A 18 év alatti gyerekek öngyilkossága. Szörnyűséggel tölt el. Mit gondoltok erről?
Ezt én is kérdeztem a fiamtól, amikor elmesélte, hogy azt a pannonhalmi kislányt ő is ismerte.
Szerinte ők most ilyenek, a tavasz miatt is depressziósak, meg általában. Nincs életcéljuk, nem látnak maguk előtt jó példát.
Van olyan tizenéves barátnője, akit pszichiátrián kezelnek,.
Nézd meg, hány tizenéves írja, hogy az öngyilkosság gondolatával foglalkozik, mert nem megy a suli,de nem is érdekli, nincsenek barátai, nem tud mit kezdeni magával!
És a válaszok?
Amikor a fiam azzal jön haza, hogy a 19 éves barátnője azt mondta, hogy legjobb lenne meghalni, mert már öregnek számít, hát csak a levegőt kapkodom.
Miért érzi ezt? - kérdeztem.
Mert a 19- 20 éves fiúk csak a 15-16 éves lányokra hajtanak, és ő már nem kell senkinek.
Érted ezt?
ezért mondom hogy gyengégék.
személyem szerint jártam olyan suliba ahol nagyon brutál dolgok mentek mindennaposak voltak a tanárverések késelések a WC-ben belőtték magukat,félholtra vert gyerekek/diáko mert épp 1 hülye állatnak olyan kedve volt hogy...és még sorolhatnám sorolhatnám.
azt szűrtem le az egészből HOGY A FŐ PROBLÉMA AZ ISKOLÁBAN KEZDŐDIK. ha a suliban van vmi gebasz akkor az kihat a otthoni baráti és mindenféle körre/kapcsolataira az adott diáknak.rengeteg gyerek van akit az iskolában bántalmaznak/kitaszítanak és ezért szó szerint és nem kell kicsinyíteni tönkre megy az életük,és a szülőknek nem mondják el mert tudom magamról mert velem is ez történt és én is kiakartam nyírni magam fogalmam sincs hogy bírtam ki de kihúztam és most 18 éves vagyok és fiú eldöntöttem hogy olyan ágban fogok dolgozni ahol megtudom akadályozni ezeket a dolgokat megváltoztatni nem lehet az embereket,de 1 kicsit befogadóképesebbé és megértőbbé...meg lehetne próbálni.
Miért régen nem voltak öngyilkosok? Dehogynem, mindig voltak, vannak, lesznek gyengék, akik kihullanak. Ez nem a mai társadalom hibája, az élet ilyen. Van természetes szelekció, nem tudod megváltoztatni, a természet elveszi ami kell neki.
Mindenki a saját sorsáért felelős, függetlenül szülőktől, osztálytársaktól, társadalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!