Mit gondoltok ezekről, amiket csinálnak a gyerekeim? Mit tegyünk? Már az idegösszeomlás szélén vagyunk.
2 évesek,ikrek,fiúk.Kis lakásban élünk,nagyon szeretjük őket,mindenük megvan.Csak délelőtt vagyunk otthon,délután mindig elvisszük őket valahova,levegőzni,mert nagyon elevenek.
A következőket művelik a lakásban:Ha le van eresztve a függöny,leszaggatják a karnisról(ezért fel van tűrve,kb. másfél éve),ki-be kapcsolgatják a tv áramtalanító gombját(már egy tvt elrontottak,ezt nem tudjuk fentebb helyezni),felmásznak mindenhova,leborítják pakolják a könyveket és szétszaggatják(már elpkoltuk ezeket is,a csupasz könyvespolc maradt,de így meg azt akarják leszedni,ami szükséges használati tárgy van ott),leszaggatták a falikarokat az ágyunk fölött,ma délelőtt kinyitották a vitrint,kiszedtek belőle pár csészét ,földhözvágták és összetörték(volt rajta babazár,ami egy fél évig funkcionált is,de most felállnak bármire és úgy kinyitották(már beszereltük az új zárat).Sorolhatnám még,amiket csinálnak,ez egy kis ízelítő volt.Nem beszélnek,nem szobatiszták,amúgy megértik a beszédet.MIt tegyünk??Rimánkodunk,magyarázunk hónapok óta,közel 1 éves koruk óta így élünk.Senkire és semmire nem hallgatnak,oda is csapunk,de utána meg nekünk sz.r,ők ugyanúgy csinálják tovább..Én már sírok,apjukra sem hallgatnak.
Egyébként leköthetők,ha érdekli őket egy játék megülnek mellette,tvt nézni is szeretnek(kisvakondot).
nem olvastam el a válaszokat.
szerintem veletek van a baj, ne haragudj :)
teljesen normális amit csinálnak!!! ilyenek a 2 éves gyerekek. nyilván eléggé kilehetsz, hogy nálatok duplán kell leviselni de következetes viselkedéssel és a megfelelő büntetéssel 1-2 hét alatt normalizálni lehetne a helyzetet, na nem azt, hogy ne csinálják, de 2-3 rászólás után befejezzék vagy leüljék a büntetést. igen, ehhez az kell, 100x is elmond, elhozd, és ne odacsapj hanem türelmes legyél
a második válaszoló vagyok! ugyanez volt nálunk is, nem beszélt még 2 évesen de prüszkölt rám a szájával ha szóltam...nem látok bele a helyzetetekbe nyilván de ez hogy ilyen egy 2 éves...nem feltétlen igaz..egy átlagos 1 másfél az igen, de egy 2 évesnek szerintem már van "esze" pontosan tudja mit nem szabad...én csak a sajátjaimból indulok ki (persze ez is lehet pusztán véletlen) hogy a lányom 2 éves de teljesen érti, tudja mit nem szabad és mivel majd egy éve beszél is, kommentálja is hogy mit nem szabad mihez nem nyúlunk stb.
Ez a fiamnál elképzelhetetlen volt, mintha valami űzte hajtotta volna hogy egyfolytában keresse a lehetőséget az extrémebb élményekre.
Ja és a hiperaktív ill. figyelemzavaros ( vagy mindkettő)gyerekekre jellemző legtöbbször a rossz alvás, éjszakai felébredés stb. de az én fiam hétalvó mai napig szóval van ilyen is.
Köszi a további válaszokat!
Utolsó válaszadó,arra mondod h rettenetes,ami nálunk van?Mert ezért is írtam ki a kérdést ill. leírtam a problémát,mert tényleg nem tudom,hogy normális e ez a viselkedés,vagy sem,és kaptam olyan választ is,hogy normális még,és tényleg nagyon igaz,hogy ők ketten vannak,mindketten elevenek,egymást gerjesztik,duplán rosszak.Nem tudom,másnál ez hogy van,ezt szerettem volna megtudni,hogy más rettenetesnek látja e ezt a helyzetet,vagy csak nálam verik ki túl gyorsan a biztosítékot,ráadásul a lakás és a bútorok adottságai is olyanok,hogy nem tudunk mindent kiküszöbölni.
Egyébként ezek a dolgok időszakosak,van hogy napokig nem történik semmi,nem jut eszükbe a "csínytevés",de van h 1 hétig is ebből állunk.Mint most pl. betegek voltak,és egyszerűen tűrhetetlen lett a viselkedésük,de igen erősen hat rájuk a front,az időváltozás is.
Ja és én is egész nap velük vagyok,ezeket ha ott vagyok,nem is csinálják,csak ha kikerülök a látótávolságukból.Gyakorlatilag már semmiféle házimunkát nem tudok elvégezni,csak a minimálisat,a főzést,vasalást végképp nem,éjszaka takarítok,főzök,stb.Pedig kisbaba korukban minden flottul ment,és áldott jó nyugodt babák voltak.Mikor elkezdtek járni,akkor kezdődött az egész.
Amúgy szerintem nagyon későn érő tipusok,bár járni jártak 13 ill. 14 hónaposan,de pl. ülni csak 10,mászni 11 hónaposan kezdtek,és hát beszéd még nyomokban,szobatisztaság annyi h szól ha kaka van..
Nem irigyellek, az biztos!
De egy ido utan, majd ha mar tobb eszuk lesz, sokkal konnyebb lesz! Az en lanyom 2 eves kora korul neha ugy kikeszitett, hogy legszivesebben a falba vertem volna a fejem. Azota eltelt egy fel ev, mar nem csinal hulyesegeket, tenyleg ritka, ha buntibe rakom! Hatalmas valtozas, pedig ugyanugy nevelem, csakhat egy 2 evest nem lehet osszehasonlitani egy 2,5 evessel.
Annyit tudok mondani, hogy turelem..........................
en az ikreidet kulon helysegben raknam buntetesbe.
Közös tevékenység? Mondjuk jöjjenek neked segíteni főzni (persze a nekik való részt), betenni a ruhákat a mosógépbe, kiteregetni, seperni... Ha akkor rosszak, amikor nem vagy ott, akkor legyenek továbbra is veled, konrtoll alatt. Persze ez nem örökre szólna így (mielőtt még az önállóság szóba kerülne), de átmenetileg segíthet talán, amíg kicsit nyugodtabb állapotba kerülnek.
És ami még eszembe jutott: ti, szülők mennyire vagytok nyugodtak? Most, gondolom, kevésbé, de úgy általában? Nem lehet, hogy a ti ilyen-olyan stresszeteket veszik át ők is esetleg? Nekem csak egy 4 éves lányom van (még), de rajta nagyon jól érződik, hogy mi (főleg én) mikor vagyunk idegesebbek, türelmetlenebbek. Ilyenkor ő is hisztisebb. És hát igen, a melegfront az nálunk is bekavar mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!