Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Beteg lenne vagy rossz nevelés...

Beteg lenne vagy rossz nevelés vagy rossz természet vagy mindegyik?

Figyelt kérdés

Kisfiammal mindig nehéz volt. Kezdetektől, átüvöltötte a csecsemőkorát, majd úton-útfélen hisztériázott már 15hós korától. Pelenkázni sem lehetett, ívben feszült.

2 éves korában megszületett a testvére. Kezdetben nem volt gond, majd ha kisgyerek közelített a testvéréhez, megtámadta (volna), nem engedte közel még a babakocsihoz sem, közben kiabálta, hogy enyém ....baba.

Majd egy kis időre lenyugodott.

Most megint 3 hete kész őrület a játszótérre menni vele. Irigy, durva, más játékát elkéri, de vissza nem akarja adni, verekedés lesz belőle. Közben őrjöng, hogy "nekem nincs ilyenem".

Számtalanszor rászólok, a végén már ordítok. Már mindenki minket néz. Minden nap van valami a játszótéren. Már a képemről sül le a bőr. Elegem van, de nagyon.

Mit tegyek? Hogyan?

Semmi módszer nem válik be, se a beszéd, sem a szobába küldés, sem a játszótérről eljövés, sem a kiabálás, sem a pofon, amit félévente egyszer kap, amikor már teljesen elszakadt nálam a cérna.

Apuka késő estig dolgozik, semmi segítségem nincs.

1,5 éves kishuga egy angyal, édes, mindenki imádja, nem hisztizik, folyton nevet, barátkozik.

Nevelési tanácsadóból egyből az Idegszanatóriumba küldtek vele 2,5 éves korában. Nem segítettek, leráztak.

Gyerekorvos szerint, egy aktív kisfiú-persze ott csendben van, nem durva, nem rohan, nem csap , vág.

Nem ovis.

Besokalltam.

Már a játszótérre sem akarom levinni, szégyellem őt!!!!!

Mit csináljak?????

2012. jún. 21. 12:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem olvastam végig az összes kommenteket de meg fogom tenni, ha lesz elég időm.

Én úgy látom, hogy a fiad egy kicsit el lett kapatva + jön még hozzá a dackorszak is.

Atz is feltűnt, hogy a nagy kap ajándékot a kicsi nem. Tessék mind a kettőnek valamit venni és ezt a Kedves Apukának is elmondani. Ez így nagyon nem lesz jó. Nagyon nehéz lesz de ha változtatni szeretnél még most lépj közbe mert ahogy idősödik egyre rosszabb lesz csak. Szóval amit én csinálok a 19 hónaposommal tudom nem egy korosztály meg még mi talán nem vagyunk a dacos időben de nálunk ezek a szabályok a kezdetektől megvoltak és meg is maradnak.

'. Mindig az van amin Párom illetve én mondok. Amikor rámolt volna ki a szekrényből picinek rászóltam arrébb tettem. Ma már ott tartok, ha boltban vagyunk és oda megy a polchoz és mondom neki, hogy ugye Cseni nem rámolsz? akkor meg is fordul és oda jön hozzám. Én akkor meg is dicsérem nagyon nagyon és kap valami jutalmat is. Attól függően, hogy hol vagyunk.

2 Édesség nálunk java részt csak hétvégén van. POnt azért, hogy ne követelje folyton illetve ha látom rajta, hogy több dolgot szeretne akkor felajánlom neki, hogy válasszon és legközelebb a másikat fogjuk megvenni.

3. Amit itthon szabad az máshol is szabad és ami nem azt se a dédiknél sem a nagyiknál nem. Ez örökké így van.

Ha rossz akkor elveszem az adott helyről és elmondom neki, hogy miért nem tetszett. Egy két percig igen is ott tartom magamnál.

A másik amiről ugyan nem írtál de én a Dédi kapcsán belefutottam egy olyanba, hogy a mamám mondta a gyereknek miközben felállt a fotelba és vágta magát hátra a gyerek, én leültettem ésa mondtam neki, hogy nem szabad és, hogy miért, hogy mond anyának hagyjál. Azaz amikor nevelsz senki sem terelje el a gyerek figyelmét próbáld kiharcolni, hogy rád figyeljen.

Ami nagyon fontos lenne és a hozzászólásaidból bizony azt vettem észre, hogy a férjeddel nem vagytok egy hullámhosszon. Mert ha te nevelnéd is a fiad akkor ő jutalmazza ezerrel. Próbáld meg rávenni a férjedet arra, hogy a lányával is foglalkozzon. Legyen olyan nap amikor csak te vagy a fiaddal párod a kis lánnyal és fordítva illetve közös programotok. Remélem tudtam neked segíten az eleje nagyon nehéz de a következetesség nagyon nagyon fontos mert később már rosszabb lesz. Ja és ha rosszat csinál ne jutalmazzátok. Nálunk még az is szokás, hogy a pancsinál elmondom a lányomnak, hogy melyik viselkedése tetszett és miért és melyik nem és indoklom. Ugyan 19 hónapos nem tudom mennyit ért meg de egyre jobban az a meggyőződésem, hogy érti, mert ha rászólok akkor abba hagyja azt a dolgot amit én nem szeretném ha csinálná.

Persze nem jelenti azt, hogy ő nem próbálkozna a szárnyait bontogatni. De nagyon is sőt volt olyan időszakom amikor mindent mintha elfelejtette volna de akkor is kitartónak kell lenni.

2012. jún. 22. 16:39
 72/85 anonim ***** válasza:
Sírok = gumicukrot kapok. Ergo megjutalmazzátok a gyereket. Nem látod a problémát?
2012. jún. 25. 12:01
 73/85 linamarc válasza:
71%

Sziasztok! Ahogy olvastam a válaszaitokat, egyre azon tűnődtem: biztos, hogy csak a büntetés segít?

Ez a kisfiú tele van szeretethiánnyal - üres a szeretettankja (Gary Chapman nevezi így könyveiben azt az érzést, amikor valakinek érzelmi töltésre lenne szüksége, de nem kapja meg) Amikor kicsi volt, nem volt pl.: szülés utáni depressziód? Nem érezted úgy, hogy nyűg a gyerkőcöd és gyorsan, rutinszerűen történtek a dolgok körülötte? Mennyi időt töltöttél a pelenkázással, etetéssel? Ne érts félre, a kérdések nem ellened irányulnak, a kettőtök viszonyát próbálom "felmérni" :) Ezek a gyerekek nagyon értelmes, okos kissrácok. Azért tűnnek elviselhetetlennek, mert "nem állnak be a sorba". Simogatással, szeretettel, öleléssel, dúdolással, énekléssel többre mennél. A "szeretetet", vagyis a gumicukrot, az ajándékot a hisztivel harcolja ki. Abban az illúzióban él, hogy akkor kapok "szeretetet", odafigyelést, ha így viselkedek. Ezt sajnos Ti rontottátok el, de még semmi sem helyrehozhatatlan. Szívesen segítek (nem pénzért!!!), írj nyugodtan privátban. Ja, és fel a fejjel, van megoldás :)

2012. jún. 25. 17:47
 74/85 A kérdező kommentje:

Milyen volt a csecsemőkorában a helyzet?

Ő folyamatosan visított, a nagyszülők engem hibáztattak, hogy miattam ilyen, nem értek hozzá és mivel a feje is ellapult a csontosodás miatt, ezt nem fogadták el, ezért is engem hibáztattak. Nekem lett sajnos igazam, beigazolódott, hogy idő előtti varratcsontosodása van. Műtét óta gyönyörű a fejalakja.

Szóval depressziós nem voltam, csak fájt a beszólogatás, így mind a két részről megköszöntük a "közreműködést" és el is költöztünk a kis családunkkal.

Még azért is beszólt a kedves anyós, hogy a fagyasztott anyatejem vizes, látja, hogy vizes, ezért visít a fiam, aki havonta 600gr és 1kg között gyarapodott.

Imádtam vele lenni, mindennap lesétáltam vele a Duna partra - 1-1 óra séta. Állandóan vele voltam, segítség semmi nem volt, ma sincs. Sokfelé elvittük, párom akkor sokkal többet volt itthon, még egyetemista volt javarészt.

15 hós koráig szoptattam, velünk aludt (most a szobájában, ágyában, de az apukája vele alszik a földön)

Mivel soha nem passzoltam le, nem is akartam, szeretek vele lenni, oviba is csak most 3 év9 hósan írattam. Nem hiszem, hogy szeretethiányos lenne.

Egyik napról a másikra szoba és ágytiszta lett 2,5 éves korától. Soha nem cumizott, nem szopta az ujját, étkezési problémái nincsenek, nem válogatós, jókedvű egyébként és nagyon okos, csak amit írtam, hisztériás és agresszív és folyton rohan, jár keze-lába folyton folyvást. A száját sem fogja be, telefonálni sem tudok, senkivel beszélgetni az utcán. Próbálom ezekről leszoktatni, sikertelenül.

2012. jún. 25. 18:11
 75/85 A kérdező kommentje:

Mennyi időt töltöttem etetéssel és pelenkázással.

A szoptatás mindig épp 14 perc volt, soha nem felejtem el, pelenkázás kb fél perc, hisz nem is hagyta tovább magát.

MIért? ez miért fontos? többet kellett volna????

2012. jún. 25. 18:14
 76/85 A kérdező kommentje:
Számtalanszor adok neki puszit, csiklandozom, mókázunk, bújocskázunk a lakásban, ezzel nincs gond. Azzal van, hogy nem ismeri a határt. Semmibe. És ha valami nem úgy történik, ahogy elképzeli, iszonyatos hisztériában, agresszióban tör ki.
2012. jún. 25. 18:16
 77/85 A kérdező kommentje:

Szoptatás után pedig azonnal önállóan akart enni, így azt nem néztem mennyi idő. De most a két gyerekkel az ebéd kb 15 perc mindennel együtt.

Mindent, de mindent egyedül akart és akar csinálni, ha valamiben megelőzöm, akkor is hisztériás rohamban tör ki.

Pl. én nyitom ki az ajtót, mert elfelejtem, hogy ő akarja.

Egyedül eszik, iszik, wc-zik, öltözik, alszik el délután.

2012. jún. 25. 18:21
 78/85 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hogy 4mp perc alatt pelenkazol, hanem hogy hagytatok, hogy afejetekre nojjon a gyerek. Zsarol, mert zsarolhato vagy. A ferjed tulajdonkeppen meg megvesztegeti a gyereket. Szerintem meg helyre lehet hozni.
2012. jún. 25. 20:53
 79/85 anonim ***** válasza:
0%
Utolso vagyok. Nem beteg,elrontottatok.
2012. jún. 25. 20:54
 80/85 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Az én kisfiam is hasonló volt. S Vele is rengeteget foglalkoztam, most is imádja az egész család. Vidd el TSMT tornára. Szerintem az idegrendszeri érése megkésett, mint az én fiamé. Attól még nagyon okos, csupa szeretet, csak figyelni nem tud, s közösségben szinte kezelhetetlen.Állandóan pörög. Azt mondták, hogy már 3 hónap után látszik a pozitív változás. Nem olyan rettenetesen drága. Mindenképp vidd el, hogy felmérjék. Szerintem nem Te tehetsz róla. Szurkolok Neked!!!
2012. jún. 26. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!