A 18 év alatti gyerekek öngyilkossága. Szörnyűséggel tölt el. Mit gondoltok erről?
Szia.
Én nagyon, nagyon fiatal vagyok még, de már többször megfordult a fejemben az ömgyilkosság. A KÖRNYEZETEMBŐL SENKI NEM VETTE ÉSZRE RAJTAM, HOGY DEPRESSZIÓS VAGYOK. Engem még időben megmentett az egyik internetetn megismert barátom. Köszi, Brigi! Nálam ez egyértelműen a szülők hibája (volt) és még mindig, de van 1 életcélom amit tüzön vizen át el fogok érni:):):)
Egyébként néhány éve egy 14 éves lány öngyilkos lett pedig a barátai szerint semmi nem látszott rajta.
Ági
12/L
Megpróbálhatod megváltoztatni az embereket, én is azon vagyok, de nem biztos, hogy ők is akarnak változni.
De hiszed azt, hogy aki bajban van, az el is mondja?
Volt egy pszichológia tanárunk, aki azt mondta, hogy nem hajlandó hétvégén órát tartani, mert szüksége van pihenésre.
Mi akkor jókat nevettünk rajta, azzal, hogy majd mi megmutatjuk.
Most már én is rájöttem, hogy igaza volt, nem bírod mindenkinek a terhét a magad vállára rakni.
Pl. van egy idős hölgy, akihez járok. Depressziós, gyógyszert szed, de sokat segít neki a beszélgetés. Egyszer nem figyeltem rá eléggé és azon a héten, nem tudom miért, mégegyszer elmentem hozzá.
Öngyilkossággal próbálkozott, de időben odaértem. 3 napig mint a h*lye, olyan voltam.
Magamat vádoltam, hogy nem figyeltem eléggé, pedig ez a dolgom.
A gyerekekkel sem könnyebb. Beszélhetsz nekik, meg is hallgatnak, csakhogy hallgatnak-e rád, az a kérdés?!
Mindegyiknek nem lehetsz te az anyja helyett anyja, vagy apja, pedig néha az kellene.
Sajnos a szülők sem veszik ezeket komolyan, és a tanárok sem.
Hoztam már el iskolából a gyerekemet azért, mert nem tudtam sem az osztálytársaival, sem a tanárokkal dűlőre jutni. Sokszor nem is érdekli őket, hogy segíteni szeretnél.
Szia
Szerintem egyértelműen a szülők hibája. Mondom úgy, hogy én is voltam depressziós tinédzser. 15 évesen voltak öngyilkossági gondolataim, új iskola, nem bírtam beilleszkedni stb. De anyukám észrevette, és bármennyire is kapálóztam ellene, elvitt a pszichiátriára, és ezzel megmentette az életem.
Egy szülőnek kellene annyira ismernie a gyermekét, hogyha bármilyen lázadó kamasz is, észrevegye rajta a jeleket. Mert lehet a tanárra mutogatni, de ő 30 gyerekre figyel, míg a szülő csak 2-3 -ra.
11:21 vagyok
az lemaradt, hogy lassan én is szülő oldaláról ismerem meg a kamaszkort, mert az idősebb lányom már 11 éves. De igyekszem minden nap legalább félórát mindegyik lányommal kettesben eltölteni.
Egy 3 gyermekes anyuka
Egy szülőnek észre kell vennie,ha valami nem stimmel a gyerekével. A másik dolog,hogy valamit elrontott,ha nem bízik meg a gyereke benne és ha baj van nem szól neki.
Akár milyen kellemetlen,ciki vagy rossz dolog történt velem anyukámnak elmondtam és Ő volt az első,akitől segítséget kértem és persze kaptam. Lehet mutogatni a tanárokra és az osztálytársakra,de velük csak az iskolás kor kezdetén ismerkedik meg,a szülő egész életében vele volt és nevelte,figyelt rá.
Ha a gyerekem ilyen ótvar suliba járna, kivenném onnan egyből,nem hagynám hogy az a suli tönkretegye.
De ilyen helyzetek amilyeneket leírtál szerintem max csak szakmunkásban, esetleg szakkozépben történik, vagy valami ótvar gimiben.De jobb iskolákban kizártnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!