Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért mentenek fel bárkit...

Miért mentenek fel bárkit diszlexiával, diszkalkuliával?

Figyelt kérdés

Miért jó az, hogy ma már minden boldog-boldogtalan szerezhet felmentést? Tizedikes középiskolás vagyok, és az osztályomban nagy "divat" lett, hogy elmennek vmi vizsgálatra, 1 hónap múlva pedig már fel vannak mentve az adott tantárgyból. Én is megbuktam félévkor matekból - mint még jó néháyan - de tudom, hogy azért, mert nem foglalkoztam vele, nem tanultam, lusta voltam. Elkezdtem nagyon sokat tanulni, magántanárhoz járni, érdekes módon tudok ötösöket is írni. De az osztálytársaim ahelyett, hogy küzdenének, felmentetik magukat. Mire jó az, hogy mindenkit felmentenek? Van egy osztálytársam, aki nem buktatható németből, magyarból és matekból, holott csak annyi a baja, hogy lusta tanulni!

Elég gáz, hogy egy év alatt kb. 5 osztálytársamról derült ki, hogy diszkalkuliás/diszlexiás/diszgráfiás, nem hinném, hogy ha valaki valóban az, annak 16 évesen kellene kiderülnie...

2009. máj. 24. 13:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy aki 37 évesen lett ilyen betegségű, illetve most derült ki az hogy végzett egyetemet? Meg érdekes hogy nem tudta megtanulni az anyagot és különtanárral meg igen, meg egyébként is kitűnő tanuló volt.

Az ilyenek valamiből nem azok, az biztos! De hát biztos van ilyen én nem mondom hogy nem!

De ez vhol meg bizonyíték arra, hogy ha akar az ember, meg kicsit a szülő magántanárral ráhúz, akkor bármilyen ilyenfajta baja van az embernek akkkor is tud benne jól teljesíteni! persze biztos nem leányálom, de nem lehetetlen.

Meg amúgy szerintem is fura hogy 16 évesen derül ki. De ha úgy van tényleg akkor ok, de ha nem és átvágás volt, akkor remélem megszívják majd a saját hülyeségüket. Bár szerintem az ilyenek mindig meg fogják találni a kiskapukat! És lehet előbb lesz diplomájuk mint annak aki egy csomót tesz érte!

Én amúgy az ilyeneket elküldeném plussz órákra speciális tanárral és igenis elérném azt hogy legalább valamilyen vizsga kelljen tőlük is hogy tovább mehessenek és azért egyesek ne lehessenek, tehát kelljen nekik tenni azért hogy a kettes meglegyen, ne csak natúrban felmentsék őket! Azért ha jó IQ-juk van akkor nem hülyék!

Úgyhogy tudod mindig lesznek olyanok akik kijátszanak mindent amit csak lehet, aztán meg tök gazdagok lesznek és tök jól megy majd nekik minden, míg aki gürizik meg lehet a tescóba megy három műszakban 80e-ért mint ahogy valaki írta.

De én is örülök annak hogy ennyi évesen te ilyen nagy önkritikával rendelkezel! Maradj is ilyen mindig!

Aki pedig tényleg ilyen dologban szenved az ne vegye magára! Én nem megbántani akartam bárkit is vagy bírálni, csak úgy elgondolkodtam a világ dolgain, a mai csúnya világén!

Én vagyok a 37 éves diszkalkúliás.akkor az elejétől:

Ez nem betegség és nem most derült ki, csak gyerek koromban nem vizsgálták, többek között azért sem, mrt véres verítékkel bár de megtanultam kezelni valamennyire.

És igen a különtanár segített, mert többet foglalkozott velem és más megközelítésből tanított.

És igen, kitűnő voltam, mert nem kellett minden tárgyhoz matek.De a fizika, meg a kémiai is nehezen ment, de kompenzáltam azzal, hogy sokkal többet tanultam, mint mások.Nem lehetetlen megtanulni a dolgokat, csak sokkal több energia és idő.

Nehéz leírni, milyen így élni.néha vicces is, hogy még a vásárlás közben is gondot okoz.De az biztos, hogy több akaraterő kell.

És humán diplomám van.Valódi.Mert akartam.

2009. máj. 28. 15:20
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
A felmentéssel nincs semmi gond, ha indokolt, ugyanis a diszlexiások több odafigyelést igényelnek, és jó ha ezt tudja a tanár. Nálunk az egyetemen is volt diszlexiás, és ő több időt kapott feladatok megoldására, de ettől ugyanazt a feladatsort írta, mint mi. Viszont amiről te beszélsz kérdező, az tényleg olyan, mint ami régen volt pl. a katonaságnál. Ha nem akarsz katona lenni, szerezz egy orvosi papírt, ugyanez megy most ezzel. Az emberek ott keresik a kibúvót, ahol csak lehet. Egy kis kenőpénzzel az orvos bármit kiállít sajnos. Magyarországon ez megy. Itt nem azokról van szó, akik konkrétan ebben szenvednek, hanem ez egy kibúvó lett azoknak, akik lusták. Ezzel lejáratják az igazi diszlexiásokat, mert mindenki irigykedve fog rájuk nézni, hogy miért nem kell annyit teljesíteniük a "lustáknak", mint a többi diáknak.
2009. máj. 28. 18:12
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy a válaszolók sztem kicsit félre értették a kérdést. Én megértem, szerintem tök jogos. Tutira csak lusták az osztálytársai, hogyha ilyen "divatot" csinálnak ebből. Csak azért csinálják, hogy ne kelljen bejárni órára. Sok kis majom, a könnyű utat választják.. aztán majd azt várják, hogy az életben is minden csakúgy az ölükbe fog hullani..
2009. jún. 3. 20:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért értettem volna félre?Az a kérdés, hogy MIÉRT mentenek fel bárkit ...

Azért, mert másképp tud teljesíteni az, aki nem diszes, sokkal könnyebb neki, ezért ugyanazzal a mércével mérni nem igazságos.a kérdező pedig nem hivatott megítélni valakinek az állapotát, mert nem szakember.

2009. jún. 4. 09:20
 15/17 anonim válasza:
18 éves vagyok és általános harmadik osztályban derült ki h deszkalkuliás vagyok. A fizika és a kémia is mindig gondot okozott de annyit mindig tudtam h ne bukjak meg. Fizika dolgozatnál pl elég volt ha az elméletre válaszoltam a számolós feladatnál pedig ha felírom a képletet. Szerencsére itt eltudták fogadni h mi a helyzet velem. (olyan iskolába járok ahova diszes problémákkal küzdő és hiperaktív gyerekek járnak). Matek érettségi helyett pedig a földrajzot választottam. Nem mindenki ilyen ebben az iskolában sem, de észrevettem h itt is egyre többen akarnak felmentést pedig semmi ilyen problémájuk nincs.
2009. jún. 10. 22:11
 16/17 A kérdező kommentje:

Igaza van 06-03 20:36-osnak, nem a MIÉRT-en van a hangsúly, hanem a BÁRKI-n.

Amúgy köszi a válaszokat!

2009. jún. 11. 06:13
 17/17 anonim válasza:
Az én lányom is nehezen számol, és mivel privát emailt nem tudok neki küldeni azzal a 37 éves egyetemet végzett hozzászólóval szeretnék kommunikálni aki válaszolt erre a kérdésre. Nagyon köszönöm előre is.
2009. szept. 25. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!