Szóbeli vizsgán mindig leblokkolok. Tudom a választ, de nem vagyok képes elmondani. Mit tehetnék ellene?
Vagy el kellene hinned, hogy te vagy a tuti-király-zsír és mindenre tudod a választ.
Vagy meg kellene tanulnod, hogy tegyél arra magasról, ha kiröhögnek.
Nekem egyik sem megy, rendre éppen hogy el nem hasalok a szóbeliken.
GYakorolj valakivel. Kérj meg másokat, hogy vizsgáztassanak, rokonokat, barátokat.
Ha teheted, tanulj abban a teremben, ahol a vizsga lesz, ülj oda, ahol a vizsgázó ül. Így később már barátod lesz a helyszín. :)
Ezen kívül gondolj bele, mire gondolhatnak a vizsgáztatók. Pl.: "nyögje már ki... nem akarom megbuktatni... már nem tudom, hogy segítsek neki, ő meg csak makog vagy hallgat..." A normális vizsgáztatónak is az az öröm, ha jó jegyet adhat, a jó vizsga neki is sikerélmény.
Ezen kívül vizsga előtt emeld meg a vércukorszintedet, egyél egy szelet csokit vagy kockacukrot, valamit.
Figyelj a külsődre. Ha rendezettnek, csinosnak érzed magadat, magabiztosabban fogsz válaszolgatni is.
Én is ilyen voltam, jól meg is szívtam, mert nem figyeltek rám, bár látták, hogy romlok. ÉN meg nem tudtam, mit csináljak.
Én is azt tanácsolnám, hogy a családban valakivel, vagy baráttal gyakorolj, hogy szokd meg a saját hangod, merj beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!