Beteg lenne vagy rossz nevelés vagy rossz természet vagy mindegyik?
Kisfiammal mindig nehéz volt. Kezdetektől, átüvöltötte a csecsemőkorát, majd úton-útfélen hisztériázott már 15hós korától. Pelenkázni sem lehetett, ívben feszült.
2 éves korában megszületett a testvére. Kezdetben nem volt gond, majd ha kisgyerek közelített a testvéréhez, megtámadta (volna), nem engedte közel még a babakocsihoz sem, közben kiabálta, hogy enyém ....baba.
Majd egy kis időre lenyugodott.
Most megint 3 hete kész őrület a játszótérre menni vele. Irigy, durva, más játékát elkéri, de vissza nem akarja adni, verekedés lesz belőle. Közben őrjöng, hogy "nekem nincs ilyenem".
Számtalanszor rászólok, a végén már ordítok. Már mindenki minket néz. Minden nap van valami a játszótéren. Már a képemről sül le a bőr. Elegem van, de nagyon.
Mit tegyek? Hogyan?
Semmi módszer nem válik be, se a beszéd, sem a szobába küldés, sem a játszótérről eljövés, sem a kiabálás, sem a pofon, amit félévente egyszer kap, amikor már teljesen elszakadt nálam a cérna.
Apuka késő estig dolgozik, semmi segítségem nincs.
1,5 éves kishuga egy angyal, édes, mindenki imádja, nem hisztizik, folyton nevet, barátkozik.
Nevelési tanácsadóból egyből az Idegszanatóriumba küldtek vele 2,5 éves korában. Nem segítettek, leráztak.
Gyerekorvos szerint, egy aktív kisfiú-persze ott csendben van, nem durva, nem rohan, nem csap , vág.
Nem ovis.
Besokalltam.
Már a játszótérre sem akarom levinni, szégyellem őt!!!!!
Mit csináljak?????
Nem használ a zuhany sem:((((((
Én már nem veszek neki semmit, de nagyon követelődző. Ezerszer elmagyarázom neki, hogy mi a helyzet, de meg sem hallgat, nem érdekli.
Már öntöttem le kis, pár csepp vízzel, hát azt hittem elájul, olyan őrjöngésbe kezdett. Mintha a belét húznák.
Rossz kiolvasni a soraidból,hogy a tündéri kislányt jobban szereted:-((
A fiad fejével próbálj egy kicsit gondolkozni.Ő volt egyedül,minden az Ővé volt,mindenki csak őt szerette.Most pedig nem szeretik!!Ehhez párosul a dackorszak,az hogy mindig kap valamit,hogy legyen csöndben mert felébreszti a kistündért.
Szerintem nagyon rosszul érzi magát ebben a családban és bármennyire nehéz de egy picit Őt is kellene foglalkoztatni nem csak a hugit:-)
Szerintem rosszul látod. Pont az a gondom, hogy csak a fiammal és csak a fiammal kell foglalkozni, nem is engedi, hogy pl. a hugával akár játsszak is. Egy percre nem hagy békén, folyton vele játszok, beszélek, mesélek, építem a legóját. A játszótéren is veszekszek vele, még a kishugával valaki játszik, figyel.
Nem szeretem a hugát jobban, csak azért egy jó természetű gyerekkel csak könnyebb. Te nem így gondolod?
A fiam kap havonta kb 50 e ft értékben játékot, ruhát, nyalánkságot, addig a huga kap 1 ruhát, 1 kismotort kapott most-arról is lerántotta a bátyó, hogy kell neki.
Ezer játék van itthon, de ha a kicsi megfog egyet, a fiam kitépi a kezéből, hogy kell neki.
A következő pillanatban öleli, puszilja.
Kishuga mindezen nevet, nem sír, nem hisztizik, örül, hogy végre vele is játszanak, legyen az akármilyen agresszív.
na igen,ez akkor már nevelési gondok
Kezdem úgy látni,hogy az amúgy is akaratos személyiségű gyerek irányítja a családot,és még jutalmat is kap érte.
Röviden,ezek után az jön,hogy zsarolni fog.
Nincs gumicukor,nincs séta,se apa se semmi,amíg nem azt csinálja és úgy ahogy mondjátok.De mindezt Nektek kell vasakarattal és nagyon szigorúan.
Nekem nincs problémám a gyerekkel,de néha feszegeti a határait (2éves)és bepróbálkozik,hisztizik és nyávog én meg utánozom,rámcsap én is a kezére,nem hallgat rám,mégazért sem jön mellém,hirtelen eltűnök és keres.
Próbáljatok meg vele ugyanúgy viselkedni,mint Ő Veletek.
Szerintetek hiperaktív nem lehet? Én erre is gondolok.
Egész nap meg nem áll, futva közlekedik, pörög, táncol csak úgy, állandóan mozgásban van. Lezsibbad az agyam és a szemem is tőle.
Azzal mit kezdjek, amit a játszótéren művel?
A kicsi csak kint játszana. De ha a nagy miatt nem megyünk vagy mindig eljövünk, az a kicsinek sem jó.
szörnyen elrontjátok. játékkal, nyalánksággal pont az ellenkezőjét éritek el. erősítitek benne, hogy érdemes hisztizni, mert akkor kap valamit. ű
gondolkodj az ő fejével...
mi volt reggel? ordítottam kaptam gumicukrot...akkor ez jó buli.
ezért hisztis akaratos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!