Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mikor mondjam el a kislányomna...

Mikor mondjam el a kislányomnak hogy műtétje lesz?

Figyelt kérdés
6 éves a kislányom,januárban meg kell operálni.A problémám az hogy mikor és hogyan mondjam meg neki.Ugyanis retteg a tűtől,a vértől rosszul van.A másik nagy gond hogy ott kell lennie a kórházban és sehol nem akar ottaludni.Két hónapunk van addig,előtte vérvétel kb. egy héttel.Nagyon stresszelős gyerek,ugy gondolom csak a legutolsó pillanatban mondom meg,mondjuk a vérvétel előtt.Utána 4 hét gipsz következik.Aki járt már hasonló cipőben szivesen várom a válszát.
2011. nov. 14. 13:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván vannak bizonyos egészségügyi gondjai, amiket valószínűleg ő is érez.

Már nem pici baba, hogy ne tudd neki elmondani, mi miért van. Én a helyedben szépen adagolnám neki az információt. Tudnia kell, hogy az állapota javítható, és mindezen azért kell átesnie, hogy meggyógyuljon!

2011. nov. 14. 13:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem érzi,fejlődési rendellenességgel született,baba korában műtötték,azóta nem volt gond,annyi hogy gyógytornára jártunk.Most közölte az orvos a műtétet.Oltás előtt is átbeszéltük mi fog történni,mégis hisztérikusan reagált,jobban ordított(már előtte) mint bármikor azelőtt sajnos.
2011. nov. 14. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
en a 3 eves lanyomnak mindig elmondom hogy mikor hova es miert. joval elotte elkezdem mondogatni hogy megszokja magat a gondolatot is. Oltas elott is. Elfogadja belenyugszik aztan elotte meg kozben mindig sir. De jobbnak tartom elmondani megmagyarazni , persze biztosan gyerek valogatja ezt is. Az sem lenne jo ha most ket honapig stresszelne.
2011. nov. 14. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Milyen műtét is lesz ez egészen pontosan? Egyébként jobbulást a kicsinek!
2011. nov. 14. 18:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Közben eszembe jutott hogy játékosan kezdem el felkészíteni.Ma nem nagyon volt kedve tornázni,én mondtam neki hogy muszáj mert a doki mondta hogy most nem volt olyan szép a lába mint eddig,és lehet hogy műtét kell.Egész jól fogadta,sőt kitalálta hogy játsszuk el hogy én vagyok a beteg és ő a doki,apa,anya egy személyben:)Nagyon édes volt,eljátszottunk mindent a labortól a hazamenetelig.Holnap ő lesz a beteg.Mondtam neki hogy a gipszre még rajzolni is lehet.Azt mondta ha tényleg meg kell majd műteni ő bátor lesz.Tehát eljutottunk a feltételes módig,ez már jó.Nem szerettem volna előtte 1-2 nappal rázúdítani ezt.Én is meg szoktam vele beszélni mindent.Hát remélem akkor majd nem nagyon pánikol be.Azért kicsit félek:(
2011. nov. 14. 18:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Én ezt nem mondanám, hogy tornásszon, mert nem olyan szép a lába és lehet műteni kell.

Egyrészt mert nem lehet, hanem tény. Másrészt meg ez olyan, mintha tornával el lehetne kerülni illetve ő a hibás, mert nem rendesen csinálja a tornát.

De a többi az nagyon jó, szerintem kezd el felkészíteni most, ne az utolsó pillanatban. Játszátok el, beszéljetek át mindent és reméljük nem lesz gond.

És a legfontosabb, hogy te ne pánikolj, csinálj úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Néha az ember lebetegszik, akkor kórház-műtét, nem egy nagy dolog, illetve hangsúlyozd, hogy mennyire jó lesz a műtét után, ez segít. És a doktor bácsik is azért vannak meg a kórházak is, hogy segítsenek.

Nálunk még az is segít ha elmondom velem mi történt. Egyszer műtöttek, volt gipsz a kezemen, én is feküdtem kórházban, én is elkeseredtem, én is sírtam...

2011. nov. 16. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem mesélj neki olyan kitalált meséket amiben pl a nyuszit megműtik a doktorbácsi nagyon kedves nem kell tőle félni stb és a műtét után a nyuszi sokkal jobban van.

Vagy lehet beszélni a szomszéd néniről akit megműtötték és azóta mintha kicserélték volna. És akkor a műtétet ő a pozitív dolgokkal kapcsolja össze magában.

2012. szept. 5. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!