Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak hat éves fiammal...

Mit csináljak hat éves fiammal? Iszonyú amit művel, ordít velem, nem fogad szót. Valami tanács?

Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 14:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is ugyanez a helyzet sajnos:(!

Nagyfiam 5 éves,picifiam 7 hónapos.

Már voltam vele nevelési tanácsadónál is,aki azt mondta,hogy

mindenkiben benne van a féltékenység,csak nála erőteljesebben jön ki.A kisfiam például gyakran rajzol le engem,úgy hogy még az öcsi a pocakban van.Valószínű,hogy nem véletlenül:(!

Én nem hiszem,hogy félrenevelted volna,sajnos az ő korosztályuk nagy többsége ilyen,sőt durvább.

Az én kisfiam ovis csoportjában a 24 gyerekből 15nek van valami hasonló "baja"/korszaka.Sokat számít milyen gyerekekkel barátkozik.Kérdezz rá az óvónőre,tanárnőre!

Sok türelem kell hozzájuk!

Tudom,hogy nehéz,saját magunknál tapasztalom,hogy nem tudok vele annyit foglalkozni,mint amennyit szeretnék,mert a pici most abba a korszakába van,amikor ha nem lát engem ordít,így szinte egész nap vele kell lennem.Ha alszik,akkor pedig végeznem kellene a házimunkát is.

Azért próbálok vele sokat játszani,társasjátékozni,sokat olvasok neki,ha a pici elalszik,és sokat beszélgetek vele,csak úgy akármiről,hogy meg tudjam ő mit gondol.

Sok sikert!

2009. jún. 21. 16:10
 22/34 anonim válasza:
26%
Ugyan ebben a hajoban uszok. Ezeket mind probaltam, es nem ment. Egyetlen remenyem maradt: ki novi. ( ? )
2009. jún. 22. 14:45
 23/34 anonim ***** válasza:
10%
na ez igen még a mesét is megszoktad vonni tőle????hmmmm ez aztán a nevelés!!! mért nem veritek meg hisztis pi.csa gyerekeiteket????megkéne verni a kiszemetet!!!! mé nem vered meg ugy hogy kiköpje a pirosat?
2009. jún. 22. 22:06
 24/34 anonim ***** válasza:
34%

6 éves korig kell nevelni a gyereket mert utána már ki alakultak a rossz szokásai és a szülöknek is a nevelési rossz modszerja.Igen is neked kell keresni a gyökereit hogy mért lett szegény ilyen természetű.Valahogy fére nevelted ,soha nem a gyerek a hibás mert ö csak ugy viselkedet eddig a hogy engedted.Beszélgess elvele szeretgesd kérd öt meg hogy ha te felálitasz egy napi rendett akkor te is ö is tartsa be .Sok türelem mert több naprol szol elöröl kell neked kezdened a magyarázkodást hogy figyeljen rád bízzon benned .Egy új élet kezdése ha ugyes vagy sikerülni fog.Kérdezd meg neki mik a problémái.Sok szeretet nyugalom beszélgetés ő-t is meg kell halgatn szánni kell rá ídőt.

Szerinted ez a válasz hasznos.

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

Értékeld a választ plusz pontokért!

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 14:16

ez volt a legnormálisabb válasz!Ebben legalább igazság is volt!ja én azt akarom mondani hogy te megengedted neki hogy üvöltsön veled!!Kérdem én megverted érte hogy ne tegye?mert tudod ilyenkor már kevés hogy elvedd a mesekönyvet vagy nem mesélj neki!!!!!!Tiszta nevetségek vagytok!!!5 éves fiam és 1 éves lányom van de egyiksem kiabál velem. néha megkéne verni azt a gyereket!!de nemcsak a kezére vágni ,hanem vesszővel ami csipmde nem okoz bajt. fakanállal énsem tenném ,de fűzfaveszővel igen a fenekére nem össze visza.

2009. jún. 22. 22:12
 25/34 anonim válasza:
20%

A leszidás végén a kimondott SZERETLEK, már agyon is vágta a leszidást. A gyerek csak ezt jegyzi meg, mert a számára ez a kedvező és ezt bármikor megjátszhatja. /meg is játssza/

Ez olyan, mint a sarokba térdeltetés, úgy hogy közbe nézhesse a tv-ben a rajzfilmet és a kezébe nyomok egy csokit is , mert azt imádja. Jegyezd meg : A gyerek csak kicsi, nem ostoba. A saját észjárásával felméri, hogy meddig mehet el és addig el is megy. Ha azt látja, hogy büntetlenül, vagy kevés semmitérő büntivel megússza, már át is lépi a határt.

Az a baj, amikor a két szülő nem "együtt" neveli a gyereket. Ilyenkor kialakul a jó-szülő, rossz-szülő. Az egyik mindent enged, a másik a gonosz,mert szóvá teszi a csúnya beszédet./ pedig milyen szépen mondja a Petike "TE B.... KÖ.. VAGY ANYA".

Senki nem születik úgy, hogy ismerje a gyermekek lélektanát,de megtanulható.

Még néhány dolog: Ha a büntetés 5 percig tart az már nem is büntetés.

Egy időben elcsattant fenékre verés hosszú évek munkáját segíti, de lehet, hogy meg is oldja.

Ez egy olyan apa véleménye, aki a 80-as évek végétől két gyereket nevelt fel EGYEDÜL.

2009. jún. 23. 08:04
 26/34 anonim ***** válasza:
76%
Az én kezem is eljár néha!!!!, de nem VEREM a gyerekeimet! Igen annak idején mi is kaptunk nagy ritkán, és normálisak vagyunk! De hogy verjem a gyerekeimet?! Milyen anya az ilyen?! A szemébe tudsz nézni egy ilyen verés után?! :-((((
2009. jún. 23. 09:03
 27/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Mikor írtam én hogy verem a gyereket?Azt írtam hogy pár segges már volt,de ÉN NEM VEREM A GYEREKEMET!!!!!!!!!
2009. jún. 23. 09:49
 28/34 anonim válasza:
Nehéz jó megoldást találni.Nálunk is hasonló a helyzet.Ikerlányaink 4 és fél évesek,egyikük ugyanezt csinálja.Apa reggeltől estig dolgozik,én vagyok velük többet.Néha nem veszek róla tudomást,hagyom,hogy ordítson,mindenféle kommunikáció csak olaj a tűzre. Ha büntetést helyezek kilátásba,csakis olyat,amit utána egy anyai szív meg is tud tenni,ergo következetesnek kell lenni.Ha mindenképpen szakad a cérna,akkor megmosdatom vagy letusolom.Nyilván ez csak otthon működik,egyébként idegen helyen ez számomra kezelhetetlen.Óvonéni azt mondja,majd kinövi.Talán???????????
2009. jún. 23. 12:43
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!:-))

Volt fentebb egy válaszoló, neki szántam nem Neked! Én már írtam egy választ, amire reagáltál. De ez a gyerekverés egy kicsit sok volt nekem!

2009. jún. 23. 12:57
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Szívből ajánlom neked a "Gyógyító mesék" illetve az "Új gyógyító mesék" című könyveket... :-]

Nagyon jó módszereket találsz benne mindenféle gyerekkori zűrökre.

Továbbá azt javaslom :

- NE verd meg a kisfiad, amikor dühöngeni kezd!!!

- amikor dühöng, akkor te szép csendesen, nyugodtan, mosolyogva (vegye észre a különbséget!) kérdezd meg tőle : - Mi baj van kisfiam?... Gyere, beszéljük meg, miben segítsen neked anya?...

- ha hangosan rászóltál, a következő mondatodat halkan mond neki... A hirtelen váltás megdöbbenti! (Gyakran pont ezért fog rád figyelni.)

- ha mással nem tudod lecsillapítani, akkor küld ki a szobából, ahol ti tartózkodtok (vegye észre, hogy ezzel a viselkedéssel kizárja magát közületek)... Max. 20 perc legyen az elkülönítés, utána minden mehet tovább, mintha semmi nem történt volna...

- adj neki kisebb feladatokat, amiket biztosan meg tud csinálni és utána NAGYON dicsérd meg (növeld az önbizalmát), sőt mások előtt is dicsérgesd, milyen okos, milyen ügyes, milyen büszke vagy rá!...

- legyél vele nagyon türelmes, ölelgesd sokat és minél többször mond neki, hogy nagyon szereted, büszke vagy rá...

- olyankor, amikor nem dühöng, vond kicsit félre és beszélgessetek : mond el neki, milyen nagyon rossz érzés neked, amikor kiabál, orditozik veled, ez neked nagyon fáj, elszomorít téged, nem ezt érdemled tőle!... Kérd meg, hogy ha valami baja van, mondja el neked, te mindig igyekszel majd megoldani, rád mindig számíthat, de ha csúnyán beszél veled, akkor nem számíthat a segítségedre!

- kérdezd meg tőle : mit szólna, ha ő lenne a felnőtt és a kisgyereke így kiabálna vele?... (Próbálja meg beleélni magát a helyedbe!)

- vegyél bábokat, ez remek játék! Bábozzatok együtt!... Legyél te a kisgyerek, ő meg a felnőtt... Hagyd, hogy ő találja ki a történetet, te játszd azt, amit ő kitalált... Meg fogsz lepődni, milyen őszintén kitárja majd a kis lelkét, játék közben remekül "elmondja", mi a baja!

- Menjetek sétálni, kirándulni, állatkertbe (szerezzetek együtt élményeket)... Közben beszélgess vele, mutasd meg neki a kis bogárkákat, a szép virágokat, a csodás felhőket...

- kérd meg, hogy rajzoljon valami szépet apukájának ajándékba, mire hazajön... Vagy közösen gyártsatok valamilyen ajándékokat (díszes képeslapot, gipszképet, sógyurma-figurákat, sütit, stb.)...

Tudnod kell, hogyha ráversz vagy ha te is dühösen kiabálsz vele, a helyzet egyre rosszabb lesz!!!

2009. jún. 23. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!