Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy egyik haverom magázza az édesanyját? Számomra ez elég furcsa dolog.

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 22:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez már számomra is elképzelhetetlen, pedig az én "családomban" is van még rá példa, az anyósom magázza az anyukáját.

Az rendben van, hogy a szülők iránti tisztelet kifejezése, de számomra is inkább rideg távolságtartásnak tűnik (ahogy már vki írta).

Én pl egyáltalán nem szeretem ha engem magáznak, barátnőim gyerekei is tegeznek.

2010. dec. 12. 21:39
 22/27 anonim ***** válasza:
69%

Pontosan. Van benne egy távolságtartás. Én magáztam a szüleimet, és soha nem vettem a bátorságot, hogy lehülyézzem, vagy csak emelt hangon merjek beszélni velük. A férjem már tegezte őket, az egész család úgy beszélt a szülőkkel, mint valami haverral, meg is engednek maguknak olyat is, amit talán nem kellett volna. Ha vita van, ordítoznak a szülőkkel, mintha a kapcarongyuk lenne.

Talán a magázódásnak ez volt a vívmánya. A 3 lépés távolság, hogy nem engedhetek meg magamnak mindent a másikkal szemben. Egyfajta STOP tábla. Hiszen a szüleink, egy idősebb korosztály nem a haverjaink. Erre szoktam mondani, hogy nem járunk együtt kocsmába inni.

A munkahelyemen a főnököm tegezteti magát, jópofizik, hogy ő milyen modern, közben szemben anyázzák a beosztottai, alig fogadnak neki szót. Én nem engedem meg ezt, engem magáznak, a viselkedésem is távolságtartó, tudok velük együtt dolgozni, és másoktól hallom vissza, hogy aki kevésbé bírt engem, még az is elismerően beszél rólam. A szomszédaim sem nyitogatják a hűtőszekrényemet, mintha otthon lennének stb. Én azt mondom most is, hogy ez a nagy haverkodás a generációk között nem éppen jó. Az ember csak azt engedje nagyon közel magához, aki kiérdemelte, és ne bárkit az utcáról. Ez legyen megtiszteltetés.

2010. dec. 13. 11:04
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

jaj kedves utolsó,

"Az ember csak azt engedje nagyon közel magához, aki kiérdemelte, és ne bárkit az utcáról."

Most a szülő gyermek kapcsolatról beszélünk, ez nem elég közeli kapcsolat a tegeződéshez? Van ennél szorosabb kapocs a világon? Nincs. Ha a gyerekemet nem engedem közel magamhoz, akkor kit?

2010. dec. 13. 13:21
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég érdekes, hogy valaki magázza a szüleit!

Én anyuval már ittam is egyutt:D szülinap, szilveszter, koncert:)

És véleményem szerint, ha egy szülő csakis szülő és semmilyen formában nem haver.. akkor nagyjából annyit tudnának a gyerekeikről, mint egy akármilyen tanárjuk csak annyi különbséggel, hogy el is tartják őt!

2010. dec. 17. 00:19
 25/27 anonim ***** válasza:
Számomra nem szimpatikus ez a szülő-magázás dolog. A szülő-gyerek kapcsolatnak közelinek kell lennie, és a magázás elidegenítő..legalábbis számomra. Persze van, aki így szokja meg. Én nem szeretek magázódni amúgy sem, nemhogy a gyerekem magázzon.
2010. dec. 17. 21:59
 26/27 anonim ***** válasza:

Szerintetek ha Friderikusznak lenne gyereke,

őt is magázná?XD

2010. dec. 28. 22:58
 27/27 anonim ***** válasza:

számomra nem furi ha valaki magázza a szüleit, bár én tegezem őket, és nem igaz, hogy ettől nem tisztelem, én anyukámmal még diszkóba is elmentem, de soha nem fordult meg a fejembe, hogy lehülyézzem, vagy ilyesmi (most azt akartam irni, hogy : vagy úgy beszéljek vele mint a saját korosztályommal... de közben belegondoltam, hogy velük sem beszélek sokkal másképp mert alapvetően minden embernek meg adom a tiszteletet kortól, nemtől, színtől és szagtól függetlenül)

amúgy vannak emberek akiket egymondatban tegezek és magázok is, de mondjuk csak mosolyognak :)

ami furi volt, amikor egy volt barátom anyukája magázott, persze én alapállásból magázódom azzal aki nálam idősebb, ha ő másként nem kéri ( ebből szoktak lenni a képzavarok), de hogy engem egy anyukám vagy nagymamám korabeli magázzon és nem a tanárom és nem az otpben ül a pult mögött az meglepő

Hát ahogy sokan mondták: Ahány ház..... :)

annyi baj legyen!

no jó ez csak tréfa

Olyat hallottatok, hogy mondjuk szülő és gyermek kölcsönösen magázódik? :) az is érdekes szituáció lehet

2010. dec. 29. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!