Érdemes TSMT tornára bejelentkezni, ha konkrét problémája nincs a gyereknek?
3,5 éves a fiam, kiskorában le volt maradva a mozgásfejlodese, 19 hónaposan lezdett el járni, 13 hónaposan mászni, előtte 2 hónapig kúszott aszimmetrikusan. Faros baba volt végig, én ennek tudtam be. Gyogytornara jártunk hogy a mászás beinduljon, aztan a covid miatt elmaradt.
Picikét ügyetlen azt mondták nyár elején az ertekeleskor, pedálozni, hintazni nem tud, egyébként szeret mozogni, futni, labdazni, maszokazni stb pont mint egy 3 éves. Ovi óta nagyon sokat fejlődött szerintem.
Érdemes szerintetek a fentiek alapján elvinnem őt TSMT felmérésre?
Én elvinném. Lehet, hogy nem bonyolult dolgokat csinálnak, de más az, ha szakember által javasolt mozgásformát csinál, mint ha te laikusként próbálkozol. Utóbbi akár árthat is.
10 hónapos a lányom, önszorgalomból vittem gyógytornászhoz, mert feltűnt,hogy csak egy irányba nézelődik, fordul. Néhány alkalommal voltunk, köztük otthoni feladattal, és megoldódott a féloldalasság.
A gyerekorvos és a védőnő szerint ráértünk volna, nem kell azonnal fejlesztésre rohanni, de én inkább megelőzni szeretem a dolgokat, nem akkor javítani, mikor már gondot okoz
Nem szükséges, de azért nem is felesleges.
Nálunk lassan aktuális, hogy elviszem újra.
2 éve jártunk 6 hónapot.
Miért van lepontozva a 7-es? Pedig nála van az igazság.
Valóban szinte minden gyereknek jót tenne, de! Ez időben, és anyagilag sem mindegy egy szülőnek. Ráadásul annyira kevés a szakember, hogy lehet, hogy pont egy olyan gyerektől vennéd el a helyet, akinek nagyobb szüksége van rá.
Vidd el egy felmérésre, és majd ott megmondják, hogy szükséges-e.
Ha elviszed, onnan nem jön ki úgy, hogy minden oké vele:)
Ettől függetlenül sima játékos csoportos tornaóra kicsiknek, baja nem lesz tőle, szerintem jót tesz a csoportfoglalkozás a kicsiknek, a mozgás meg pláne(bár a játszóteres is), szóval inkább úgy kezeld, mint egy különórát.
Nem.
Nem igaz, hogy "ártani nem árt".
Dehogynem. A túlstimulálás ugyancsak káros. Alvászavarokat, dühkitöréseket tud okozni az idegrendszer túlterhelése.
Ha nincs szüksége rá, akkor árt.
Tervezett szenzomotoros tréning helyett (mert ugyebár ez a tsmt), szabad mozgás ajánlott.
De ki mondta, hogy 3,5 évesen önállóan hintáznia és pedáloznia kell? Nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!