Miből tudom, hogy a gyerekem egészséges lelkileg?
Én amikor már tudott beszélni, minden este eljátszottam vele a mi volt a legjobb, legrosszabb dolog a napodban játékot. Ilyenkor kipletyóztuk az őt foglalkoztató dolgokoat.Most már idősebb, kisiskolás. Azt látom, hogy nagyon sok mindenen agyal, sokszor régi dolgokat vesz elő és képes sirdogálni rajta. Párom szerint ez azt mutatja, hogy a gyerekem bízik bennem, megosztja velem a gondolatait, én meg úgy, hogy a gyerekem szorong, különben miért jutna eszébe fél évvel ezelőtti elhibázott döntése, amit majd csak fél év múlva tud újra máshogy csinálni.
Van, hogy azt mondja magára hogy buta.Néha meg is üti közben a fejét.
Napközben boldog gyereknek tűnik, kiegyensúlyozottnak, az iskolában visszahúzódónak mondják és nagyon jó magaviseletűnek.
Nem tudom eldönteni hogy elvigyem e pszichológushoz, mondjuk nézegettem és időpontot szerezni sem egyszerű.
Más gyerekek szüleivel, akiknek hasonló korú a gyereke és sokat beszélgetünk nincs ilyen.Bár ők inkább a semmit se mondanak otthon kategóriába sorolhatók, mert mondják az anyukák, hogy nem mondják mi történt velük az iskolába vagy ilyenek.
Szerintetek?
Hát hátráltatni azért hátráltatja az,hogy emberek között visszahúzódó.Mindig utólag derül ki,hogy mondjuk szeretett volna szerepelni egy műsorban de mert félős így nem mert jelentkezni,utólag meg csak sirdogal rajta.Minden ilyen dolog külön kudarc neki.Játékban is ha van lehetőség akkor ha ő választhat is más dönt helyette, nem tud érdeket érvényesíteni.
Nyilván nem büntetni akarom,hanem szeretném ha egeszseges önbizalom alakulna ki benne, ha tudná önmagát megfelelő szemmel nézni,mert a mai világban szerintem különösen fontos, hogy egy gyerek önmagával rendben legyen.
Szerintem azzal nem rontasz el semmit, ha psychologussal atbeszeled, hogy tudsz a kisfiadnak ilyen helyzetekben segíteni, jól reagálni... Nem kell a gyerkőccel menni psychologushoz....
Én pl hasonló gyerek voltam és felnőtt koromban is ilyen maradtam, én most hatok psychologushoz, hogy jobban tudjak funkcionális (egyébként van jó állásom, férjem, gyerekeim....de mégis megneheziti az életemet az alacsony önbizalom, szorongás, és az erdekervenytelenites modjanak hiánya).
Jobb ha úgy kap segítséget hogy nem feltétlenül szükséges, mintha nem kap és az lenne. Ha magától kell megoldást találnia sokkal inkább fog káros megoldásokhoz nyúlni, mint ha valaki kifejezetten megmutatja azokat amik nem ártanak.
#1 Miért lenne büntetés hozzáértő segítséget biztosítani a gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!