Igaz, hogy a nők 95%-a jobbkezes? Kedves anyuka. Te bal vagy jobbkezes vagy?
utolsó vagyok: bocsi a szóismétlésért.
Azt még hozzáfűzném, hogy a hagyományos tábori konzervnyitót jobb kézzel tudom csak használni, a tekerőset pedig csak bal kézzel.
Az írás-rajzolás illetve kanálhasználat az a két dolog, amire az átszoktatók figyelni szoktak, illetve esetleg a balkezesnek induló gyerek spontán leutánozza a jobbkezes környezet. Az orrfújás, popsitörlés, gyufa gyújtás már kevésbé van szem előtt, ezeket a tényleges domináns kézzel csináljuk, a felnőttek nemigen törődnek vele.
Szerencsés esetben az átszoktatásból semmi baj nem származik, esetleg kétkezes lesz a delikvens, de ez sajnos csak utólag biztos. Kevésbé szerencsés esetben a dadogástól a pszichés problémákon át a téri tájékozódás nehézségéig, olvasástanulási problémákig minden bajt okozhat az átszoktatás. Ezért amíg a kisbaba egyenrangúként használja a két kezét, még a kanalat, játékot, bármit is középről célszerű odanyújtani neki, fogja abba a kezébe, amelyikbe akarja. Az idegrendszer érésével dől el, jobb vagy bal kezes lesz-e, csak az a fontos, hogy fixen alakuljon ki a domináns oldal.
balkezes vagyok.és én is büszke rá,nekem is olyanokat mondtak,hogy úristeen,bal kezes!figyeld már!
meg engem is átakartak szoktatni.
bár én (szerencsérexd) nem vagyok anyuka,de én balkezes vagyok :D
és amúgy az elsőnek igaza van,nekem is régen ott mondták,hogy jajj a bal kezesek nem tudnak olyan szépen rajzolni,mint a jobb kezesek!!!
közbe bizonyított tény,hogy a bal kezesek általában szebben rajzolnak,mint a jobb kezesek,mert a jobb agyfélteke felelős a formák,mintázatok felismeréséért, a művészetek értékeléséért, arcvonásokra való visszaemlékezésért, homorért, táncért, zenéért, a képzelőerőért és a téri képességekért is...
lehet megkövezni
13l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!