Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 14 éves gyerekem bánt szóban...

Liva kérdése:

14 éves gyerekem bánt szóban és újabban ellök és kicsavarja a kezemet, ma van a születésnapja reggel 10-kor elment és még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle. Hogyan és honnan kaphatnék sürgős segítséget?

Figyelt kérdés
14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.
2012. márc. 3. 15:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 anonim ***** válasza:
Na mire jutottatok? Beszéltetek valakivel?
2012. márc. 5. 13:45
 42/112 A kérdező kommentje:
Szóval tényleg nem drogozik és alkoholt sem iszik! Vele nem jutok sokra. Hiába próbáltam szépen. De most már tudom kikkel van, újabban 16-17 éves kerületi fiúkkal akik kötelező középiskolába járnak, de ő még csak 8.os. Azóta van ez amióta velük a McDonalds-ban megismerkedett. Addig osztálytársai és a csapattársai voltak csak a barátai, ma sem ment iskolába mert azt mondta megfázott, de nem hiszek már semmit, én a héten betegállományban vagyok, reggel elmentem, pár óra múltán már nem volt otthon a McDonalds-ban megtaláltam, haza akartam vinni. előre ment és mire hazaértem azt hittem otthon van, de haza se ment, én vissza a Mcdonalds-ba de már nincs itt közülük senki sem. Most megint nem tudom hol van. Ma voltam a nevelési tanácsadóban csütörtökre van egy
2012. márc. 5. 14:43
 43/112 A kérdező kommentje:
Azért szakadt meg amit írtan mert itt vártam a McDonalds-ban a laptop-omon írok nektek a fiam éppen beakart jönni ide amikor meglátott és egy srácca, el elszaladt esélyem sincs utol érni. Ez olyan mint ha álom lenne, ez nem lehet igaz. A Nevelési tanácsadóba csütörtökön megyek van időpontom, már nem szégyenlem, remélem ott tudnak segíteni. Ha nem fogalmam sincs mi lesz. El vagyok nagyon keseredve nagyon jó lenne ha valaki tudna segíteni mert rájöttem kell a segítség egyedül ezt már nem tudom megoldani. Úgy hiszem egy teljes környezetváltozás lenne az ideális, ez pedig külföld ahol 8 éves koráig éltünk. Ott talán újra lehetne kezdeni tisztalappal. Az apja is akkor közel lenne és talán részt venne ha nem is naponta a nevelésében. Jelenleg már aludni sem tudok éjjel, mert felriadok a gondok miatt. Nappal meg keresem őt. Tegnap pedig megígérte hogy változni fog. Szeretnék csak 1 napot, amikor magamra gondolhatok és magammal törődhetnék, egy laza üres napot, gondok nélkül csak 1-et.
2012. márc. 5. 14:54
 44/112 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem, hogy egyszer megoldódnak a gondjaitok. A tanácsadóban biztos vagyok benne, hogy valaki fog tudni segíteni. Kitartást!
2012. márc. 5. 15:11
 45/112 anonim ***** válasza:
Ne fuss utána! Fusson ő utánad! Szabadság kell? Add meg! De ne finanszírozd! Ha hazajön, beszélj vele! Komolyan! Nme kell sajnálni, nics mit sajnálni rajta. Elkanászkodott. Szégyellni sem kell! Meg kell fogni! A nevelési tanácsadó biztos segít, elindít! Lesz kivel beszélned! Jó hoyg elmentél!
2012. márc. 5. 15:15
 46/112 anonim ***** válasza:

Van ilyen! Egy barátunknak is haza kellett hozni afiát, Angliából, mert az anyja nem bírt vele. Itthon töltött két évet, az apjával nem mert úgy bánni, meg a környezetváltozás is jót tett.Most leérettségizett, s visszament az anyjához, már ő is megbánta a régieket. Megkomolyodott.

Egy másik barátunknak meg a kislányát már Bécsből hozták vissaz a rendőrök. Gyógypedagógus anyukája naygon féltette, a leány meg le se szrta. Az apja vette magához, megegyeztek, pl. cigizhetett, de eljárt az isibe. Legalább a szakmát megszerzi. Az anyjával minden nap kiabált, szökdösött, az apjával elvan.

Nme vagyunk problémás réteg, felső-középosztály, értelmiségi környezet, csak azért mondom, mégi skét ilyen barátunk is van.

Tényleg beszélj az apjával, lehet, hoyg most eljött az ő ideje. Most még 14 éves a fiú, oda megy, ahova viszed. Ne várd meg, hogy 18 éves korára elfajuljanak a dolgok. Sokáig vártál, de még időben léptél.

2012. márc. 5. 15:19
 47/112 anonim ***** válasza:
Ki tudnátok menni?
2012. márc. 5. 15:20
 48/112 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy már egészségileg nem bírom, rámegy az egészségem. Most is fogta a FIFA 12-es x-box játékot és elment, az arcomba nevetve, ma nem volt se iskola sem edzés nem lesz, azt mondta majd este jön. Remélem csütörtökön lesz hogyan tovább a nevelési tanácsadóban. Hogy ki tudnánk e menni külföldre? A fiam külföldi állampolgár is, jogai vannak ott úgymond. Direkt nem írom meg az országot hogy hol bocsi. Az apja ma jön vissza a Karibik szigeteken nyaralt, megpróbálom megkérni, hogy segítsen az indulásnál, mert innen az a külföldi állam csak akkor segít ha ott vagy,nem akar majd innen elmenni az biztos, nem tudom hogyan viszem innen ki. Most már egyre inkább nem látok más megoldást. Az apja csak felületesen tartotta vele a kapcsolatot. Egyébként a neveltetés közös, hivatalosan pár éve váltam el tőle, akkor ott a válásnál megkérdezték tőle hogyan szeretné, így szerette volna, hogy beleszólása is lehessen a nevelésbe. Ideje lenne hogy ki vegye a részét. Engem a válásnál nem kérdeztek meg, mert külföldi vagyok abban az országban ahol elváltam tőle. Érzem egyébként hogy itt elfogják venni tőlem hivatalból. Már második napja nem megy iskolába, nagyon félek.
2012. márc. 5. 16:31
 49/112 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot mindenkinek, Egyszer talán még látjátok őt mint híres sportolót a tévében, csak nem fogátok tudni hogy ő az fiam. Ha nem rúgja fel azt, azt a sportot amit már 10 éve csinál. Talán nagy szerencsével jóra fordul minden, talán nem.
2012. márc. 5. 16:39
 50/112 anonim ***** válasza:

Öcsém volt ilyen bunkó, mert anyámék mindent hagytak neki. Az már más téma, hogy azért, mert gyerekkorában fulladozott, nagyon kemény asztnmás volt.

A helyedben elvenném az x-bot, elvénnék tőle mindent amit szeret, nem kapna pénzt, csinálnék neki reggelit, ennél cikibb a világon nincs az iskolában. Minden féle fajta luxust megvonnék tőle, talán a telefonját is elvenném, mert egy GYEREK ÍGY NEM VISELKEDHET AZ ANYJÁVAL.Szobafogságra ítélném, bár tudom n ehéz, ha fellök még a végén meg is verne, de az biztos, hogy tőlem akkora pofont kapna, hogy leesne a feje. Kicsit térj magadhoz, és legyen nagyobb hangod. A gyerekek olyanok mint az állatok, hogyha fölé kerekedsz és kátja az elszántságodat, akkor majd meghátrál. Kitartás, ez nem lesz egy könnyű menet, ő már úgy képzeli, hogy övé a világ.

2012. márc. 6. 13:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!