Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekesek, jogosan vagyok...

Kisgyerekesek, jogosan vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés

Nektek mennyi szabadidotok jut magatokra?

En kulfoldon elek, lanyom 2,5 eves. Ferjem keso este jar haza a munkabol, vasarnap is dolgozik. Nagyon ritkan van itthon, de olyankor azert el-elvan a gyerekkel fel orakat.

Neki van annyi szabadideje, hogy munka utan heti 2-3 alkalommal beuljon vhova a haverjaival (egy sor, egy kave, kartya stb).

En viszont 2,5 ev alatt sehol sem voltam egyedul. Se egy vasarlas,se egy fodrasz stb.

Ma reggel keresett vmit a konyhaba es elkezdte a magaet, hogy egesz nap itthon vagyunk es a szekreny hogy nez ki stb, meg hogy engem egy gyerek is hogy lefaraszt stb.

Elegem van! Vagy csak en bolondultam meg?

2011. nov. 26. 10:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Jó kérdés! Akkor nem csak te, hanem én is megbolondultam. A szitu ugyanez (csak még fiatalabb a fiam). A férjem szerint én sem boldogulok a háztartással és a gyerekkel...hát igen, fél-fél órákból nem igazán lehet lemérni mennyi törődést igényelnek, és milyen fárasztó tud lenni-főleg ha nincs mikor feltöltődni....
2011. nov. 26. 10:16
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is ezt mondta, ezert egy napra otthagytam a kicsivel, persze hagytam kajat is.

10-kor mentem el, es delutan 3-kor mar otthon voltam, de addigra teljesen kikeszult, azota nem cseszeget, mert rajott, hogy a gyerek nem olyan, amit leteszünk a sarokba, amig mast csinalunk.

Probaljatok ki, hatha nalatok is bevalik!

2011. nov. 26. 10:24
 3/16 A kérdező kommentje:

De jo lenne komolyan egy nap! Most pont alszik, a kajat odaraktam, furdeni fogok es kovet mosni, ma a hazimunkaval jol haladtam.

Inkabb abba lehet belehulyulni szerintem, hogy minden napom ugyanugy telik. Mit nem adnek egy szabad delelottert a varosban egyedul!

2011. nov. 26. 10:53
 4/16 anonim ***** válasza:

3 gyerekkel vagyok így itthon! Tudjátok mi volt eddig a kikapcsolódás? Tavalyig minden hónapba egyszer elmentünk nagybevásárolni,családostól. Igaz,az úttal együtt 3 órán belül megvolt,de akkor is jó volt... Már az sincs. Most azt tartom kikapcsolódásnak,ha nagy ritkán- havonta 1-2 alkalommal a nagyobb gyerekért egyedül mehetek az oviba... (arra a 15 percre felvállalja a két kicsit vagy az apja,ha éppen itthon van és a legkisebb alszik,vagy a nagyapjuk,aki szintén nagyon ritkán jár erre.)

Kitartás! A gyermek hamarosan oviba megy,akkor,ha nem fogsz dolgozni,jut idő magadra is!

Üdv:3lányos

2011. nov. 26. 11:44
 5/16 A kérdező kommentje:

3 kislany? Minden elismeresem a tied! De tenyleg.

A ferjem mar honapok ota mondogatja a masodik gyereket, mar en is hajlok ra, ugyhogy meg par ev itthonules...

Ha neked sincs segitseged utolso, megkerdezhetem, hogy hogy oldottatok meg, amikor korhazban voltal szulni? A nagyobbakra a ferjed vigyazott?

Az en ferjemnek, ha munkaja van, nem szabadulhat el, szulni meg csak nem vihetem magammal a kicsit.

2011. nov. 26. 12:31
 6/16 anonim ***** válasza:
Úgy kellett volna megegyeznetek, hogy azért időnként te is eljuss ide-oda. Nagy ritkán, azért én is elmegyek fodrászhoz. Ha párodnak van ideje a barátokra, akkor arra is jutna ideje, hogy egy egy kis rövid időre kimenőt adjon neked.Sajnos nálunk is hasonló a szitu. Mire este hazaér párom, a gyerek megfürdött, vacsizott, 8 óra. De ha nagyon el szeretnék menni valahova, igyekszik úgy intézni, hogy össze is jöjjön.
2011. nov. 26. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jogosan vagy kiakadva!

De most komolyan csajok, hogy hagyhatjátok magatokat ennyire "kihasználni"?

Tényleg 2,5 éve nem voltál egyedül sehol???? Hát ez borzasztó! Oké, sokat dolgozik a párod, de ha arra van ideje, hogy ő beüljön vhová a haverjaival, akkor arra is lenne, hogy szépen hazatolja a s.ggét és elvan a gyerekével, amíg te lelépsz feltöltődni!

Heti 2-3 alkalommal megteszi???? Akkor minimum az egyik legyen a tiéd, ennyit te is megérdemelsz!

Ne hagyd magad, mondd el neki, hogy erre szükséged van, az ő érdekükben is!

Úristen, én a helyedben már rég bekattantam volna! Nekem már 2 hét is kiakasztó, ha nem megyek sehová a gyerekek nélkül, nemhogy 2,5év!!!!!

2011. nov. 26. 13:56
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát az utolsó szó szerint azt írta, amit én is akartam. Heti 2-3 alkalommal haverozik, te pedig 2,5 éve nem jutottál el sehová???? Az egyik haverozós napot adja fel, menjen haza időben, te pedig menj el sétálni, fodrászhoz, barátnőhöz vagy bárhová kikapcsolódni. Nem kicsit önző a férjed, én már fejbe vágtam volna!
2011. nov. 26. 14:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Amikor azt írtam,hogy ugyan így vagyok,csak 3 gyermekkel,akkor azt arra értettem,hogy egyedül vagyok Velük,nem segít a kutya sem,csak annyi a különbség,hogy Após itt lakik a városban,annyi "gyík" van,hogy az esetek többségében azt sem tudjuk,él e még! Sokszor hiába hívtuk/hívjuk,nem veszi fel,nem hív vissza... Nyugdíj után lelép,nyugdíj előtt be-be esik pénzt kérni,nyugdíjkor megadja,utána megint lelép hetekig. Egy tanyán lakik.

Na a szülés úgy volt,hogy előre le volt tisztázva,hogy ha törik,ha szakad,jön vigyáz a lányokra,ha más nem akkor,amikor indulnom kell... majdnem össze jött!

A Párom az nap hajnalban ment dolgozni 2 napra (őr,24/24-ben dolgozik,de akkor 48/24-be kellett mennie),mikor szültem. Elindult 5-kor,rá 1,5 órára már meg is volt a kislányunk. Apóst riasztottam,de a mentők hamarabb ide értek-sőt,már Szandra is ott ordított mire Apósom ideért :-) Maradt a lányokkal,nem sokkal rá a Párom csetlő-botló mamája is ide ért,így vigyáztak együtt a lányokra. A 4. nap hazajöttem a kórházból,az 5. nap még jött Após,elment nekem boltba,majd kezdődött minden elölről- jött ha elfogyott a pénze,nyugdíjkor meghozta,majd amíg tartott a nyugdíj nem láttuk. Szóval ilyen értelemben egyedül vagyok!

Üdv:3 lányos

2011. nov. 26. 15:28
 10/16 anonim ***** válasza:
2.5 év alatt egyszer se voltál még csak fordásznál se? Lehet, hogy rosszul választottál párt, ezt ennyiből nem lehet megítélni, de az biztosan a te hibád (na haragudj, nem bántani, hanem felázni akarlak), hogy ezt egész eddig tűrted. Kihasználni azt lehet, aki hagyja magát. Egyik szombat délelőtt szépen készülődj el és közöld a pároddal, hogy fodrászhoz mész. Pont. Utána jöhet a többi. Dőljön el a dolog a fejedben, ennyi igenis jár, utána már nem fog annyira érdekelni, hogy a kedvs papa mit szól hozzá. Majd szépen megszokja.
2011. nov. 26. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!