Ahol az egyik szülő bal-, a másik jobbkezes, hogyan tanítjátok önállóan enni a gyereket?
Figyelt kérdés
A Fiam (másfél éves) teljesen meg van zavarodva attól, hogy Apát jobb kézzel látja enni, engem bal kézzel. Látszik, hogy bizonytalan, hogy melyik kezébe vegye a kanalat.2010. okt. 24. 11:53
1/10 anonim válasza:
Az én lányomat ez abszolut nem zavarja, ő a jobb kezébe fogja, és nem látom rajta, hogy megakadna azon, hogy én a bal kezemben tartom a kanalat, apa meg a tesója meg a jobba.
2/10 anonim válasza:
Figyeld meg, minden babak kb 3-ig "balkezes". Utana formalodik ki, hogy melyiket fogja hasznalni. Nalunk nem volt ilyen baj. papa balkezes, en jobb. Fiam is jobb kezes, de egyaltalan nem zavart volna ha balkezes lett volna. Valahogy nem hidszem hogy kisfiad meg lenne zavarodva jobb es balkezes szuloktol. Majd kidolgozza neki hogy jon jobban. Engedd, egyen azzal amelyikkel akar. Szerintem ez a dolog jobban zavar Teged mint a gyereket.
3/10 anonim válasza:
Ehhez tudni kell, hogy milyen kezes a gyermek. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy leggyakrabban melyik kezében vannak a játékok, melyik kezével nyúl a dolgok felé, melyik kezével veszi el a dolgokat tőletek. Majd ezután már csak arra tanítjátok, hogy azzal a kezével egyen.
4/10 anonim válasza:
Utolso,
Ez nem olyan egyszeru, mert kb 3 eves korig majdnem mindenert bal kezzel nyulnak.
5/10 A kérdező kommentje:
Nálunk én vagyok balkezes, a férjem jobb. A fiúnk meg már hosszabb ideje a bal kezét használja fogásra, általában bal kézzel nyúl dolgok felé. Csupán ez a kanálfogás, amin nem igazodik ki.
Én büszke lennék, ha megörökölte volna tőlem a balkezességet, félreértés ne essen. Csak bizonytalannak látom evéskor, hogy akkor Apa a másik kezével mutatta és én meg a baljával tanítom. (Kinek hogyan esik kézre.)
2010. okt. 24. 12:36
6/10 anonim válasza:
Talan a legjobb lenne, hogy apjaval megegyeznetek, hogy egy modon tanitsatok enni egyedul agyermeket. Kesobb ugyis a baba fog donteni,(es hagyjatok) hogy melyikkel akar enni.
7/10 anonim válasza:
Én balkezes vagyok, a férjem jobb. Én sosem adom a lányunk kezébe a kanalat, ő veszi el az asztalról, vagy nyúl a kezemben tartott kanál után, általában a jobb kezével. Nem irányítom, hogy melyikkel tegye, és ha véletlenül a bal kezével nyúl, akkor sem teszem neki át a jobb kezébe. Őt láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy ki melyik kézzel fogja a kanalat. A nagyobb lányomnak kb. hatévesen esett le, hogy anya balkezes, addig fel sem tűnt neki :)
8/10 anonim válasza:
Lerakod elé,középre a kanalat. Igy nem erőszakolod rá egyikre se,majd ő eldönteni,nem baj ha bizonytalan előbb utóbb kialakul.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2010. okt. 24. 17:05
10/10 anonim válasza:
A lányom 16 hónapos, hol az egyik, hol a másik kezét használja. Rajzhoz általában jobb kéz, evéshez meg mindegy neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!