Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-4 év körüli kisgyerekesek!...

2-4 év körüli kisgyerekesek! Hány óra felé vacsiztok, fürdötök?

Figyelt kérdés

Mikor fekszenek a gyerekek?

Miután lefeküdtek csináltok még valamit (fürdés, rendrakás, mosogatás) vagy akkor már ti is pihiztek (alvás, tv, könyv, net, férj)?

2012. nov. 7. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálunk fél 7-kor van vacsi, fél 8-kor engedjük a fürdővizet, fél 9-kor lámpaoltás.

Utána még összebújuk, beszélgetünk, aztán a fiam bemászik az ágyába én pedig kijövök. Ált. este 9-től reggel 7-ig alszik.

Decemberben lesz 3 éves.

Megmondom őzintén, max. teregetni szoktam, meg egy kicsit elpakolni, amikor kijövök tőle.

Ha ünnepre készülünk, akkor van, hogy utána sütök tortát stb., de ez a ritkább. Inkjább TV-zek, nezetek, férjemmel vagyok.

2012. nov. 8. 11:03
 12/15 anonim ***** válasza:

4,5 és 2 évesek a gyerkőcök, a nagy már ovis.

Fél 7-7 óra fele vacsizunk, utána fürdés, este a nagy kakaózik a kicsi tejet iszik, én közben mesélek, utána alvás. A kicsi 8 legkésőbb fél 9-kor már alszik, a nagy mivel alszik az oviban, így este nehezen alszik el, van, hogy fél tízig ébren van, de max fél 9-kor őt is ágyba dugom, de tudja, hogy nincs mászkálás, ott kell maradni. Én ugyan nem fekszem mellette órákig mire hajlandó elaludni. Néha hallom, hogy énekelget az ágyában, vagy még a babáit pakolgatja az ágyba, de szerencsére elvan magában, így én fektetés után tudok még pakolászni, bepakolni a másnapi mosást, mosogatógépet, ez max fél óra, így reggel rendbe rakott lakás vár. És ilyenkor van időm a férjemre, aki sokszor csak azután ér haza, mire a gyerekek alszanak, így estére nem szoktam komolyabb melót hagyni.

2012. nov. 8. 13:01
 13/15 A kérdező kommentje:

3 hónapja lakunk itt, jelenleg egy helyiségben a konyha, étkezővel, de jövő héten már kész lesz a szobájuk végre!

Régi lakásunkban úgy volt, hogy fél 7-7 vacsi, fél 8 fürdés, 8-kor a kicsinek alvás, a nagynak fél 9. Ott a vacsi után gyors rendet raktam, és miután lefeküdtek már én is pihentem.

Most hogy építkezünk a férjem minél tovább kint van a félkész részen csinálni a házat (napközben munkahelyen van) így 7 körül lefürdetem a gyerekeket, fél 8-kor jön bea férjem, akkor vacsizunk, és utána, mivel egész nap nem látják egymást, amíg én rendet rakok addig játszanak. Csak hát apával a játék az ugye inkább őrjöndés, felpörgés, ez ellen nem tudunk tenni, örülnek hogy egy kicsit együtt vannak. Ha kész lesz a ház akkor már ugye munka után (5) férjem is velünk lesz, lesz idő estig apázni.

Így kb fél 9-re vagyok kész a rendrakással, másnapi kaja előkészítés (férjemnek amit visz), kakaó a gyerekeknek, gyors tusolok, 9 mire lámpaoltás van.

De ha átkerülnek a szobájukba, akkor előbb leteszem majd őket aludni és utána pakolok, csak most felébrednének rá.

Én a fél 9-et tartom ideálisnak fekvésnek. Ma reggel fél 8-kor félálomban öltöztettem a 4 évesem, alig bírt felkelni. Mert ugye majdnem 10 volt mire este elaludt.

2012. nov. 8. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
A kicsi 2.5 a nagy 4.5 lesz. Nalunk 6kor vacsi,fel 7kor furdes, es 7kor lampaoltas ,alvas, meg elotte kicsit beszelgetunk,es ha nem faradtak nagyon elotte egy meset olvasok meg,de tobbnyire mar nem birjak kivarni. Reggel 7ig alszanak.En este meg mosogatok,bekeszitek egy mosast, rendet teszek,furdes,es ferjemmel vagyok,tv-zek,olvasok. 11-nel elobb nem szoktam lefekudni.
2012. nov. 9. 00:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok,kihagytam hogy utana meg heti tobbszor futni jarok miutan elaludtak vagy aerobicozom.
2012. nov. 9. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!