Szóljak a szüleiknek? Mit gondoltok?
Szerintem nyugodtan megmondhatod - udvariasan de határozottan - , hogy téged zavar ahogyan viselkednek.
Ha ezek után megsértődik akkor az az ő szegénységi bizonyítványa, ha meg megpróbál változtatni a gyerekek viselkedésén, akkor meg mindenkinek jobb lesz.
Ajjaj, ismerős a szitu, csak esetünkben 7, 4, 2 éves gyerkőcökről van szó, a legnagyobb gyerek iszonyat túlsúlyos, pl. napi 2 liter kóla stb. befigyel, nem bírnak viselkedni ők sem nálunk.
Ha tudom, hogy jönnek, egyszerűen elpakolok mindent, ami mozdítható, kaját, piát, a gyermekem féltett játékait, mindent beteszek a spájzba, oda nem jut eszükbe bemenni.
Ilyenkor általában leülnek tévézni :)
Felteszem, ha viszonylag gyakran járnak hozzátok, akkor jó ismerősök, tehát megkínálnád őket amúgy is, nem?
Nálunk úgy van, hogy egy kicsi műanyag asztalra teszek a gyerekeknek rágcsálnivalót, pogácsát, innivalót, persze nem ipari méretben, hanem egy-egy pohárral és kicsi tányérokban. Ha elfogy, kérnek, de nem jellemző, hogy mindent megennének. A konyhából tessékeld ki őket, és előbb-utóbb leszoknak róla! Ha jó az idő, játsszanak az udvaron! Nálunk is volt már olyan, hogy mondtam, játék ma csak az udvaron, jó az idő, mert itt bent futkosott a lányom fiú osztálytársa, mindenre felmászott stb. Meguntam, és közöltem, ott kint lehet játszani, ha megunta a kissrác, hazament.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!