Hány éves korában törli ki a popsiját egy lánygyermek? A kicsi ősszel lesz 6 éves, lehet, hogy épp ideje?
Iskolába ilyen fejlettlen készségekkel nem is engedheti az óvoda. Aki lassabban érik annak maradnia kell még egy évet, mert nem eléggé felkészült az iskola kihívásaira.
Szerintem ez a szülő felelőssége, hogy ennyire elkényeztette a gyermekét és nem készítette fel a társas érintkezésre, önállóságra. Tényleg csoda, hogy az óvodában ezt nem tették szóvá, bár manapság sajnos már az óvoda nem engedheti meg magának hogy nevelje a gyermeket. Sokszor kell a szülők kedvére tenni az ésszerű lépés helyett, különben nem lenne elég gyermek és bezárhatna az ovi, nincs elég támogatás a fenntartásukra. És ilyen esetekben jön a megalkuvás, a "Bólogató János", a határozottság helyett, mert mindenki félti az állását. A gyermekeink rovására, mint ahogy a példa is mutatja. :(
Ne stresszeld ezen magad. Ülj le vele és beszéljétek meg, hogy lesz olyan, hogy az iskolában el kell majd mennie WC-re, és kérdezd meg tőle, (de ne szemrehányóan, hanem egyszerűen, mintha egy baráttal beszélgetnél!)hogy szerinte hogy lehetne megoldani azt, hogy a popsi rendben legyen?
Közben tedd neki reálissá, hogy te nem leszel vele egész nap, és lehet hogy érdemes lenne ezt megtanulni.
Aztán próbáljátok ki együtt. ott vagy vele, de ő csinálja, te csak figyeled, és bátorítod. így pár nap alatt a szitut megoldhatod.
Sok sikert
Igen, egyetértek, bár nem az én gyerekem, én csak vigyázok rá.
Kérdeztem tőle, és az oviban visszatartja, csak otthon kakil, ahol az anyuka ugyebár......kéznél van..:-)
No, én "rászálltam" a gyerekre, és már kitörli kétszer.
Viszont hétfőre valami ajándékot kell vinnem, mert megigértem. :-)
Köszönöm a válaszokat!
Gratula.:)Egyébként sem egészséges visszatartani neki.:(
Sok sikert a továbbiakban!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!