Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hány éves korában törli ki a...

Hány éves korában törli ki a popsiját egy lánygyermek? A kicsi ősszel lesz 6 éves, lehet, hogy épp ideje?

Figyelt kérdés
2009. aug. 2. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Az én lányom 4 és fél éves és körülbelül fél éve törli magának a popsiját. Persze gyakran rá kell nézzek hogy tiszta e. Általában szerintem a 4 v5 éves gyereke már törlik maguknak de sokszor függhet ez az óvodai dolgozóktól is. Nálunk az óvónő megszólta azt az anyukát akinek a fia még nem tudta törölni a fenekét hogy tanítsa meg neki. Szerintem ha eddig nem tettétek akkor most már tényleg itt az ideje hogy meg tanulja, biztosan könnyen menni fog neki.
2009. aug. 3. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem az az óvónő nem megszólta az anyukát, hanem figyelmeztette, hogy ideje lenne már megtanítani. Én is szoktam mondani a szülőknek az oviban, hogy próbálgassák a manókkal a popsitörlést. Persze, eleinte szükséges az ellenőrzés, de csak így tanulja meg 4-5 éves korára. És most gondoljatok bele: ül a mazsola a wc-n, végzett, aranyos dadus néninek dolga van, óvónéni már foglalkozást tart a többi 25-nek, és a kicsi kiabál:"Kész vagyok!" Ha jó fülem van, hamar meghallom...Nem lenne egyszerűbb helyzetben, ha kitörölné magának és már szaladhatna is be?
2009. aug. 4. 09:14
 13/21 anonim válasza:
89%
Hajjaj.. már régen meg kellett volna, szerintem 5 éves koráig mindenképp. De most már tényleg ideje, ne halogasd tovább.
2009. aug. 4. 12:00
 14/21 anonim ***** válasza:
44%
Ha jól gondolom, most fog suliba menni, nem? Ha igen, akkor már meg kellett volna tanulnia, a suliban nem fogják kitörölni neki, szóval vagy ezalat az 1 hónap alatt megtanítod, vagy sz@ros s*ggel fog a suliba mászkálni (láttam már ilyet általánosban... fujj). Ha meg még van 1 éve az oviban, akkor is mindenképp tanítsd meg neki!
2009. aug. 6. 11:39
 15/21 anonim válasza:
25%

Iskolába ilyen fejlettlen készségekkel nem is engedheti az óvoda. Aki lassabban érik annak maradnia kell még egy évet, mert nem eléggé felkészült az iskola kihívásaira.

Szerintem ez a szülő felelőssége, hogy ennyire elkényeztette a gyermekét és nem készítette fel a társas érintkezésre, önállóságra. Tényleg csoda, hogy az óvodában ezt nem tették szóvá, bár manapság sajnos már az óvoda nem engedheti meg magának hogy nevelje a gyermeket. Sokszor kell a szülők kedvére tenni az ésszerű lépés helyett, különben nem lenne elég gyermek és bezárhatna az ovi, nincs elég támogatás a fenntartásukra. És ilyen esetekben jön a megalkuvás, a "Bólogató János", a határozottság helyett, mert mindenki félti az állását. A gyermekeink rovására, mint ahogy a példa is mutatja. :(

2009. aug. 6. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Én már 3 éves koromban kitöröltem mgamnak de ez mindenkivel más.Habár én most vagyok gimibe 2. de eddig még se suliba se gimibe nem voltam nagyvécézni:D
2009. aug. 7. 13:24
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne stresszeld ezen magad. Ülj le vele és beszéljétek meg, hogy lesz olyan, hogy az iskolában el kell majd mennie WC-re, és kérdezd meg tőle, (de ne szemrehányóan, hanem egyszerűen, mintha egy baráttal beszélgetnél!)hogy szerinte hogy lehetne megoldani azt, hogy a popsi rendben legyen?

Közben tedd neki reálissá, hogy te nem leszel vele egész nap, és lehet hogy érdemes lenne ezt megtanulni.

Aztán próbáljátok ki együtt. ott vagy vele, de ő csinálja, te csak figyeled, és bátorítod. így pár nap alatt a szitut megoldhatod.

Sok sikert

2009. aug. 7. 21:04
 18/21 A kérdező kommentje:

Igen, egyetértek, bár nem az én gyerekem, én csak vigyázok rá.

Kérdeztem tőle, és az oviban visszatartja, csak otthon kakil, ahol az anyuka ugyebár......kéznél van..:-)

No, én "rászálltam" a gyerekre, és már kitörli kétszer.

Viszont hétfőre valami ajándékot kell vinnem, mert megigértem. :-)

Köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 8. 09:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy, hogy rávezetted! Gratula!
2009. aug. 11. 22:39
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Gratula.:)Egyébként sem egészséges visszatartani neki.:(

Sok sikert a továbbiakban!:)

2009. aug. 12. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!