Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segíthetném a lassan 4...

Hogyan segíthetném a lassan 4 éves kisfiamat, hogy ne pisiljen be éjszaka?

Figyelt kérdés

Kisfiam jan-ban lesz 4 éves, már 1 éve teljesen szobatiszta nappalra, de az éjszakai nem megy. Minden éjjel telepisili a pelenkát, de úgy, hogy kifolyik belőle. Tegnap nem adtam rá, mert nem kérte és persze bepisilt. Ha felébresztem éjszaka pisilni (amivel egyébként nem értek egyet, de megpróbáltam, hátha), akkor éppen soha nem kell neki, ráadásul nagyon nehezen alszik vissza ő is és én is, sőt még a kistesója is felébred... :(

Nagyon el vagyok keseredve, mert a környezetünkben egy korabeli gyerek sem használ pelust. És nem úgy tűnik, mintha őt zavarná az egész...

Mit tegyek?

2010. szept. 17. 18:21
 1/4 anonim válasza:
Hát ez egy jó kérdés mert szerintem a helyes választ nem igen tudja senki.Az én unokám is ennyi idős és ugyan ez a problémánk sőt a szomszédom lánya aki már negyedik osztályos még mindig bepisil.A szomszéd egy vállalkozó megtehette hogy elvitte vagy 8 féle helyre de sehol sem tudtak segíteni neki.
2010. szept. 17. 18:38
 2/4 -Pimpike- ***** válasza:
Szia.Az én kisfiam is így volt 2,5 évesen szóba tiszta volt nappal de éjjelre kellett a pelus még 4 évesen is.Rájöttem hogy csak reggel pisil a pelusba( amikor kicsomagoltam a pelust az meleg volt). Este már nem adtam rá pelust, bili az ágy mellett gumis lepedő az ágyon eleinte sokszor elázott minden 3-4 hónap telt el így aztán fokozatosan elmaradtak a bepisilések.Eleinte heti 3x húztam ágyneműt.
2010. szept. 17. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lefekvés előtt egy órával már ne kapjon inni,legfeljebb 1-2 kortyot.Sajnos sok gyerek rászokik,h hatalmas adag tejjel,teával,kakaóval alszik el,erről nagyon nehéz leszoktatni.Mikor megy aludni,menjen el pisilni.(Az egyik lányom évek óta szobatiszta,éjszakára is,de ha többet iszik elalvás előtt,nem mindig ébred fel.)Éjszaka figyelj,a kisebbik fiam 1-2 évig úgy ébredt ha pisilnie kellett,h csak feküdt csukott szemmel,és sírt.Egy idő után rájöttem,h pisilnie kell,kikísértem a vécére-sokszor alig nyitotta ki a szemét.:)-,pisilt,visszabotorkált,és aludt tovább.
2010. szept. 17. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Kevesebb iszóka dèlután öttől!
2010. szept. 18. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!