Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hany evesen kell a gyermeknek...

Hany evesen kell a gyermeknek elmondani hogy orokbe fogadtak? Es hogy lehet megtenni, hogy ne torjon ossze lelkileg?

Figyelt kérdés
2009. aug. 19. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Ez nehéz kérdés nekem, nem is tudok válaszolni, csak javasolni tudom, hogy fordulj gyerekpszichológushoz. A neten is találsz szerintem. Ő biztosan tud neked segiteni.
2009. aug. 19. 12:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyermek életében egészen pici korától kezdve adódnak lehetőségeg a születésről, örökbefogadásról beszélni. Az a legjobb, ha nem egyszercsak megmondjuk neki, hanem úgymond belenől. Természetesen kell kezelni, hiszen az is. Mesélni kell neki arról, hogy anyu meg apu nagyon szerettek volna egy kis gyereket, de nem sikerült és ekkor elkezdtek keresgélni. Olyan kisgyereket akartak mint ő és nagyon boldogok voltak amikor rátaláltak. Tudták, hogy egész életükbe rá vártak. Ilyesmi mesét már nagyon picinek is lehet mesélni és akkor nem lesz a gyereknek hidegzuhany, ha valaki véletlenül a rokonok közül, vagy az oviban vagy a szomszédban elszólja magát. A lényeg azon van, hogy tudja őt nagyon várták és nagyon akarták. Akkor nem lesz baj. Ha titokként kezelitek akkor nem érti majd, hogy ti akikben ennyire megbízott, miért nem voltatok őszinték vele.
2009. aug. 19. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek 2 családot,ahol van örökbefogadott gyermek,2 véglet pontosan mert míg az egyik családban elhatározták,hogy sokáig várnak ezzel,addig a másikban,már az elejétől mondják a gyermeknek.

Ha engem kérdezel,a gyermeknek valóban ahogy írták,már mondani kell mesélni,hogy ő honnan érkezett,akár ha még nagyon pici mesés formában is(1-2-3 éves),fontos vele megértetni azt is,hogy ezáltal ő nem lesz pótanya,mert az az igazi szülő aki felnevel,nem az aki megszül...nekem ennyi a véleményem,persze biztos van aki másképp látja,hát én így:)

2009. aug. 19. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsi kora óta mondanám neki.Mert ez szerintem nem törés lenne neki hanem úgymond normális élet.Mert ha egy kamasznak mondod meg egyik napról a másikra,hogy örökbe fogadtunk azzal csak hatalmas gyűlöletet érezne az örökbefogadó szülők iránt és fájdalmat okoznánk vele.
2009. aug. 19. 15:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat,hasznosak.:) Ha van meg mas tapasztalat esetleg irhattok:)
2009. aug. 19. 16:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Emeld ki majd megegyszer ezt a kerdest hogy lassa meg az is aki nem latta!!!
2009. aug. 19. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Elejétől fogva. Én vettem egy könyvet a lányomnak, a sehány éves kislányt. Leírja hogyan születik a kibaba vagyis ő. Ennek a könyvnek van egy második része, ami meg az örökbefogadott gyermekről szól, hogy került be a családba. Régen olvastam és csak az maradt meg bennem, hogy a kislánynak kétszer ünneplik a születésnapját. Egyszer mikor ténylegesen megszületett és még egyszer akkor amikor amelyik napon örökbe fogadták. Szerintem ezzel is el lehet kezdeni a tudomására hozni a dolgokat. Ez egy ötlet, nem tapasztalat. Ki lehet próbálni.
2009. aug. 20. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A barátaimnak sajátjaik és örökbefogadottaik is vannak. És teljesen átlagos tényként kezelik hogy van amelyikük az anyuka hasában lakott és van amelyik egy másik szegény néni hasában. De mindannyiuknak ugyanaz az anyukája és apukája. És ez teljesen működik. Soha fel sem merült hogy megmondjdák mert úgy kezelik hogy ők az igazi szülők csak épp más hordta ki őket, valami ilyesmi. De soha nsem volt ebből gondjuk.
2009. aug. 22. 20:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább kiskortól,játékosan kell elmondani,mert eljön az az idő amikor,már későlesz,és az igazság zavart okozhat a kis fejében.

Más dolog,de van egy 6,5 éves fiam,aki nem tudja,hogy Nekem volt egy első házasságom.Úgy érzem,hogy elkéstem,mert ha egyszer megtudja ,akkor nem tudja majd feldolgozni,vagy csalódott lesz stb...

Én felnőtt fejjel tudtam meg,hogy a születésem előtt a szüleim egy darabig külön éltek,anyukám egy másik férfival,pedig volt már egy nővérem.Nehezen dolgoztam fel,mert számomra minden olyan tökéletesnek tűnt köztük,végül is 4-en vagyunk tesók,azt hittem mindíg,hogy mi vagyunk az ideális család,ahol minden mindíg rendben van.

Szóval szerintem minél előbb annál jobb....

2009. aug. 22. 21:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy görög novellában olvastam, ahogy egy óvodás magyarázza a többieknek, hogy őket az anyukájuk a pocakjában hordta születése előtt, őt meg a szívében, ezért ők pocaklakók voltak, ő meg szívlakó (ez görögül jobban hangzik, de a lényeg így is érthető). Szerintem csak az a fontos, hogy az örökbefogadott gyerek egy alternatívaként lássa a helyzetét, ami nem jobb vagy rosszabb, mint a hagyományos születés, csak más.
2009. aug. 26. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!