Jobbkezes létemre ha elkezdenék ezentúl bal kézzel írni, okozna valamilyen mellékhatást nekem?
Szerintem valami agyféltek tréningre gondoltál. Nem éri meg, gondolom tudjátok hogy az egyik agyféltektől nőnek az alap képességeid, míg a másiktól a különleges, az életbemaradáshoz kevésbé szükséges képességek. Mindkét agyféltek azonban nem lehet jó, csak az egyik. Tehát 3 lehetőség van.
Jobb agyféltek < Bal agyféltek
Jobb agyféltek > Bal agyféltek
Jobb agyféltek = Bal agyféltek
Discoveryn gondolom sokan látták az erről szóló sorozatban szereplő embereket. Pár példa: 4 éves beszédképtelen kislány tökéletesen rajzol. 5 évesen beszédképessé válik, a rajztudása elveszik. Öreg férfi, értelmi fogyatékos lesz, és hihetetlen jól fest. Egy másik korosabb férfi vak, de első hallásra el tud utánozni zongorán bármilyen számot. És ugyanez fordítva, illetve ha egyenlők.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
Utolsó, éppen erre gondoltam, pontosan.
Végül is, a bal kezes írás képessége eléggé luxusnak számít egy olyan ember életében, aki a jobbal már elsajátította az írást, tehát lényegében nem nagyon menne más képességek rovására, ha ezt beiktatnám. Jól gondolom? A beszédképtelenség pedig szerintem eléggé fajsúlyos defekt, amit fajsúlyos luxusképesség kompenzál, ezért jóval komolyabb az említett eset az enyémnél, ha nem téves a gondolatmenetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!