14 éves gyerekem bánt szóban és újabban ellök és kicsavarja a kezemet, ma van a születésnapja reggel 10-kor elment és még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle. Hogyan és honnan kaphatnék sürgős segítséget?
De nem lehet, hogy ennél is többet akar? valamint látja, hogy te úgymond elhanyagolod magadat, legalábbis nem neki megfelelően öltözöl? ilyenekre nem gondolsz, hogy ez lehet a baja?
megüt, lekutyáz???? mind a sz arba nézés jele.
Kitépi a kezedből a táskádat, elviszi a pénzeteket? mindezt 14 évesen?
Borzasztó nagy itt a gond, akármit is mondasz.
Semmibe néz tégedet.
Aranylakű gyerek? aki kicsavarja az anyja kezét??? Hát ne haragudj, agyereked szörnyeteg, és erről tényleg te tehetsz. Tessék megmondani neki, mit lehet, és mit nem,é snagyon szigorúan megfogni. Akkor talán újra lehet aranylelkű gyerek. Így bűnöző léesz eg yéven belöl. Nme lehet így elengedni. És még fizetsz is neki!!
Nagyon-nagyon szigorúnak kell lennned.,. Ha nem birod, akkor vigye el az apja egy időre! És SEMMIT nem veszünk! Egy hamburgetrt sem! Főzni se kell, zsíros kenyér, vajas kenyér, szerbusz.
Ez ütötte meg a szemem: "még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle"
Valaki már írta, hogy úgy tűnik, te társként kezeled a gyereked, és nem szülőként. Ilyet az ember a férjével kapcsolatban ír le!
Ez pedig iszonyatosan nagy teher egy kamasz számára!
Fordulj a családsegítőhöz, tényleg, ott van pszichológus is, segítenek megoldani a problémát, de az nyilvánvaló, hogy neked is nagyon sok mindenen kell változtatnod, mert a gyerek egy labilis kamasz, a lehető legrosszabb korban van, ő nem fog tudni változtatni, ha te nem teszed!
Szerintem pedig most már késő keményen fogni, csak még rosszabb lesz.Inkább egy nagy beszélgetés segíthetne, arra kell mindenképpen sort keríteni.
Mivel engem egykeként, egyedül nevelt anyám, nem a legnagyobb jómódban, így sejtem, mit érezhet.Bizonytalanság lehet benne, félelmek, bűntudat.Ráadásul most amúgy is "rossz korban " van, nem könnyű neki sem.Most a biztonság lenne legfontosabb neki, hogy érezze, szeretik és sok figyelem.De emellett a tekintélyedet meg kell őrizni!Mondd meg neki, hogy nem tűröd az effajta viselkedést,büntesd meg érte és legyél következetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!