Hogy lehet egy ovisnak elmondani a cigányságról a lényeget, az igazat, de nem bántón?
Hát kinek mi az igaz ugyebár...ez nehéz kérdés amúgy. A férjem tök liberálisan áll ehhez a kérdéshez, a barátnőmék meg pl. teljesen radikálisan (hogy haljon meg mind) A gyereknek lehet finoman köntörfalazva átadni a véleményünket, de így is úgy is megérzi-elhallja amit hall a felnőttek között. Így a barátnőm 3 éves fia már koszos büdös cigányozik...:(((
Az én gyerekemnek meg még nagyjából semmi fogalma a cigányságról. Van roma ovistársa de neki csak az a 2 gyerek sötétbarna bőrű kislány meg kisfiú, és ennyi.
Sehogy. Nem értem, miért kellene már ovis korban arra tanítani a gyerekeket, hogy hogyan kell gyűlölni egymást... Nálunk pl. nem a barna bőrű ovistárs okozza a problémát, hanem a gazdag, elkényeztetett úrifiú. Ő az, aki gúnyolja a többit, ha nem elég divatos a mesehős a ruhájukon...
Most akkor arra kellene tanítanom a fiamat, hogy minden gazdag gyerek b*nkó...??? Már éppen eléggé torz a világ így is körülöttünk, inkább oldanunk kellene a feszültséget, nem pedig tovább adni a gyerekeinknek.
Van a lányomnak cigány csoportársa, több is. Játék közbe egy másik kislánytól hallotta a cigány szót, mesélte, kérdeztem tudja e mit jelent, de nem tudja. Ezt szeretném neki elmagyarázni az ő szintjén, de nem ellenségesen.
Én sem szívlelem a cigányokat, de egy 3 éves nem tehet róla, hogy milyen családba születik, ő is csak egy kisgyerek.
Sajnos erről az alábbi vicc /vagy inkább tény/ jutott az eszembe:
- meddig aranyos a cigánypurdé?
- amíg nem éri el a zsebed!
Sajnos beléjük nevelik a bűnöző-élősködő életmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!