Hogy lehet egy ovisnak elmondani a cigányságról a lényeget, az igazat, de nem bántón?
Én annyit szoktam mondani az 5 éves fiamnak, hogy vannak emberek, akik nagyon buták és rossz dolgokat tesznek (lopnak, csalnak, hazudnak, verekednek, ölnek stb) és hogy ezeket a dolgokat a gyerekeiknek is megtanítják vagy sokszor nem is kell, mert abban a közegben nőnek fel.
Tehát hogy az ilyen embereket, felnőttet és gyereket kerüljük el a saját érdekünkben.
Én nem szoktam cigányozni, bár a rosszabbik fajtát természetesen én sem szeretem, de alapvetően nem vagyok rasszista. Főleg, hogy az egyik nagyanyám félig roma származású, de mivel teljesen normális életet élünk, így nem tartom magam annak.
Viszont a párom és az apja sajnos azok és elég sokszor cigányoznak, na ezt tényleg nehéz elmagyarázni.
Mond így neki!
- Tudod kislányom mi magyarok vagyunk! Vannak még angolok, németek, romák és ukránok is többek közt!
- A romák tehát egy ugyan olyan nép mint akármelyik másik!
- Nekik viszont egy részüknek anyukájuk csak azért szüli őket hogy magának vegyen kakaót viszont nekik nem vesz, így ők a többi gyerek kakaóját veszik el!
- Viszont egy részüket normálisan neveli az anyjuk így ők ugyanúgy kapnak kakaót mint te!
- De ez egyébként az ukrán babáknál sőt az angol babáknál is megeshet csak náluk csekélyebb százalékban!
- Ezért van hogy sokan elítélik őket de neked ezt nem szabad!
- Őket meg kell érteni!
- Gondolj bele ha te se kapnál ennyi kakaót! Te is bediliznél és más kakaóját vennéd el!
Utolsó!
1) Neked még tuti nincs gyereked
2) Ennél nagyobb baromságot amit te összehordtál, még nem hallottam!
Nem hülyeségből kérdeztem és nem magamtól akarom elmondani a gyereknek, de kérdezte, nem akarok félrebeszélni, se uszítani.
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat.
A rendszerváltás előtt a cigányok hetven százaléka dolgozott főleg gyárakban, de a rendszerváltozáskor megszűnt egy millió munkahely amit azóta sem pótoltak. Sok ember van nagyon rossz helyzetben, van olyan település ahol a munkanélküliség ötven százalék körül van.
Sok ember szívesen dolgozna, csak sajnos nincs szakképesítése, mert régebben elég volt az általános iskolai végzettség is.
Sajnos olyan is van hogy valaki évek után feladja az álláskeresést mert nem tud munkát találni.
Jó lenne ha a kormány ténylegesen megpróbálna munkahelyeket teremteni, mert eddig csak a munkahely megszüntetések voltak. Igértek is kb. egy éve 1 millió új munkahelyet, de hát abból se nagyon lett semmi (amikor választások vannak akkor is állandóan azt mondják, azt mégse lesz több munkahely)
Szükséges lenne gyárakat építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!