6 eves kislanyomnak hogy mondjam el hogy a Dedike meghalt? Ma ejjel.
Az igazat, ahogyan eddig.
Az angyalkák megszerették és elvitték magukkal, mert ott fenn már nem lesznek fájdalmai.
Közösen olvashattok hasonló karácsonyi történetet is, pl. A kis gyufaáruskislány.
Nagyon szomorú, amit írtál, nehéz lehet most nektek, sajnálom, ami történt.
Biztosak vagytok benne, hogy jó dolog belekeverni ebbe a Jézuskát? Hogy ezentúl a Jézuskáról mindig a szomorúság jusson eszébe, hogy úgy gondoljon rá, mint gonoszra, aki elvette tőle a Dédijét?
Nekem 3 éves a kislányom, nyáron halt meg a Dédi, nem sokra rá született kistesó is. SZóval egy picit hasonló a helyzet, de persze más is, mert az én lányom még kisebb, és nem kérdez rá konkrétan a dolgokra. Annak idején mi is elmondtuk neki, hogy a Dédi nagyon beteg, kórházban van, és lehet, hogy nem fog meggyógyulni már. Ezt elfogadta, nem kérdezett többet. Aztán mikor meghalt a dédi, nem mondtuk el neki. Csak annyi volt, hogy mondtuk, a nagyi most szomorú a dédi miatt. Érdekes, hogy azóta egyetlen egyszer sem kérdezett a Dédi után, nem emlegeti, és amikor sorra veszi a családtagokat, őt már nem sorolja fel. Holott a halála előtt rendszeresen beszélt róla, emlegette, beszélt vele telefonon, stb.
Szóval szerintem a gyerekek megérzik a halált, és a maguk módján el is rendezik magukban. Talán nem is kell külön, nagy "elbeszélgetés" közepette elmondani a kislányodnak. Persze titkolózni sem kell, nem kell azt játszani, hogy jajj de happy minden.
Én valószínűleg annyit mondanék neki, hogy most anya nagyon szomorú egy kicsit a dédi miatt, mert nem tudták a doktor bácsik meggyógyítani.
Őszinte részvétem az egész családnak.
Elösször is Részvétem. Nagyon sajnálom.
Én úgy mondanám h a dédi ott van fent a csillagoknál és onnan figyel téged nem fogja szemét levenni rólad.
Vagy az h megmondod neki az igazat ő még kicsi és fel tugya dolgozni a történteket.
Nekem is most halt meg a Anyum. ;(
Megint én mellesleg nekem még nincs gyerekem.
De. Nem kéne (etetni) a gyerekeket a Jézuska meg a Mikulás dologgal.
Mert később úgy fogják venni h a szülő hazudott meg ism.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!