Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szóbeli vizsgán mindig leblokk...

Szóbeli vizsgán mindig leblokkolok. Tudom a választ, de nem vagyok képes elmondani. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Vagy el kellene hinned, hogy te vagy a tuti-király-zsír és mindenre tudod a választ.

Vagy meg kellene tanulnod, hogy tegyél arra magasról, ha kiröhögnek.

Nekem egyik sem megy, rendre éppen hogy el nem hasalok a szóbeliken.

2012. ápr. 26. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:

GYakorolj valakivel. Kérj meg másokat, hogy vizsgáztassanak, rokonokat, barátokat.

Ha teheted, tanulj abban a teremben, ahol a vizsga lesz, ülj oda, ahol a vizsgázó ül. Így később már barátod lesz a helyszín. :)

Ezen kívül gondolj bele, mire gondolhatnak a vizsgáztatók. Pl.: "nyögje már ki... nem akarom megbuktatni... már nem tudom, hogy segítsek neki, ő meg csak makog vagy hallgat..." A normális vizsgáztatónak is az az öröm, ha jó jegyet adhat, a jó vizsga neki is sikerélmény.

Ezen kívül vizsga előtt emeld meg a vércukorszintedet, egyél egy szelet csokit vagy kockacukrot, valamit.

Figyelj a külsődre. Ha rendezettnek, csinosnak érzed magadat, magabiztosabban fogsz válaszolgatni is.

2012. ápr. 26. 10:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem csak te vagy igy vele, nagyon sok ismerősömnek is ugyanez a problémája. Van valami vizsgálat, amire elmész, és ha tényleg nem tudod szóban elmondani, akkor kapsz róla egy papirt, hogy tényleg nem vagy képes rá. És akkor valoszinűleg irásban fogják kikérdezni.
2012. ápr. 27. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam, jól meg is szívtam, mert nem figyeltek rám, bár látták, hogy romlok. ÉN meg nem tudtam, mit csináljak.

Én is azt tanácsolnám, hogy a családban valakivel, vagy baráttal gyakorolj, hogy szokd meg a saját hangod, merj beszélni.

2012. ápr. 29. 01:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha a barátnak, családtagnak el is lehet mondani, az nem olyan, mintha a tanárnak mondaná el az ember az anyagot, mert a barát illetve családtag esetében nem függ semmi semmitől. Én is kiválóan felmondtam a barátnőmnek az anyagot, aztán vizsgán nyögtem nagyokat, mert ideges voltam, hülyén fogalmaztam meg a dolgot, túl bonyolítottam a mondatot és belegabalyodtam. Igazából az lenne a megoldás szerintem, ha év közben megpróbálnál a tanárral beszélni, hogy neked vizsgákon van egy kis nehézséged, és te felkészülsz bármiből, csak legyen egy kicsit elnézőbb, mert az egészséged mehet rá. Általában jófejek a tanárok és szimpatizálnak azzal, aki év közben is kontaktol velük. Sok sikert!!!
2012. ápr. 29. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Tükör előtt, hangosan mondd fel a tételeket. Nekem segített. Láttam magamat, milyen vagyok, ha beszélek,esetleg gondolkodom, beleakadok.
2012. ápr. 30. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!