Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy ovisnak elmonda...

Hogy lehet egy ovisnak elmondani a cigányságról a lényeget, az igazat, de nem bántón?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 17:15
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
A rendszerváltásra nem igazán lehet ráhúzni,hogy miért nincs a cigányságnak munkája,végzettsége.Szerintem minden állampolgárt érintett a gyárak bezárása.De ettől a magyar családok még ugyan úgy fontosnak tartották a gyermekeik iskolázottságát.Soha nem volt megkülönböztetés az iskolákban származás szerint,mindig a tanulmányi eredmény alapján döntöttek.Ha egy nép tradícióból kifolyólag nem fogadja el,a közösségi normákat,akkor ott nem a többség a felelős.
2012. júl. 15. 14:27
 22/23 anonim ***** válasza:

Itt nem a rendszerváltás, hanem a folyamat a felelős, hogy ősszeomlott a keleti blokk, bezárt a ganz, meg csepel és a többi gyár. Ilyen gyárakat nem lehet csak úgy csinálni.

A kevésbé képzett emberek ezt bizony megsínylették. Manapság hatékony munkára törekszenek, kis létszámú, jól képzett emberrel.

A cigányságról a lényeget úgy elmondani, hogy az ne legyen teljesen bántó, nem lehet.

Mert mi az igazság?

Kétségtelenül sok köztük a rendes, becsületes ember. A statisztikák szerint azonban nagyobb a bűnözésben való százalékos arányuk. Szemmel láthatóan szlamosabbak a lakóhelyeik. Általánosítani nem szabad, de némi óvatosság azért szükséges lehet, ha nem akar az ember pórul járni.

Bizony nagyobb az esély, hogy tetves lesz a gyerek, vagy bántják, esetleg nem ildomos dolgot lát, ha cigányok is vannak a környéken. Tisztelem a rendes cigányt, ahogy a többi embert, de amíg túl sok köztük az aki nem rendesen viselkedik, addig jogosnak tartom a nagyobb óvatosságot.

Javasolni, azt javaslom, hogy külön tanítani felesleges, lesz majd tapasztalata, illetve a többiektől hall majd dolgokat. Inkább fékezni kell majd, a helyes irányba terelni, hogy az óvatosság ne váljon később gyűlöletté.

Ráér az még, de ha rákérdez, akkor ebben a hangnemben lehet néhány szót mondani.

2012. szept. 17. 20:17
 23/23 anonim ***** válasza:

Én már óvodásként különbséget tettem cigány és nem cigány közt, de nem rasszizmusból vagy ilyesmiből, hanem, mert a cigánygyerekek büdösek voltak és koszos volt a körmük. De volt cigány játszópajtásom, akinek nagycsoportra már nem volt koszos a körme. És volt egy fiú, aki lopott, de az nem volt cigány. Én négy-hat évesen ilyen dolgok alapján tettem csoportba a többieket. Büdös-nem büdös, lop, vagy koszos a ruhája, körme. Meg volt egy lány, akit ki nem álltam, mert kényeskedett. Az sem volt cigány.

Szerintem nem kell külön felhívni a kisgyerek figyelmét, csak, ha kérdezi, hogy miért másabb az a gyere nála.

2012. okt. 2. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!