Hogyan mondjam meg Neki?

Figyelt kérdés
Bnőm kislánya (2 éves), és nagyon hisztis! Persze Ő ezt mindíg a féradtsággal magyarázza, vagy bmivel! És a végén persze megcsinálja, odaadja, az amiért hisztizik, hogy csendbe maradjon! De mivel Neki Ő a tökéletes gyerek, (ami talán érthető), hogy mondjam meg neki, hogy, ha 2 évesen ezt csinálja,akk még 2 év, és...! Nem akarom megbántani, de, ha senki, akkor úgy érzem Nekem szólnom kell! Vagy ne is üssem bele az orrom???
2011. jún. 25. 22:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%

Ne üsd bele. Az ő gyereke, neki kell megnevelnie vagy elviselnie hogy hisztizik.

Neked van gyereked?

2011. jún. 25. 22:53
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen van! Ő már elmúlt 6éves, de nem hisztizett így, amikor próbálkozott le lett állítva, és azóta sem próbálkozik!
2011. jún. 25. 22:55
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem finoman megmondhatod neki. Elvégre barátnők vagytok, plusz gondolom te tapasztaltabb vagy nála gyereknevelés terén. Nem hinném, hogy megsértődne a tanácsod miatt, hiszen csak nekik akarsz jót. :)
2011. jún. 25. 23:04
 4/18 A kérdező kommentje:
Ez így igaz, csak nekik akarok jót! :)
2011. jún. 25. 23:09
 5/18 bromkrezol válasza:
78%
Szerintem egyszer kezdj el hisztizni Te is a társaságukban. Mondjuk azért, hogy a gyereknek szánt csokit te kapd. Aztán beszéljétek meg a tapasztaltakat.
2011. jún. 25. 23:20
 6/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha emiatt megsertodne, akkor nem is vagytok baratnok.
2011. jún. 26. 00:26
 7/18 anonim ***** válasza:
79%
Szia.Hasonlo helyzet csak sogornom ilyen.Ha hisztizik a gyerek mivel nyugtatja.??"Gyere ide anya vesz majd neked chipset,meg csokit meg amit kersz." (kisfiu)Ja es az o gyereke bantja az enyemet.En se szolok neki mert O rontotta el neki kell helyre hozni ha magatol erre nem jon ra sajnos eszet nem adhatok neki.
2011. jún. 26. 10:59
 8/18 anonim ***** válasza:
31%

szerintem meg semmi közöd hozzá, másrészt ha a gyereked nem volt hisztis, akkor meg sem tapasztalatod sem kompetenciád nincs, hogy nyilatkozz, mit kéne csinálnia.

Az ő gyereke, az ő élete, majd megoldja.

Ha ennyire gyereket akarsz nevelni, akkor ott a sajátod vagy ha nem elégít ki, akkor szülj még egyet.

De ne másét neveld, azt a barátnődnek kell. Akár hibákat elkövetve is.

Ráadásul én ebben sem hiszek, még két év ....és mi lesz?

Mivel a te gyereked nem volt hisztis, fogalmad nem lehet róla, milyen lesz két év múlva. Lehet, hogy különb mint a te lányod. Mert közösségbe jár, kinővi a dackorszakot.

Ez annak az amerikai bébiszitternek a hülyesége, ha ma ilyen a gyerek, majd aztán később mi lesz. Minden gyerek alapvetően változik, hiszen ez a fejlődés.

amelyik gyereket hagyták a pocsolyába ugrálni, kajával dobálni- az sem ugrál és dobálja a kaját felnőttként, egyszerűen mert változik. Lehet most hisztis a kislánya, aztán elhagyja és tökéletes gyerek lesz belőle a te mércéd szerint is.

2011. jún. 26. 11:27
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem magas a mércém! És az én gyerekem sem tökéletes, de... amikor már neki is az agyára megy, akk már csak van vmi gond, amit nem én fújok fel! És pont ezért kérdeztem, m sztem egy barát, ha látja, h a másik hibát követ el, figyelmezteti a másikaT!!!! Sztem!
2011. jún. 26. 11:50
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

én már voltam ilyen helyzetben. azt csináltam, hogy próbáltam panaszkodásra bírni finoman, pl. jaj de nehéz lehet neked, amikor ilyen blabla, és akkor volt h elkezdte mondani, hogy igen, a múltkor is ezt meg ezt csinálta blabla....és akkor lehet szintán finoman tanácsot adni, akár kérdés formájában, hogy azt már próbáltad iylenkor hogy x meg y, mert az enyémnél anno bevált satöbbi. így ennek nincs olyan nagyon belemászós íze. utána már volt, hogy ő maga kért tanácsot x problémára, magától, amikor bejött vmi amit javasoltam.

sztem ez nem orrbeleütés, hanem segítő szándék. mindenkinek, beleértve a kiislányt is jobb, ha megfelelő módszerekkel nevelik, és kinevelik a hisztit belőle. ez meg nem mindenkinek megy zsigerből, miért ne lehetne annak segíteni, főleg ha barát, hogy később ne legyen pokol az élete?

2011. jún. 26. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!