Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyermeknek kell tudnia...

3 éves gyermeknek kell tudnia késsel, villával úgy ennie, mint a felnőttek?

Figyelt kérdés

Hétfőn kezdtük az ovit,és ma szóltak,h a fiam hozzáért kézzel a fasirthoz ebéd közben,nem tudta felvágni késsel.

Náluk nem szabad az ételhez kézzel érni.

2011. szept. 13. 18:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem, késsel vágni én pl még az 5 éves fiamat sem engedem... és azt mondja, hogy náluk az óvónéni vágja fel... sztem ez a normális
2011. szept. 13. 18:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kell és a 3 évesek telet is többségének ez túl bonyolult művelet is lenne. Nem tudom, milyen ovi és milyen óvónők azok, ahol, akik ezt nem tudják! Kést eleve nem is kapnak a kiscsoportosok normális helyen... Különben itt az ONP, ebben utánanézhetsz, mit "kell" év végére tudniuk: [link]
2011. szept. 13. 18:10
 3/8 anonim válasza:
100%
Szerintem se kéne kést adni neki. Viszont a villával már próbálkozhat nyugodtan.
2011. szept. 13. 18:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, és ahogy írta valaki kést nem is szoktak még a kicsiknek adni, majd csak nagycsoportban.

Keresztlányom öt éves, és most tanul vajazókéssel kenni,vágásról még szó sincs.

2011. szept. 13. 18:13
 5/8 A kérdező kommentje:

Villával,kanállal eszik.

Vegyescsoportba jár. Fiam a legkisebb korban.A legnagyobb 6,5 éves, a soron következő időben 4 éves.

2011. szept. 13. 18:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi előző héten kezdtük az ovit a fiammal, vele együtt 5 kiscsoportos, a többi középsős és nagycsoportos, tehát vegyes csoport. Tegnap a szülői értekezleten hangzott el, hogy a 3 éveseknek nem adnak még villát sem a kezükbe az óvodában, nemhogy kést. Késsel kizárólag a nagycsoportosok ehetnek, és nekik sem kötelező, csak próbálkozhatnak.
2011. szept. 13. 20:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Vajazókéssel ügyesen keni már a nutellát,lekvárt,néha segítséggel.

Lehet másik ovi lesz a vége,még a szülőit megvárom.

2011. szept. 13. 20:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát mi hasonló jó oviba járunk. Sajnos! Bár mi még nem ebédeltünk ott, tegnap kezdtük csak, de ma már ott reggelizett és meg sem mutatták neki, hogy honnan mit, hogyan vegyen el, szegény csak esetlenül állt a nagyok között (szintén vegyes csoport), a végén én mutattam meg neki mindent, a "kedves" dadus néni csak rászólni tudott, hogy azt nem úgy kell hogy egyik kezébe a bögre a másikba a tányér, hanem a tányérra kell tenni a bögrét! :( De persze nem segített ezt csak úgy tényként közölte a gyerekkel.

A kérdésedre válaszolva, szerintem nem kell neki még késsel enni, ha meg mégis elvárják, akkor mutassák meg. Állj a sarkadra Te is! Én még várok pár napod de előbb utóbb beszólok.

2011. szept. 13. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!