Az "aludj jól gyermekem" c. könyv alapján mindenkinek sikerült a módszer? Nem szenvedett lelkileg a gyermek?
13:15-ösnek szólna a mondandóm. Nekem speciel feltűnt, hogy a gyerekemnek rám van szüksége. De ha olvastad volna a könyvet, akkor tudnád, hogy mi is a módszer lényege. Az, hogy nem szenvedtetjük a gyereket. Fontos eleme, hogy a gyerek ne féljen és ne essen pánikba. A babáknak az a legnagyobb félelme, hogy a szülei elhagyják és nem szeretik őt. Éppen ezért van úgy kitalálva ez a módszer, hogy ezt semmiképpen ne érezze a gyermek. Szerintem attól nem lennék jobb anya, ha nem tanítanám meg elaludni a gyerekemet és emiatt felnőtt korában is, sőt egész életében alvási problémái lennének. Leírom neked, hogy pontosan mit csinálunk, és világosíts fel kérlek, hogy ebben mi a kegyetlen.
20:00 fürdés
20:15 vacsora
20:30 mesét olvasok neki vagy bábozunk apával
20:45 elmondom neki, hogy este van, aludni kell, megkapja az alvós kutyusát, betesszük az ágyába, jó éjt puszi, betakarom és kijövök a szobából. Az ajtót résnyire nyitva hagyjuk, hogy érezze nincs egyedül és hallja is a hangunkat. Kb. 5 perc alatt elalszik és egy hangja nincsen. Én ettől nem érzem rossz anyának magam. Vagy kegyetlen vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!