Ehhez mit szóltok? Szerintetek hány gyereke lehet a kérdezőnek? És a válaszolóknak? Igaz a mondás, h "a másik gyerekét mindenki jobban tudja neveleni, főleg akinek nincs"!
Engem az zavart csak a kérdésben, hogy provokatívnak tünt az általánosítás miatt...Ennyire azért nem vészes a helyzet, napi szinten járok közel 2 éves gyermekemmel boltba postára vagy gyógyszertárba, vagy akárhová, de ritkán látok olyan szitukat, amikor hülyén vannak kezelve a helyzetek.
Az én lányom tényleg hisztis, nehéz eset, gyakran hoz szégyenbe, amiről én nem tehetek, mert nem így nevelem, nem ezt látja tőlem.Aki nem ismeri a gyermekemet, és nem lát bele a mi mindennapjainkba mi jogon ítélkezik egy adott szituációról?
Azért szerencsére nem mindenki olyan, mint az a kedves kérdező.Jók a tapasztalataim, a minap esett meg éppen, hogy lányom az utcán lefeküdt hisztizni, mert nem vittük el sétára az egyik játékát,amivel éppen akkor ott játszani akart.Nekem persze kínos volt, de hagytam had tombolja ki magát, jött egy fiatal hölgy, 30 körüli lehetett, és annyira együttérzően pillantott rám, és szólt pár kedves megnyugtató szót.Nem ítélkezett, hogy miért neveltem ilyen hisztis gyereket, hanem nyugtázta, hogy ebben a 2 év körüli korszakban valóban nehéz a gyerekekkel...
Na de majd ezt a kedves kérdező is megtapasztalja.
Természetesen más egy 10 éves, vagy 6 éves, és egy 2-3 éves gyerek.Ha egy nagyobb nem köszön, az minősítheti valahol a szülőt, na de egy 2-3 évestől még nem lehet példamutató magatartást elvárni.
Én azt vallom,h példákon keresztül jobban értik,akik idáig szidták a lehetetlen helyzetbe került anyukákat.
Egy itthoni pl. arra,h hogy változik a gyerek.
Kicsi korától azt szokta meg,h wc deszka lehajtva... Néhány napja azt vettem észre,h elő-elő fodul,h felhajtva marad.Ja!A legjobb,h volt olyan is,h a gyerek kezet mosott,és teljesen magától jutott ezébe,h úgyhagyta,visszament,lehajtotta (csak arra lettem figyelmes,h miért nyitódik újra az ajtó). De mégis mitől romolhatott el egy látszólag változatlan,új helyzetektől mentes, rögzült,egyszerű rendszer? Az Anyukák már sztem tudják a választ.
De megsúgom : az oviban nem kell lehajtani.Elég volt pár hónap,h felülírja azt amit évekig "tanítottam" neki.Akkor most ki a hülye? Mert gondolom ha a majdani menyem ezt látná,engem okolna... :D
Engem is az általánosítás zavart! ... és az,h úgy ítélkezik,h köze sincs semmihez ...
És aupair-kedni sem annyi,mint szülősködni sztem... még az elején vetette fel vki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!