Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak 20 hónapos...

Mit csináljak 20 hónapos verekedős kisfiammal?

Figyelt kérdés

Annyira kellemetlen, hogy bármilyen gyereket meghívok, elkezdi csapkodni. Ahogy engem, az apját és a nagymamáját is. Nézi a reakciónkat, ami általában abból áll, hogy mondom, hogy nem szabad, ez fáj neki, simogasd meg. Erre annyira trükkös, hogy már ütés után simogat. De hát ez akkor sem jó így! Az még oké, hogy félti a játékait, nem szívesen adja oda, de az is ciki, mert akkor a másik gyerek is, meg ő is sír, ha kérem, hogy adja oda. Persze nem adja.. Úgy tudom a birtoklási vágy még természetes életkori sajátosság, de ez az ütögetés...

Két hét múlva megszületik a kistesó, félek, hogy őt is agyoncsapja (jó, egy percre sem hagyom őket együtt, de akkor is.) Néha sírvafakadnék legszívesebben...

2012. máj. 23. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha meg benneteket üt, szólj rá erőteljesen, ha nem hat, te is ugyanúgy, ugyanott üsd meg.
2012. jún. 3. 01:57
 12/16 Gönczöl Timi válasza:
Szia.Pont ebben a cipöben járunk a kislányommal.Szeptemberben tölti a 2.életévét és detto ugyanez a helyzet.Nem merek vele lemenni játszora mert 5 perc és valakivel már kakaskodik is.Ha nem adnak neki oda vmi játékot,vagy ha az övét akarják elvenni,teljesen mindegy.Ilyenkor nem engem hanem a gyerekeket kezdi el bántani.Tiszta ciki már ez a helyzet,és én sem tudok rá hatni semmivel,pedig mindent kiprobáltam.Azt hiszem mi egy jo darabig nem megyünk gyerekek közé,mert nem érzi át a sulyát a dolgoknak és én is kezdek idegileg kimerülni....Remélem egy kis idö és tul leszünk ezen.Kiváncsi leszek a bölcsöde majd hogy segit ezen a problémán,remélem ott megtanul alkalmazkodni a többiekhez,és a dadáknak talán lesz több ötletük.Addig is kitartást kivánok,abszolut együtt érzek veled.
2012. jún. 3. 14:37
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Mindent kipróbáltál? Gondolom azt még nem, hogy megfogod a gyereked, odahívod, akit bántott, és azt mondod neki, hogy add csak vissza neki, üss rá te is egyet.

Ezt kellene pedig... ha te nem akarsz ráütni.

2012. jún. 3. 16:53
 14/16 Gönczöl Timi válasza:
Az elöttem ironak csak annyit mondanék,hogy valoban nem hiszem,hogy az lenne a megoldás ha arra biztatnék egy egyébként nem verekedös gyereket,hogy kezdjen el ö is igy viselkedni.Pont az lenne a célom,hogy a sajátomat erröl leszoktassam.Nem tudom mit szolna annak a gyereknek az anyja.Egyébként szo sincs arrol,hogy én nem csapok oda,ha olyat tesz de ezzel sem érek el semmit...söt,azt erösitem benne,hogy kell megoldani a konfliktusokat.
2012. jún. 3. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, nem megoldás a csapkodásra csapkodással válaszolni. Legközelebb ugyanúgy meg fogja tenni, talán még hamarabb is, mint azelőtt. Ott kell hagyni, befejezni a játékot, ha épp játszotok vagy bármilyen más tevékenységet, amit épp csináltatok. És közben megmagyarázni neki, hogy "azért megyek arrébb, mert csúnyán viselkedsz, nem játszom veled így".
2012. jún. 4. 06:59
 16/16 A kérdező kommentje:
Hű, hát látom, hogy megoszlanak a vélemények.. most volt egy csendes időszak (cirka egy hét), nulla verekedéssel, elindult a beszéde, lehet, hogy volt benne felgyülemlett feszültség, aztán most hogy ki tudja fejezni önmagát és rengeteg szót használ, kicsit alábbhagyott (másra koncentrál). Azonban most megyek be a kórházba holnap, így tegnap óta megint van ütögetés. Úgy tűnik felfogta a dolgot, de megszakad a szívem... :(:(:( Nehéz okosnak lennem, mert ha rajta múlt volna, az autóival tegnap agyonvág, én meg rettentően sajnálom (ráadásul folyton beteg lesz, ha más vigyáz rá), de azért ez mégsem állapot. Valahogy akkor is fel kell dolgoznia majd a dolgokat. Amúgy ha sok-sok program van, akkor eszébe sem jut verni engem, de reggeltől estig nem tudok mindig új dolgokat kitalálni... pláne nem egy újszülött társaságában.
2012. jún. 6. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!