Szerintetek hhh gyermek -e az én gyermekem ha? :
Második vagyok. Ezt most találtam:
Hátrányos helyzetű gyermek, tanuló az, akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve akiknek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát a jegyző megállapította. E csoporton belül halmozottan hátrányos helyzetű az a gyermek, az a tanuló, akinek a törvényes felügyeletét ellátó szülője óvodás gyermek esetén a gyermek három éves korában, tanuló esetében a tankötelezettség beállásának időpontjában legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen. Halmozottan hátrányos helyzetű az a gyermek, az a tanuló is, akit tartós nevelésbe vettek.
Ha jól értelmezem, a gyereketek nem hhh, mert nincs védelembe véve.
A védelembe vételre olyankor kerül sor, ha a gyerek otthoni körülményei sok esetben a szülők nemtörődömsége miatt állandó ellenőrzést igényelnek. Ilyenkor a védőnő és a gyermekvédelmis hetente, kéthetente ellátogat a családhoz.
De én túl keveset tudok erről ahhoz, hogy elfogadd az információimat, tényleg kérdezz rá inkább.
Hátrányos helyzetű: a jegyző védelembe vette, VAGY rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult,
E csoporton belül halmozottan hátrányos helyzetű: akinek a törvényes felügyeletét ellátó szülője a gyermek tankötelessé válásának időpontjában legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen; VAGY tartós nevelésbe vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!