Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A fiam lánynak érzi magát!...

A fiam lánynak érzi magát! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem 13 éves fiamat (39 éves anyuka vagyok), és teljesen tanácstalan vagyok a viselkedése miatt. Nem szereti a fiús játékokat, inkább rajzol, és jobban érdekli a hímzés, meg a varrás. Az iskolában a lányokkal barátkozik, nincsenek fiú barátai, és az osztálytársai sokat szekálják. Régóta gyanítottam, hogy valami nem stimmel idehaza, mert mintha turkált volna valaki a ruháim között. Egyik nap korábban hazajöttem a munkahelyemről, és Dávidot lánykori ruhámban találtam a konyhában, bugyi és melltartó is volt rajta, a körmei ki voltak festve, a haja lányosan feltupírozva (megengedtem neki, hogy kicsit hosszabban hordja). Főzött éppen, ebben is ügyes egyébként. Teljesen ledöbbentem, először rákiáltottam, aztán leültem és csak zokogtam. Ő odajött hozzám, és vigasztalt, de szinte sokkot kaptam.

Azóta beszélgettünk erről higgadtan is, és bevallotta, hogy korábban is vett már fel titokban ruhámat. Így érzi jól magát, és szeretne idehaza lányként öltözni, segíteni nekem a házimunkában. Azt is kitalálta, hogy csavarjam be éjszakára a haját, mert göndör frizurát szeretne. Egyébként nagyon okos, jószívű gyerek, szorgalmas és jól tanul, az iskolában inkább csendes, visszahúzódó.

Megőrülök, egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. A volt férjemmel sok éve nem tartjuk a kapcsolatot, nem érdekeljük őt. Partnerem sincsen, akivel ezt megbeszélhetném, a szüleimnek el sem mertem mondani... Valaki adna tanácsot, mi lenne a helyes út? Tiltsam el mindentől, ami nőies, neveljem keményebben, hogy "észhez térjen"?

2012. okt. 27. 18:53
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
91%
Ne tiltsd el... szerintem. Meg fog utálni, ha így született, így érzi jól magát, úgy sem tudsz ellene tenni semmit!
2012. okt. 27. 18:58
 2/34 anonim ***** válasza:
85%

Nyilván nem egyszerű a helyzeted. AZ ilyen devianciák okati a mai napig nem fejtették meg teljesen, de az biztos, hogy nem észre térés kérdése, és elég valószínű, hogy tiltással a helyzet csak rosszabbodna. Ami a kettőtök kapcsolatát illeti, egész biztos.

Kérdés, hogy a gyereket mióta neveled egyedül. Az is, hogy volt-e az életében apaképe, férfi modellje? Mert ha nem, akkor bizony ez is állhat a háttérben, és nem nagyon van min meglepődni.

Én elvinném pszichológushoz (ill. Neked is menned kellene vele), és nem azért, hogy megváltoztassa, hanem, hogy a helyzet megfelelő kezelésében mindkettőtöknek segítséget adjon.

Ez a gyerek nagy valószínűséggel nem tehet semmiről. Bűnt végképp nem követett el, amiért büntetést érdemelne.

Benned viszont nyilván megbízik, és ezt nem kellene eljátszanod!

Ugyanúgy szeresd ahogy eddig is, mert nem csúszhat ki a talaj a lába alól, egyébként is érzékeny korban van.

A helyzet akár változhat is, én ezt gondolom. (Unokaöcsém 13 évesen ha nem is öltözött lánynak, de határozottan feminin vonásai voltak, a kézmunkát, kötést-horgolást, gyöngyfűzést is beleértve. Elmúlt.)

2012. okt. 27. 19:02
 3/34 anonim ***** válasza:
25%

[link]

Itt találsz pszichológust, pszichiátert és kérdezhetsz. Orvosi segítség kell nektek.

2012. okt. 27. 19:04
 4/34 anonim ***** válasza:
75%
Ezen orvos nem segít, mert nem beteg. Csak más a szexuális hovatartozása, mint elsőre a születési neme alapján gondoltátok volna. Ezzel meg kell barátkozni és el kell fogadni. Sajnálom, hogy kiborít, de az ő élete, és nem élheti úgy, ahogy a Te elvárod tőle, mert soha nem lesz boldog! Ez nem betegség!
2012. okt. 27. 19:08
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen meg tudom érteni az Ön problémáját. Nehéz lesz ez, de el kell fogadnia. Mégiscsak a fiáról van szó. És azt is szeretném, hogy kedves is legyen hozzá.

Én már kicsi korom óta mindig is fiú szerettem volna lenni. Ezért nagyon bántja a lelkemet, hogy lánynak születtem. Mindig fiúsan viselkedtem, gyűlöltem a sminket és a szoknyát. Állandóan lázadoztam az iskolában, mivel a ballagás meg az nyitó-záró napokon kötelező a szoknyaviselet. A suliban néha piszkáltak engem, de én rájuk se hederítettem. Még csak nem is haragudtam rájuk, mert tudtam, hogy éretlenek még ahhoz,hogy megértsék az ilyesfajta viselkedést. Amikor biológia órán tanultunk a szexualitásról, a genetikáról, kezdték megérteni, ki miért más. Voltak, akik bocsánatot kértek tőlem, és mondtam neki, hogy már felnőttek. Sokat tanultak ebből.

Én azt tanácsolom, hogy próbálja meg elfogadni őt olyannak, amilyen. Nem az ő hibája, hogy így alakult. Ha eltiltja őt a nőies dolgoktól, mély depresszióba eshet. Ez helytelen dolog lenne!

30 éves nő

2012. okt. 27. 19:14
 6/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! Ha nem tiltanám el, akkor mégis hogyan támogassam? Nehezen tudnék megbarátkozni a gondolattal, hogy Dávid valójában a "lányom". És ha igaza van annak, aki azt mondja, hogy esetleg majd kinövi? Ebben reménykedek én is. Bárcsak így lenne! Ha megtiltom neki, hogy lányruhákat hordjon, de titokban átöltözik, nem változik semmi. Viszont, ha megengedem, sőt segítek neki benne, berakom a haját, kisminkelem stb. akkor meg cinkosa leszek, és soha nem bocsátanám meg magamnak, hogy én neveltem félre. Az anyja vagyok, nagyon szeretem, bármit is tesz, és nem szeretnék ártani se neki...
2012. okt. 27. 19:18
 7/34 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogy most a szünetben megengedem neki, hogy itthon "lány legyen". Éjszaka aludhatna hálóruhában, csavarókkal a hajában, egész nap lánykaruha lehetne rajta, plusz adnék rá otthonkát, és segíthetne nekem az itthoni főzésben, mosásban, vasalásban, takarításban, úgyis rengeteg tennivaló van. Így elgondolkodhatna, mennyire tetszik neki a dolog, és talán el is menne a kedve.
2012. okt. 27. 19:31
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

női munkát bíznál rá?

A hímzés, kézimunka fejleszti az agyat, kézügyességet, a házimunka is csak előnyére válik. A többit meg, ha kizárólag otthon műveli, nem tiltanám, de nem is támogatnám.

(Egyébként mikor a négyévesem látta, hogy lakkozom a körmeimet, neki is ki kellett festeni, mindegyiket más színűre, oviszünetben persze. De nem hiszem, hogy lehetne befolyásolni ezeket az irányultságokat.)

2012. okt. 27. 19:49
 9/34 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, ez lenne a körülményekhez mérten leghelyesebb hozzáállás, amit te is írtál, utolsó. Nem tiltom meg neki, ha akar, vegyen fel lányruhát, de mossa és vasalja is ki őket ő. Nem fogok örülni neki, és fájni is fog nagyon, de jobban szeretem annál, hogy a megvetést éreztessem vele. Nehéz lesz, érzem.
2012. okt. 27. 20:24
 10/34 anonim ***** válasza:
74%

Kérlek nagyonszépen, a gyereked, fogadd el.

Ha ő meleg akkor az. Ne sírj előtte vagy hasomló, nagyon bántó tud lenni. Ne szégyeld. Bármit teszel, nem fog megváltozni.

2012. okt. 27. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!