Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy ovisnak elmonda...

Hogy lehet egy ovisnak elmondani a cigányságról a lényeget, az igazat, de nem bántón?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 17:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát kinek mi az igaz ugyebár...ez nehéz kérdés amúgy. A férjem tök liberálisan áll ehhez a kérdéshez, a barátnőmék meg pl. teljesen radikálisan (hogy haljon meg mind) A gyereknek lehet finoman köntörfalazva átadni a véleményünket, de így is úgy is megérzi-elhallja amit hall a felnőttek között. Így a barátnőm 3 éves fia már koszos büdös cigányozik...:(((

Az én gyerekemnek meg még nagyjából semmi fogalma a cigányságról. Van roma ovistársa de neki csak az a 2 gyerek sötétbarna bőrű kislány meg kisfiú, és ennyi.

2012. jan. 22. 17:18
 2/23 anonim ***** válasza:
94%
Miért kéne egy ovisnak elmondani? Neki még minden gyerek egyforma, max.az egyiket jobban szereti mint a másikat
2012. jan. 22. 17:22
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
miért mi a lényeg?én nem vagyok cigány ellenes de ami tény az tény,igy bizony van alapja a sok előitéletnek.viszont a kisgyerekbe nem szabd ezeket táplálni igy itthon sosoem cigányozunk,sosem bántjuk,szidjuk őket,és ha véletlenül meghallanám,komolyan leszidnám,én arra tanítom a fiam hogy mindegy milyen a bőrszíne attól még lehet jó ember,én is így álok neki,de sajnos mindig csalódok.
2012. jan. 22. 17:25
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem sehogy, úgyis lesznek tapasztalatai, de egy pici gyereket már gyűlöletre tanítani, gratulálok a barátnődnek.
2012. jan. 22. 17:29
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen sajnos ilyenek és ők nem az egyetlen család akiket ismerek és már a gyerekek előtt is durván cigányoznak és zsidóznak...hát ez megy itt, egyre inkább...
2012. jan. 22. 17:41
 6/23 anonim ***** válasza:
95%

Sehogy. Nem értem, miért kellene már ovis korban arra tanítani a gyerekeket, hogy hogyan kell gyűlölni egymást... Nálunk pl. nem a barna bőrű ovistárs okozza a problémát, hanem a gazdag, elkényeztetett úrifiú. Ő az, aki gúnyolja a többit, ha nem elég divatos a mesehős a ruhájukon...

Most akkor arra kellene tanítanom a fiamat, hogy minden gazdag gyerek b*nkó...??? Már éppen eléggé torz a világ így is körülöttünk, inkább oldanunk kellene a feszültséget, nem pedig tovább adni a gyerekeinknek.

2012. jan. 22. 18:19
 7/23 A kérdező kommentje:

Van a lányomnak cigány csoportársa, több is. Játék közbe egy másik kislánytól hallotta a cigány szót, mesélte, kérdeztem tudja e mit jelent, de nem tudja. Ezt szeretném neki elmagyarázni az ő szintjén, de nem ellenségesen.

Én sem szívlelem a cigányokat, de egy 3 éves nem tehet róla, hogy milyen családba születik, ő is csak egy kisgyerek.

2012. jan. 22. 18:50
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Tölts le képeket kínaiakról, négerekről, indiánokról stb, és mutasd meg neki, mi a különbség, persze csak külsőben.
2012. jan. 22. 18:53
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a nyolcassal.
2012. jan. 22. 21:47
 10/23 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos erről az alábbi vicc /vagy inkább tény/ jutott az eszembe:

- meddig aranyos a cigánypurdé?

- amíg nem éri el a zsebed!

Sajnos beléjük nevelik a bűnöző-élősködő életmódot.

2012. jan. 23. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!