegőtől pedig meg fog fázni.
2011. nov. 17. 09:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Pesten van ilyen nagy szmog?Mi Dunakeszin lakunk, szerintem itt viszonylag jó a levegő...Bár délután, mikor megy le a nap már én sem megyek ki, mert beindul a fűtés, ezerrel nyomatják a kémények a füstöt, na ilyenkor nálunk is durva a levegő...
2011. nov. 17. 09:36
 6/14 anonim ***** válasza:
Reggel meg akartam kérdezni az óvónőt, hogy kiviszik-e őket, de elfelejtettem basszus, most úgy bosszant. Remélem, nem viszik ki őket...
2011. nov. 17. 09:43
 7/14 A kérdező kommentje:

[link]

Mi Szolnok és Budapest között lakunk, és ott már kitisztultnak látzsik, de akkor most ez jó ez a térkép szerintettek?Akkor miért mondják a tv ben,hogy az egész ország szennyezett?Most akkor, hogy is van ez?

2011. nov. 17. 09:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Egyébként mi egy óvoda mellett lakunk, és mivel az én gyermekeim kicsik még, én minden napi szinten nézem a szmogtérképet az időképen, és bizony az ovódában ami mellett lakunk, a legszennyezettebb napokon is kivitték sajnos őket.Hallom ugyanis amikor kijönnek a levegőre, mert nagy ricsaj van olyankor.Tehát nem tudom nem észrevenni, hogy kint vannak az ovisok.De mivan ha már az én gyermekem is ovis lesz, akkor megtiltsam majd az ovónőnek, hogy kivigyék az enyémet?
2011. nov. 17. 09:54
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb félni, mint megijedni, bármit mutat ez a térkép!

Pár nap sétaszünet inkább, mint hogy káros hatásnak tegyem ki a picimet. Ami lehet, hogy asztmát hoz ki, vagy az is lehet, hogy csak évek múlva jelentkezik..

Én nem kockáztatok.

2011. nov. 17. 09:56
 10/14 anonim ***** válasza:

Ovi: nálunk is kiviszik őket :(

DE a 3-6 éves gyereke kicsivel kevésbé érzékenyek már, mint 0-3 éves korig.

2011. nov. 17. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!