Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ehhez mit szóltok? Szerintetek...

Ehhez mit szóltok? Szerintetek hány gyereke lehet a kérdezőnek? És a válaszolóknak? Igaz a mondás, h "a másik gyerekét mindenki jobban tudja neveleni, főleg akinek nincs"!

2011. okt. 27. 08:43
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Miért érint?

Sztem mindenkit érint a kérdésed,akinek van gyereke.Nem a szobanövényekre gondoltál te sem,amkor kérdeztél.(pedig abban is van,amelyik összevissza kúszik-mászik és ki kell kötözni.)

És amellet inkább megérintett,mint érintett,mert nagyon zavar az általánosítás.Asszem én már visszafelé jövök arról az útról,amire te még el sem indultál,mert a kérdésed alapján még nincs gyereked.

Ha tévedek,és van,akkor meg egyszerűen gratulálok,az édi-bébihez,aki valószínűleg soha egyiket sem csinálta abból,amiket te leírtál. Gondolom úgy születhetett,h már az orvosnak kezét csókolomot köszönt,és soha semmit nem szeretett volna, amire nem volt pénzed, és a bölcsiben/oviban sem vett fel semmilyen rossz szokást, és fáradt sem volt akkor, amikor neked még millió dolgot kellett volna élintézned itt-ott. De mondom bocs!Biztos én vagyok a hülye,h zavar az általánosítás,meg az észosztás...

2011. okt. 27. 09:19
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Az en gyerekem 3 eves. Jo gyerek alapjaban veve, nyilvanos helyen is. Ez nem azt jelenti, hogy nagy ritkan nem fordul elo vele sem, hogy cirkuszol.

Annak idejen (meg nem volt hulyen nevelt gyerekem) en is ferde szemmel neztem a mas hulyen nevelt gyereket:)

De azota van nekem is, mashogy all hozza az ember a temahoz, ha mar van sajatja.

Nincs tobb hulyen nevelt gyerek manapsag sem.

Gyermekpszichologus vagyok

2011. okt. 27. 09:28
 13/24 anonim ***** válasza:
90%

Utolso vagyok.

2-3 baratnom annak idejen rendszeresen kertek tanacsot tolem, gyereknevelessel kapcsolatban. Akkor meg nem volt gyerekem, de mar gyermekpszichologus voltam.

Annyit, hogy tenyleg csak azt tudja igazan, milyen gyereket nevelni, akinek van is!

Olyan meg nincs, hogy egy gyerek minden helyzetben tokeletes. Neha fog hisztizni, turelmetlenkedni stb.

2011. okt. 27. 09:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Egy kicsit harciasra vettük itt a figut,hagy írjak hát egy egy sztem vicces sztorit...aztán majd lehet kővel hajigálni...

Pont ebben a szüli-névnapi őrületben történt,h könyvespolc előtt elhaladva a kisfiam kinézett magának egy meséskönyvet,és az utolsó utáni ajándékként kérte a 101. alkalommal. (a barokkos túlzás azt hivatott jelölni,h már túlvoltunk mindkét ünnepen,és egy-két nemen,és már szóbakerült, a karácsony is mint lehetőség)

Szóval már a pénztárál hisztizett,sírt a 2500ft-s könyvért.(ez már nálam nem a "csak úgy megveszem" árkategória)

Eljutottunk az érzemileg zsarolós részig,misszerint :Miért nem veszed meg? Nem sajnálsz engem? Engem nem sajnál senki?

Erre megszólal egy dörmögős hangú öregúr a hátunknál:Én sajnállak az jó lesz?

A gyerek úgy abbahagyta a sírást,mintha sosem lett volna...és én hálás voltam neki,mert valóban eljutottam oda,h kifogyott minden érvem,és már csak arra vágytam,h kint legyek a boltból,és nem szóltam már egy szót sem.

Szóval így is le lehet reagálni egy szitut..nem kell félhangosan szidni egy anyukát a pénztárnál...hidd el szenved ő is a kialakult helyzet miatt,és nem azért történik,mert így akar szórakoztatni egy komlett áruházat...

2011. okt. 27. 09:41
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Most nekem erről az jut eszembe, hogy kb 2 éves volt a fiam, amikor egyszer látta, hogy egy másik kisgyerek hasra vágja magát, és hisztizik a csokiért. Na az én fiamnak sem kellett több, hasra vágta magát, és ordította, hogy "de nekem kell", és mutogatott a polcra, mint a másik kissrác. Csak mi éppen az étolajos polcnál álltunk. Na most a boltban lévők fele nézett rám, mint a véres rongyra, akkor most én is rossz szülő vagyok?
2011. okt. 27. 09:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

MEgint a pszichologus vagyok.

Meg nem volt gyerekem, kikerte a legjobb baratnom a tanacsomat mit hogy stb a supermarketben.

Eszembe sem jutott meg akkor, h az en gyerekem is talan majd egyszer hisztizni fog.

Velem olyan fordult elo, kb 2 eves volt, kiszallt a kocsibol, berontott a szupermarketbe h "MEGJOTTEM" es rohat a csokitojasok fele, majd "HURRA" es raugrott.

Alig tudtam elkapni:)

Persze nem csinalt azota ilyet, viszont aki aznap ott latott engem, lehet hogy elkonyvelt maganak "gyereket hulyen nevelo nonek"

2011. okt. 27. 10:00
 17/24 A kérdező kommentje:
...és látod ,ahogy én elképzeltem az esetet,rámjött a röhögés ... bár nyilván nem lettem volna helyedben...:D :D
2011. okt. 27. 10:04
 18/24 A kérdező kommentje:
Hová tűnt az eredeti kérdés?
2011. okt. 27. 10:08
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én veled értek egyet!

Természetesen lehet, és kell is nevelni a gyerekeket, már pici koruktól kezdve, de nem szabad elfelejteni, hogy a nevelés egy folyamat, nem pedig egy program, amit feltöltünk a gyerek szerverére. Nincs olyan gyerek, akinek ne lennének hiányosságai, de értelmes szülő ezeket csiszolgatni igyekszik, viszont ez nem megy egyik pillanatról a másikra.

A másik, hogy a saját fiamnál is megfigyeltem, hogy vannak olyan időszakok, amikor felvesz valami rossz szokást, és egy-két hónap múlva el is hagyja, többet nem is fordul elő, aztán valami más hülyeséget talál ki. Egy időben szokása volt neki is visítani, ha úgy érezte, hogy nem figyelek oda. Mint pl. ahogy a másik kérdésben írta valaki, hogy az anyuka (szerinte hanyag nemtörődömséggel) fizetett a pénztárnál zavartalanul, miközben a gyereke ordított torka szakadtából. Ezt az enyém is megcsinálta párszor. Kérdem én, most mi a rosszabb? Ha a gyerek visít egy sort, de ezalatt én kifizetem a pénzt minél hamarabb, és utána lerendezem a gyereket, vagy ha megszakítom azt, amit éppen csinálok, nekiállok fegyelmezni, ezzel feltartva a sort? Elhiszem, hogy baromi idegesítő hangon tudnak visítani a gyerekek, engem is idegesít. Éppen ezért azon vagyok, hogy minél hamarabb végezzek azzal, amit csinálok, UTÁNA a gyerekre is rá tudok szólni.

2011. okt. 27. 10:10
 20/24 anonim ***** válasza:
Hoppá, tényleg leszedték az eredeti kérdést.
2011. okt. 27. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!