Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan/mivel segíthetném...

Hogyan/mivel segíthetném elsős kisfiamat itthon?

Figyelt kérdés

Az iskolával nagy problémánk nem lenne,mert imád járni,

csak az írás megy nehezebben neki.

Vagyis ő mindent megcsinál,de nem tudja szépen írni betűket,és akármennyit gyakorolunk itthon,a tanítónak semmi nem tetszik.Ha órai munka,ha házi feladat rögtön ráírja a fekete pontot,és odaírja ,hogy rendetlen,csúnya,még akkor is,ha aznap tanulták.

Próbáltam a tanítóval beszélni,de csak mosolygott és azt mondta kicsit problémás a fiam,de hogy hogyan segíthetnék neki,arról hallgatott.

Tudnátok valamilyen praktikát vagy valamilyen internetes oldalt,ahol az írás készséggel foglalkoznak?

2011. okt. 17. 07:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

szerintem se a fiaddal van baj,hanem azzal a köcsöggel...

már nem azért,de ma tanulják a betűket,akkor hogy írjon mondjuk egy ilyen a betűt:

[link]

sajnálom szegény gyerekeket...

13l

2011. okt. 19. 21:26
 12/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, csak a tanár szerencsére nem szórakozik. Én különféle kézügyességeket próbálok vele csinálni. Apróságokat szedegetünk, gyöngyöt fűzetek, akit nagyon szeret annak, mert úgy szereti, de csak üresben szóba se kerülhet ilyesmi. Először gyakoroljatok nagyobb betűket tollal, filccel, különféle íróeszközökkel írni. fokozatosan csökkentsd a méretét a betűknek. Nem könnyű ez nekik. A tanárral pedig beszélj, hogy te egyetértessz, lehet nem a legszebben ír, de amíg okos megtud csinálni mindent tegye azt előtérbe. Addig is dolgoztok otthon is a kézügyességén. Rajzoljatok csukott szemmel, csak szokja, hogy a kezével csinál dolgokat, ha nem is a külalakra mentek. Fokozatosan mindent. És türelmesen.
2011. okt. 23. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!