Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szóljak a szüleiknek? Mit...

Szóljak a szüleiknek? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősőm, 3 gyerekkel, 10, 9, és 5 évesek. Nagyon "pofátlanok". Ha eljönnek hozzánk, nem lehet őket kipattintani a konyhából, folyton zabálnának. az anyjuk, apjuk, nem szól semmit, pedig szerintem ez nem normális. Ha az én kislányom csinálná ezt-szerencsére nem csinálja- biztos rászólnék, mert úgy gondolom, ennyi idősen már kell tudni egy minimális illemet. főleg a két nagyobbal van gond. hozzáteszem, a legidősebb, túlsúlyos..
2009. márc. 27. 08:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Finoman tudasd a szülőkkel a problémát!Ez nem mehet így tovább!Mi lesz így ezekkel a gyerekekkel?Oldja meg az etetést anyuka otthon,aztán gondolom játszani mehetnek hozzátok!?
2009. márc. 27. 09:01
 2/13 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nyugodtan megmondhatod - udvariasan de határozottan - , hogy téged zavar ahogyan viselkednek.

Ha ezek után megsértődik akkor az az ő szegénységi bizonyítványa, ha meg megpróbál változtatni a gyerekek viselkedésén, akkor meg mindenkinek jobb lesz.

2009. márc. 27. 09:03
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Ajjaj, ismerős a szitu, csak esetünkben 7, 4, 2 éves gyerkőcökről van szó, a legnagyobb gyerek iszonyat túlsúlyos, pl. napi 2 liter kóla stb. befigyel, nem bírnak viselkedni ők sem nálunk.

Ha tudom, hogy jönnek, egyszerűen elpakolok mindent, ami mozdítható, kaját, piát, a gyermekem féltett játékait, mindent beteszek a spájzba, oda nem jut eszükbe bemenni.

Ilyenkor általában leülnek tévézni :)

2009. márc. 27. 09:09
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Én szólnék a gyerekeknek, akár direkt úgy, hogy hallják a szülők is! Pl. amikor nyitja a hűtőt: -Hahó, másnál nem illik kérdezés nélkül nyitogatni a hűtőt és kivenni bármit!! Ha szeretnél valamit, kérj, és ha van, szivesen adok! -mindezt kedves, de szigorú hangon, ha a szülők nem ősbunkók (bocs), akkor ezt hallva kapcsolnak és ők már keményebben rájuk szólhatnak. Az én barátnőim gyerekei nem ilyenek, de ha néha olyat csinálnak, ami nekem nem tetszik és az anyuka nem kapcsol, akkor én igy szoktam tenni és nincs sértődés. Ez persze forditva is igaz, mert én sem figyelek mindig vagy valakinek lehet olyan hepje, ami engem nem zavarna.
2009. márc. 27. 10:05
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Felteszem, ha viszonylag gyakran járnak hozzátok, akkor jó ismerősök, tehát megkínálnád őket amúgy is, nem?

Nálunk úgy van, hogy egy kicsi műanyag asztalra teszek a gyerekeknek rágcsálnivalót, pogácsát, innivalót, persze nem ipari méretben, hanem egy-egy pohárral és kicsi tányérokban. Ha elfogy, kérnek, de nem jellemző, hogy mindent megennének. A konyhából tessékeld ki őket, és előbb-utóbb leszoknak róla! Ha jó az idő, játsszanak az udvaron! Nálunk is volt már olyan, hogy mondtam, játék ma csak az udvaron, jó az idő, mert itt bent futkosott a lányom fiú osztálytársa, mindenre felmászott stb. Meguntam, és közöltem, ott kint lehet játszani, ha megunta a kissrác, hazament.

2009. márc. 27. 11:15
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk az unokatesók ilyenek,de mindig rájuk szólunk,mert nálunk ez nem szokás. Lehet furcsán hangzik,de a fiam is csak úgy nyúl be itthon a hűtőbe,szekrénybe,ha elöbb megkérdezte.
2009. márc. 28. 18:57
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem nyúlhat be a gyereked a saját hűtőtökbe? Ennek meg mi értelme?
2009. márc. 30. 00:36
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
uhh ez tényleg gáz
2009. ápr. 3. 20:55
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Tehát az ismerősöd gyerekei szabályosan felélik a kajátokat? Miért hagytad őket odaszokni ilyen szinten? Nyugodtan szólj rájuk. Én úgy csinálnám, mikor a szülők is ott vannak azért, hogy később ne tudják azt mondani, hogy te ezt meg azt mondtad róluk, közben meg teljesen másról volt szó. Valószínű a gyerekek azért lettek ilyenek, mert a szülők nagyon engedékenyek és amit megszoktak otthon, azt máshol is meg merik tenni, szinte természetesnek veszik. A szülők az igazi bűnösök...
2009. ápr. 12. 03:42
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg igenis nagyfokú neveletlenség valakinek a konyhájába hívatlanul bemenni. Ez csak nevelés és szoktatás kérdése. A szülők magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt,hogy ilyen gyerekük van. Én azt se engedem,hogy a vendég gyerekek össze-vissza rohangáljanak a lakásomban. Főleg nem,hogy bármihez hozzányúljanak. Az a minimum,hogy megkérdezik,elvehetnek-e valamit a helyéről.Ha nem tudnak viselkedni,legközelebb nem fogadom őket.Egyébkéntmíg kicsik voltak a gyermekeim,ők se nyúltak a hűtőbe, ha valamit szerettek volna,kértek. Szerintem ezért kár volt lehurrogni az előző hozzászólót,miért baj az,hogy neveli a gyerekét? Elég baj,hogy sok szülő mindent megenged a gyerekének,aztán mikor iskolás lesz, a "hülye tanárok" mindig kifogják ezeket a szegény kis ártatlanokat.Talán,ha a szülők tudatosabban,néha szigorúbban fognák gyermekeiket ,nem lenne ennyi probléma a mai fiatalokkal.Nyugodtan le lehet pontozni,a kérdezővel értek egyet. A szülőknek kellene előbb megtanítani az alapvető illemszabályokat.
2009. ápr. 23. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!