Mikor mondjam el a kislányomnak hogy műtétje lesz?
Nyilván vannak bizonyos egészségügyi gondjai, amiket valószínűleg ő is érez.
Már nem pici baba, hogy ne tudd neki elmondani, mi miért van. Én a helyedben szépen adagolnám neki az információt. Tudnia kell, hogy az állapota javítható, és mindezen azért kell átesnie, hogy meggyógyuljon!
Én ezt nem mondanám, hogy tornásszon, mert nem olyan szép a lába és lehet műteni kell.
Egyrészt mert nem lehet, hanem tény. Másrészt meg ez olyan, mintha tornával el lehetne kerülni illetve ő a hibás, mert nem rendesen csinálja a tornát.
De a többi az nagyon jó, szerintem kezd el felkészíteni most, ne az utolsó pillanatban. Játszátok el, beszéljetek át mindent és reméljük nem lesz gond.
És a legfontosabb, hogy te ne pánikolj, csinálj úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Néha az ember lebetegszik, akkor kórház-műtét, nem egy nagy dolog, illetve hangsúlyozd, hogy mennyire jó lesz a műtét után, ez segít. És a doktor bácsik is azért vannak meg a kórházak is, hogy segítsenek.
Nálunk még az is segít ha elmondom velem mi történt. Egyszer műtöttek, volt gipsz a kezemen, én is feküdtem kórházban, én is elkeseredtem, én is sírtam...
szerintem mesélj neki olyan kitalált meséket amiben pl a nyuszit megműtik a doktorbácsi nagyon kedves nem kell tőle félni stb és a műtét után a nyuszi sokkal jobban van.
Vagy lehet beszélni a szomszéd néniről akit megműtötték és azóta mintha kicserélték volna. És akkor a műtétet ő a pozitív dolgokkal kapcsolja össze magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!