Szerintetek ér valamit a TSMT egy ADHD-s gyereknél?
Az én tapasztalatom az, hogy nem használ!
Jó móka, meg a mozgásra nekünk jó volt, mert a fiam ügyetlenebb volt, nehezen egyensúlyozott,bizonytalanabb volt a mozgása,na ezekre szuper, de sem beszédfejlődésre, sem adhd-ra nem hasznàlt, én ebben nem is hiszek. Szimpla torna gyakorlatok,eszközökkel.
Hát, most már ezt írják, hogy nem segít?
Nekem most 14 a fiam, de amikor ő volt kicsi, akkor nagy divat volt, azt is hordták, akivel semmi gond nem volt.
Mi 3 évesen mentünk először csoportosra, nem volt együttműködő, aki tartotta meg egy pancser volt, csak jól letolt, hogy milyen anya vagyok én, hogy nem tudom motiválni a gyerekem. Hát pont ezért mentünk, mert ilyen problémák is voltak a gyerekkel. Amelyik gyerek elakadt valahol a fejlődésben, általában ellenáll az ilyen típusú feladatoknak, mert kudarcélmény, szóval ez is egy gyógypedagógiai kihívás, hogy őket bevonják ezekbe. A szülő nem gyógypedagógus, és nem ért ehhez.
Utána mi kiírattuk az otthoni tornát. Szerintem hiba volt. Ahogy írtam a gyerek ellenállt, én meg nem vagyok gyógypedagógus, szóval nem ment a dolog. A fiam bőgött, hogy miért akarjuk, hogy ilyeneket csináljon, a lányom, aki 2 évvel idősebb nála, ő meg azért bőgött, hogy vele miért nem játszunk. Persze, akinek semmi problémája, annak nagyon tetszettek ezek a feladatok. De azt sem lehetett, hogy megcsinálom a feladatot az egyik gyerekkel, aztán a másikkal, mert ugye ezeket szoros időrendben egymás után kell csinálni. Ráadásul a legtöbb két emberes, szóval még csak el sem tudott vonulni a lányommal az apja. Hónapokig ment esténként ez a családi konfliktus, aztán én feladtam.
5 évesen kezdtük újra, akkor találtam egy másik csajt, aki nagyon ügyes volt, ő a csoportos foglalkozásba szépen be tudta vonni a fiamat, na meg közben azért a gyerek is érett.
Aztán, hogy ért-e valamit, vagy magától is fejlődött volna a gyerek, utólag aztán nem lehet megmondani. De én azt mondom, hogy erőltetni nem kell, ha nem megy, hát nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!