Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért mentenek fel bárkit...

Miért mentenek fel bárkit diszlexiával, diszkalkuliával?

Figyelt kérdés

Miért jó az, hogy ma már minden boldog-boldogtalan szerezhet felmentést? Tizedikes középiskolás vagyok, és az osztályomban nagy "divat" lett, hogy elmennek vmi vizsgálatra, 1 hónap múlva pedig már fel vannak mentve az adott tantárgyból. Én is megbuktam félévkor matekból - mint még jó néháyan - de tudom, hogy azért, mert nem foglalkoztam vele, nem tanultam, lusta voltam. Elkezdtem nagyon sokat tanulni, magántanárhoz járni, érdekes módon tudok ötösöket is írni. De az osztálytársaim ahelyett, hogy küzdenének, felmentetik magukat. Mire jó az, hogy mindenkit felmentenek? Van egy osztálytársam, aki nem buktatható németből, magyarból és matekból, holott csak annyi a baja, hogy lusta tanulni!

Elég gáz, hogy egy év alatt kb. 5 osztálytársamról derült ki, hogy diszkalkuliás/diszlexiás/diszgráfiás, nem hinném, hogy ha valaki valóban az, annak 16 évesen kellene kiderülnie...

2009. máj. 24. 13:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban azok, akkor az kiderül az általános iskola 1. osztályában.

Ha viszont azok, akkor természetes, hogy felmentik őket, hiszen ez egy olyan pszichés tanulási zavar, ami miatt képtelenek lépést tartani a társaikkal.

2009. máj. 24. 13:53
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Én diszkalkúliás vagyok és 37 éves.Mikor én jártam suliba, akkor még senki sem foglalkozott ezzel.Én végigszenvedtem az általános iskolát és a gimnáziumot is.Volt, hogy csak azért nem húztak meg, mert egyébként kitűnő tanuló voltam és a szüleim magántanárt fizettek a kicsi pénzükből.Rettenetes volt.Sokat sírtam és szenvedtem.

A mai napig gondot okoz a számolás és a legegyszerűbb műveletek elvégzése is, még ha számológépet használok is.

Egyébként egyetemet végeztem.

Szóval ne ítélkezz olyasmiről, amit nem ismersz, azt javaslom.

2009. máj. 24. 14:13
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem ítélkezem. Az unokatesóm is diszkalkuliás, ezért van viszonyítási alapom, hogy kia lusta, és ki a beteg...
2009. máj. 24. 14:27
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez NEM betegség!
2009. máj. 24. 14:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is nem betegség! Másodszor nem mentenek, mentünk fel mindenkit aki szeretné! Ahhoz, hogy valaki "diszesnek" legyen nyilvánítva, komoly vizsgálaton kell részt vennie. Itt kiderül, hogy valóban van-e tanulási zavara, s minden esetben azt is megnézik milyen az IQ-ja.

A "diszesek" IQ-ja minimum átlagos vagy a felett van.

Gyógypedagógus

2009. máj. 24. 14:48
 6/17 A kérdező kommentje:

Ok, én úgy tudtam, hogy idegrendszeri betegség, de eszerint tévedtem.

Csak azt nem értem, hogy egy diszlexiás miért ne tudna megtanunli egy verset? Vagy az, akit most felmentettek matekból, hogyan tudott tavaly hármas, általánosban pedig négyes lenni? A felmentettek röhögnek azon, hogy milyen béna a "rendszer", mert simán kijátszották.

2009. máj. 24. 14:53
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm... Az én unokatesómnak 3.os korában derült ki, hogy "diszes" (gráfia, kalkulia, lexia), addig ráfogták, hogy lusta. Pedig tényleg nem tud megtanulni egy verset. Van egy ikertestvére, neki semmi problémája a tanulással, sőt nagyon jó tanuló. Amíg az egyiknek kb. 2 óra volt megtanulni a Petőfi S.: A Tisza c. versét, addig a másiknak 1 versszakot sem sikerült ugyanannyi idő alatt.
2009. máj. 24. 15:09
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem magával szúr ki, aki indokolatlanul szerez felmentést. Továbbtanulásról ne is álmodjon, gondolom leérettségizni sem fog tudni. Hiszen ahhoz meg kell tanulni az anyagot, több évnyi tanulnivalót pedig nem lehet érettségi előtt két héttel bevágni. Gondolom az érettségit nem kapják meg úgy, hogy meg sem írják. De mindegy is, mert egy sima érettségivel sem sokra megy az ember, nem hogy anélkül. Kb lehet menni a Tesco-ba rakodni, 3 műszakban, bruttó 80ért. Szerintem nagyon meg fogják bánni és később sokkal nehezebb lesz. Egyébként én simán el tudom képzelni, amit írsz. Azért furi hogy egy osztály kb egyötöde diszes lesz hirtelen, eddig viszont megvolt a 3-as, 4-es. A tanárok nem furcsálljál? Na mindegy, egyszóval sose bánd hogy küzdesz. Biztosan erős jellem vagy, többre is fogod vinni a saját erődből. Plusz ott a sikerélmény, mert azért hájjal kenegeti az embert, amikor 5öst kap :) Egyébként meg 16 éves létedre jó önismeretre vall, hogy tudod h a saját hibádból húztak meg és ezt be is vállalod, nem keresel kibúvókat. Szóval hajrá!
2009. máj. 25. 12:22
 9/17 anonim ***** válasza:
53%
Az igaz, hogy ezeket nem tekintik betegségnek,de legtöbbször valamilyen idegrendszeri betegség eredményei. Nekem is volt a gimiben egy osztálytársam, aki fel volt mentve matekból, de azok az emberek nem mehetnek tovább olyan iskolába, ahol követelmény amiből fel lettek mentve. Tuti, hogy később nagyon megbánják! Hi-hi!!
2009. máj. 25. 14:14
 10/17 anonim ***** válasza:
43%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy aki 37 évesen lett ilyen betegségű, illetve most derült ki az hogy végzett egyetemet? Meg érdekes hogy nem tudta megtanulni az anyagot és különtanárral meg igen, meg egyébként is kitűnő tanuló volt.

Az ilyenek valamiből nem azok, az biztos! De hát biztos van ilyen én nem mondom hogy nem!

De ez vhol meg bizonyíték arra, hogy ha akar az ember, meg kicsit a szülő magántanárral ráhúz, akkor bármilyen ilyenfajta baja van az embernek akkkor is tud benne jól teljesíteni! persze biztos nem leányálom, de nem lehetetlen.

Meg amúgy szerintem is fura hogy 16 évesen derül ki. De ha úgy van tényleg akkor ok, de ha nem és átvágás volt, akkor remélem megszívják majd a saját hülyeségüket. Bár szerintem az ilyenek mindig meg fogják találni a kiskapukat! És lehet előbb lesz diplomájuk mint annak aki egy csomót tesz érte!

Én amúgy az ilyeneket elküldeném plussz órákra speciális tanárral és igenis elérném azt hogy legalább valamilyen vizsga kelljen tőlük is hogy tovább mehessenek és azért egyesek ne lehessenek, tehát kelljen nekik tenni azért hogy a kettes meglegyen, ne csak natúrban felmentsék őket! Azért ha jó IQ-juk van akkor nem hülyék!

Úgyhogy tudod mindig lesznek olyanok akik kijátszanak mindent amit csak lehet, aztán meg tök gazdagok lesznek és tök jól megy majd nekik minden, míg aki gürizik meg lehet a tescóba megy három műszakban 80e-ért mint ahogy valaki írta.

De én is örülök annak hogy ennyi évesen te ilyen nagy önkritikával rendelkezel! Maradj is ilyen mindig!

Aki pedig tényleg ilyen dologban szenved az ne vegye magára! Én nem megbántani akartam bárkit is vagy bírálni, csak úgy elgondolkodtam a világ dolgain, a mai csúnya világén!

2009. máj. 28. 14:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!