Beteg lenne vagy rossz nevelés vagy rossz természet vagy mindegyik?
Kisfiammal mindig nehéz volt. Kezdetektől, átüvöltötte a csecsemőkorát, majd úton-útfélen hisztériázott már 15hós korától. Pelenkázni sem lehetett, ívben feszült.
2 éves korában megszületett a testvére. Kezdetben nem volt gond, majd ha kisgyerek közelített a testvéréhez, megtámadta (volna), nem engedte közel még a babakocsihoz sem, közben kiabálta, hogy enyém ....baba.
Majd egy kis időre lenyugodott.
Most megint 3 hete kész őrület a játszótérre menni vele. Irigy, durva, más játékát elkéri, de vissza nem akarja adni, verekedés lesz belőle. Közben őrjöng, hogy "nekem nincs ilyenem".
Számtalanszor rászólok, a végén már ordítok. Már mindenki minket néz. Minden nap van valami a játszótéren. Már a képemről sül le a bőr. Elegem van, de nagyon.
Mit tegyek? Hogyan?
Semmi módszer nem válik be, se a beszéd, sem a szobába küldés, sem a játszótérről eljövés, sem a kiabálás, sem a pofon, amit félévente egyszer kap, amikor már teljesen elszakadt nálam a cérna.
Apuka késő estig dolgozik, semmi segítségem nincs.
1,5 éves kishuga egy angyal, édes, mindenki imádja, nem hisztizik, folyton nevet, barátkozik.
Nevelési tanácsadóból egyből az Idegszanatóriumba küldtek vele 2,5 éves korában. Nem segítettek, leráztak.
Gyerekorvos szerint, egy aktív kisfiú-persze ott csendben van, nem durva, nem rohan, nem csap , vág.
Nem ovis.
Besokalltam.
Már a játszótérre sem akarom levinni, szégyellem őt!!!!!
Mit csináljak?????
Nálunk is van kistesó ,de szerencsére édesanyám szokott segíteni és vigyáz addig a picire amíg én a naggyal megyek a terapeutához,autóval kb 8-10 percnyire lakik tőlünk.
Bizony ha van egy problémás gyerek egy családban,akkor legtöbbször körülötte forog minden ,a szülők midenféle áldozatot képesek lennének meghozni,hogy javuljon a helyzet ,ha van több testvére is,akkor összehangolni a problémás gyerek fejlesztését a többi gyermek nevelésével igen nehéz ,de törekedni kell arra,hogy valahogy sikerüljön megoldani és ne súlyosbodjon a helyzet .
Mi sajnos pécsiek vagyunk,nem tudok ottani terapeutát ajánlani neked.
Azt az egy alkalmat sem tudod megszervezni amíg felmérnék a gyermekedet ?
Ki tudja,lehet,hogy azt mondják ,hogy nincs vele olyan probléma ami miatt fejleszteni kellene,bár ezt nem nagyon szokták mondani,ha a aszülő elmondása szerint a gyermek nehezebben irányítható,nevelhető.
Azt nem tudom írtam e,hogy a TSMT terapeutához havi 1 X kell csak menni,ott felméri a gyermeket,majd betanítja a feladatokat.
Illetve első hónapban 2 X,mert előbb felméri,majd másodszor betanítja a tornasort.
Otthonra eszközöket kell beszerezni,de fillérekért be lehet szerezni akár Vaterán is (gördeszka,gimnasztikai labda,trambullin,matrac).
Persze, hogy várja az apját. Ahogy kivettem az apa agyon kényezteti, mindent megad neki, te pedig gondolom ingerültebb vagy vele. Szerintem ülj le este a pároddal és beszéld meg vele, hogy ez így nagyon nem jó. Se neked, se a kislánynak, és később a kisfiúnak sem lesz, ha meg megszületik a 3. akkor neki sem. (Egyébként apuka hogy viszonyul a kislányhoz? Úgy olvastam ki a soraidból, hogy neki a kis srác a minden, a kislányt pedig nem tartja túl sokra.)
Egyébként unokanővéremnek van egy hasonló kisfia, ott is van egy kislány. Tavaly nyáron voltam náluk, a kisfiú hihetetlen kiállhatatlan volt, szegény unokatesómat olyan szinten kihozta a sodrából, hogy még sosem láttam ilyennek. Szeptemberben kezdte a sulit, és mikor legközelebb láttam karácsonykor, mintha kicserélték volna, sokkal normálisabb lett. Talán ha elkezdi az ovit nála is jobb lesz minden. De mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.
Amúgy a lányoddal mennyit tudsz foglalkozni? Ő nem sínyli ezt meg? Nem nyűgös, ilyesmi?
Köszönöm szépen a linkeket, mind iszonyú messze van. Pont Bp másik végében élünk. Csepel végén.
Most este mit csinált a fiam?
Fél pillanatra sem lehet őket együtt hagyni.
Az ágyunkról leugrott a földre, amit eleve nem engedek, hogy az ágyon ugráljon, de a kishugát is magával rántotta, azaz ketten ugrottak le, kislányom akkorát esett, hogy kékült a sírástól.
Elképesztő..
Párom: "milyen okos nagyfiúnk van, milyen ügyes dologra tanítja a kishugát:DD"
Mit csinál a kislányom egész nap?
Eljátszik egyedül. Odamegy egy játékhoz, ki be pakol vagy a lakásba húzza-tolja a játékait vagy kockákat rombol, próbál építeni, mindezt egyedül. Vagy odahúzom magam mellé, akkor odabújik, megpuszilgatom, míg a fiammal beszélgetek, ő pedig pl. puzzlet rak ki vagy az autóival szerepjátszik közben.
Ha egymás mellé engedem őket, sokszor veszekedés, sírás a vége, mert a fiam mindent kikap a lányom kezéből, hogy az övé.
De házimunkát csak altatás alatt tudok csinálni, mert mindig történt eddig valami, míg elmosogattam vagy felmostam.
Utcán szépen ül a lányom a babakocsiba, fiam biciklivel jön, ezzel nincs gond.
játszóteret írtam, az a legrosszabb, mert mindenki minket néz és engem nagyon zavar az ottani elviselhetetlen viselkedése.
Ami még érdekes lehet, hogy forgattam körbe és a szeme nem mozgott utána. A lányomnak pedig nagyon tekerőzött.
Lányom két forgás után eldőlt, fiamnak 20x-i körbetekerés után is simán ment. Érdekes.
De az is, hogy közben pedig türelmesen puzzlekat rak ki, sokfélét, egymás után, kockákat is, akár 16 db-ot is. Legózni is van türelme. Ilyenkor nem rohangál, hanem szépen ül. A hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekek képesek erre?
Látom azért utánaolvastál,érdeklődtél a témának ,amennyiben nincsen megfelelő szemtekerezgése pörgetés után az is egyértelműen alátámasztja,hogy az idegrendszer érettsége nem a megfelelő.
Nálunk is a fiamnak még 5 évesen sem volt rendben a pörgetés utáni szemmozgása,a kislányomnak megnéztem egy évesen már nagyon volt szemtekerezgése.
Igen a figyelemzavaros,hiperaktív gyerekek is képesek lehetnek hosszasan puzzle-zni,vagy legózni,ami érdekli őket azzal le tudják kötni magukat,ez félrevezető lehet ,de ettől még simán lehetnek diagnosztizálható figyelemzavarosak.
MIndenképpen megnézetném minél előbb,pláne a mostani tapasztalataimmal csak ezt tudom javasolni .
"Az ágyunkról leugrott a földre, amit eleve nem engedek, hogy az ágyon ugráljon"
Ezért én nagyon kikaptam egy szakembertől,hogy arra panaszkodtam,hogy az ágyon akar ugrálni a gyerek és nem bírok vele.
Azt mondta,hogy mindenképpen kell biztosítani neki a mozgáslehetőséget,a nappaliban legyen akkor neki matrac,trambullin amin kedvére ugrálhat ,mert állítólag azért van ugrálhatnékjuk,mert öngyógyító módon begyűjtik az idegrendszer éréséhez szükséges mozgásokat a maguk számára,valahogy érzik,hogy nekik ezt kell csinálniuk.
Valahogy oldjátok meg,hogy annyit ugrálhasson,bukfencelhessen amennyit csak akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!