Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Igaz, hogy a nők 95%-a jobbkez...

Igaz, hogy a nők 95%-a jobbkezes? Kedves anyuka. Te bal vagy jobbkezes vagy?

Figyelt kérdés
Alkategóriát is választanom kellett, amiatt írom ide.
2011. okt. 13. 18:14
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: bocsi a szóismétlésért.

Azt még hozzáfűzném, hogy a hagyományos tábori konzervnyitót jobb kézzel tudom csak használni, a tekerőset pedig csak bal kézzel.

2011. okt. 14. 23:01
 32/42 anonim ***** válasza:
Szia, én is jobb kézzel írok, de vannak dolgok amit csak ballal tudok. Például az evőeszközöket is fordítva tudom csak használni, így aki a bal oldalamon ül , azt folyton zavarom és ő is engem... viszont a jobb oldalam erősebb, a jobb lábam egy fél számmal nagyobb a balnál :S ciki a cipő vásárlás :)Bal kézzel mosok fogat és ballal megy csak a mosogatás is. akkor kétkezes vagyok?
2011. okt. 15. 11:37
 33/42 A kérdező kommentje:
Igen, kétkezes vagy :-)
2011. okt. 15. 16:04
 34/42 anonim ***** válasza:

Az írás-rajzolás illetve kanálhasználat az a két dolog, amire az átszoktatók figyelni szoktak, illetve esetleg a balkezesnek induló gyerek spontán leutánozza a jobbkezes környezet. Az orrfújás, popsitörlés, gyufa gyújtás már kevésbé van szem előtt, ezeket a tényleges domináns kézzel csináljuk, a felnőttek nemigen törődnek vele.

Szerencsés esetben az átszoktatásból semmi baj nem származik, esetleg kétkezes lesz a delikvens, de ez sajnos csak utólag biztos. Kevésbé szerencsés esetben a dadogástól a pszichés problémákon át a téri tájékozódás nehézségéig, olvasástanulási problémákig minden bajt okozhat az átszoktatás. Ezért amíg a kisbaba egyenrangúként használja a két kezét, még a kanalat, játékot, bármit is középről célszerű odanyújtani neki, fogja abba a kezébe, amelyikbe akarja. Az idegrendszer érésével dől el, jobb vagy bal kezes lesz-e, csak az a fontos, hogy fixen alakuljon ki a domináns oldal.

2011. okt. 16. 01:04
 35/42 anonim ***** válasza:

balkezes vagyok.és én is büszke rá,nekem is olyanokat mondtak,hogy úristeen,bal kezes!figyeld már!

meg engem is átakartak szoktatni.

2011. okt. 17. 19:03
 36/42 anonim ***** válasza:
Jobbkezes.
2011. okt. 19. 18:39
 37/42 anonim ***** válasza:
Jobb kezemmel írok,de bal kézzel vágok késsel.
2011. okt. 19. 19:30
 38/42 anonim ***** válasza:

bár én (szerencsérexd) nem vagyok anyuka,de én balkezes vagyok :D

és amúgy az elsőnek igaza van,nekem is régen ott mondták,hogy jajj a bal kezesek nem tudnak olyan szépen rajzolni,mint a jobb kezesek!!!

közbe bizonyított tény,hogy a bal kezesek általában szebben rajzolnak,mint a jobb kezesek,mert a jobb agyfélteke felelős a formák,mintázatok felismeréséért, a művészetek értékeléséért, arcvonásokra való visszaemlékezésért, homorért, táncért, zenéért, a képzelőerőért és a téri képességekért is...

lehet megkövezni

[link]

13l

2011. okt. 19. 21:34
 39/42 anonim ***** válasza:
Írni csakis balkézzel. De minden másban a jobb kezem ügyesebb. Így azt mondják kétkezes vagyok. :)
2011. okt. 21. 21:14
 40/42 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ja és sosem próbáltak átszoktatni jobb kézre. Ez így jött. És a 3,5 éves kislányom is balkezes.
2011. okt. 21. 21:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!