Mit gondoltok arról, hogy egyik haverom magázza az édesanyját? Számomra ez elég furcsa dolog.
Pedig gyakran előfordul.
Náluk ez a szokás. Akik tegezik a szüleiket, azoknak ez valóban furcsa, de gyakran előfordul. Nagymamámat mindhárom gyereke magázza. És az összes unoka tegezi:)
A férjem külföldi, ő is és az öt testvére is magázza a szüleit. De szerintem az azért más egy kicsit, mert más nyelvben egyáltalán nem olyan körülményes a magázódás, mint a magyarban. Nincs magázás, önözés, tetszikelés, csókolom-jó napot és még ezer árnyalati különbség.
Azt mondta a férjem, hogy szeretné, ha minket is magáznának a gyerekeink. Mondtam, hogy külföldiül nem bánom, de magyarul inkább ne. Bár gondolom, aki így nő fel, annak nem tűnik az egész olyan körülményesnek, mint nekünk.
Anyukám a szüleit( nagyszüleimet) magázza.Én is magázom őket.Tesóim tegezik.
Anyut nem magázzuk.nekem kicsit furcsa, de ahány ház annyi szokás :D
Én nem tudnám elképzelni, talán mert soha senkinél nem láttam ilyet, csak ősrégi filmekben. Számomra ez olyan rideg távolságtartásnak hat, ami szerintem a szülő-gyerek kapcsolatot nagyban rontja.
Mellesleg nekem az volt furcsa még középsuliban, hogy egyesek vették a bátorságot, hogy tanárt tegezzenek le.
Én tegezem a szüleimet, de Édesanya, Édesapa a megszólíás.
Ők is így hívják a nagyszüleimet, de ők magáznak, mi tegezzük őket. Bár apum Idesnek nevezi a mamát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!