Hany evesen kell a gyermeknek elmondani hogy orokbe fogadtak? Es hogy lehet megtenni, hogy ne torjon ossze lelkileg?
Ismerek 2 családot,ahol van örökbefogadott gyermek,2 véglet pontosan mert míg az egyik családban elhatározták,hogy sokáig várnak ezzel,addig a másikban,már az elejétől mondják a gyermeknek.
Ha engem kérdezel,a gyermeknek valóban ahogy írták,már mondani kell mesélni,hogy ő honnan érkezett,akár ha még nagyon pici mesés formában is(1-2-3 éves),fontos vele megértetni azt is,hogy ezáltal ő nem lesz pótanya,mert az az igazi szülő aki felnevel,nem az aki megszül...nekem ennyi a véleményem,persze biztos van aki másképp látja,hát én így:)
Szerintem is inkább kiskortól,játékosan kell elmondani,mert eljön az az idő amikor,már későlesz,és az igazság zavart okozhat a kis fejében.
Más dolog,de van egy 6,5 éves fiam,aki nem tudja,hogy Nekem volt egy első házasságom.Úgy érzem,hogy elkéstem,mert ha egyszer megtudja ,akkor nem tudja majd feldolgozni,vagy csalódott lesz stb...
Én felnőtt fejjel tudtam meg,hogy a születésem előtt a szüleim egy darabig külön éltek,anyukám egy másik férfival,pedig volt már egy nővérem.Nehezen dolgoztam fel,mert számomra minden olyan tökéletesnek tűnt köztük,végül is 4-en vagyunk tesók,azt hittem mindíg,hogy mi vagyunk az ideális család,ahol minden mindíg rendben van.
Szóval szerintem minél előbb annál jobb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!