Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van értelme az otthoni tsmt...

Van értelme az otthoni tsmt tornának?

Figyelt kérdés

Lányom hipoton, már tud menni, 2.5 éves. Elég furán jár meg a nagymozgásai nem olyanok, mint a többieknek. Gyerekorvos, védőnő nem igazán foglalkozott velünk, régen sem adtak tanácsot.

Itt nálunk van tsmt torna, de azt mondták, hogy megvizsgálják és otthoni feladatot kap csak. Ez úgy 15.000 és még hordnai kell nehéz ellenőrzésre. Nekünk nem sok pénzünk van, persze szívesen kifizetem ezt, ha megéri, de nem látom, hogy van e értelme.

Így is járunk sokat játszótérre, itthon szoktam picit tornáztatni, felmászik ide-oda.

Akik hasonlóan otthoni feladatot kaptak, az milyen jellegű? Volt értelme, többet fejlődött a gyerek?

2022. máj. 26. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes, nekünk nagyon bevált. Szerintem jobb az otthoni, mint a csoportos és olcsóbb is. Az egyetlen ami nehézség az, hogy ha olyan feladatot is beleírnak, amihez két ember kell (pokrocban hintáztatás pl), azt egyedül nem tudod vele megcsinálni.
2022. máj. 26. 13:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van értelme nagyon sok területen fejleszti a gyerkőcöt. Ez általában így szokott lenni, hogy felmérik a gyereket, összeállít egy személyre szabott gyakorlatsort, amit otthon kell csinálni és pár hetente kell kontrollra menni,amikor megnézi van e a fejlődés és annak megfelelően változtat a gyakorlatsoron. Az otthoni tornához viszont meg kell venni az eszközöket pl 65×65cm billenőlap, 95 cm gimnasztikai labda, forgó fotel, trambulin, gördeszka, stb.

Ez rengeteg pénzbe van.

Érdemes használtan venni, van is erre egy külön Facebook csoport, ha érdekel. 🙂

2022. máj. 26. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2 Nem olyan drága. Neten találtam olyat aki otthon megcsinálja, 6 ezer volt a billenölap és 6 ezer a deszka. Persze így sem kevés, de nem annyi, mint áruházból rendelni.
2022. máj. 26. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze. A tsmt-t otthon kell csinálni heti legalább 3x.

Mi csináltuk egy évig. Látványos eredményt hozott.

2022. máj. 26. 13:53
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
De miért nem viszed el fejlődésneurológushoz? Ő kiírná a tsmt-t ingyen...mi is oda mentünk egyből.
2022. máj. 26. 13:54
 6/9 A kérdező kommentje:

#5 van ingyen tsmt? Nem sokat tudok ezekről, azért írtam, hogy a gyerekorvos sem segített, hogy hova lehetne menni. Annyit mondott hogy itt van egy magán Dévényes (10k/alkalom) de ne menjek hozzá, mert rosszakat hallott róla. Aztán ennyiben maradtunk, mást nem mondott.

Hol van fejlődés neurologus? Korházban?

2022. máj. 26. 14:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kórházban. Kell egy beutaló a háziorvostól.
2022. máj. 26. 16:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedagógiai Szakszolgálatnál is kérhetsz vizsgálatot és ott is van lehetőség terápiákra. Hogy van-e tsmt szakemberük, az nem biztos, intézményenként eltér, hogy milyen típusú fejlesztést tudnak biztosítani, de ez teljesen ingyenes, sőt ha nem a lakóhelyeteken van, akkor utazási költségtérítést is lehet kérni.

Amúgy én nagyon tudom ajánlani a tsmt-t. Kislányunknak sokat segít, ő nagyon komplikált eset így már 3 éve tsmt-zünk sok más terápia mellett, de hatékony módszer

módszer.

2022. máj. 26. 17:12
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

15ezer a felmérés, utána meg kell venned az eszkozoket, és minden egyes kontrollert is fizetned kell majd. Tehát ez több és rendszeres kiadás, úgy számolj. Egyébként nagyon hatékony!

De az ár attól is függ hova mész.az ingyenes tsmt csak álom, legalább 1 éves varolista van rá...Mikor a lanyomnak kerestem tsmt-t, 4 terapeutat hivtam végig. Az ár erősen változó, havi szinten 35-100ezer ft között mozog.

2022. máj. 27. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!