Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A lányom miért csinált durva...

A lányom miért csinált durva stílusváltást?

Figyelt kérdés
7 éves a kislányom, most megy iskolába. Tegnap délelőtt a férjem felhívott, hogy a gyerek zsákba dobálja a játékokat ami mindig széjjel van, rózsaszín és "lányos" színű ruháit is zsákolja be, függönyt összekötötte, mert bézs színű. Zsákokat a padlásra akarta vitetni. Munkából hazaérve azzal fogadott, hogy vásárolni kell, mert nem mehet suliba babás ruhákba, 6ra bejelentkezett a fodrászhoz. Mellettünk lakik a fodrász és átment hozzá bejelentkezni. A boltban sok szürke-fehér-fekete ruhát szedett össze, ami közt volt pár felnőttes darab. Amit akart arra párra azt mondtam, hogy nem neki való, erre a fejemhez vágta, hogy tönkreteszem az életét, mer nem engedem, hogy a nagyszüleihez menjen. Azért nem engedem, mert a papa súlyos beteg és megőrült. Bántja a feleségét, az ápolót, mindenkit aki odamegy. Megvettem amiket akart, de nem mindet. Amikor hazamentünk én átmentem a fodrászhoz megbeszélni a dolgot. Addig megzsarolta ugyan ezzel az apját is, de már pakolni kezdett, hogy költözik a nagyszülőkhöz, így az apja vett neki egy tornacipőt. Eddig sosem követelőzött, azt vett fel amit kapott, nagyszüleihez is csak a hétvégi ebéd miatt járt el. Sosem volt elkényeztetve, ha azt mondták neki, hogy majd 2 óra múlva kajálnak, akkor akármennyire éhes volt, nem szólt semmit. Nem értem én ezt az egészet.
2011. aug. 26. 00:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
71%

Egy jól irányzott pofon csodákra képes, különben egy hülye kis rib@nc lesz belőle. Hallgass rám. Tapasztalat.

Lehet lepontozni, csak majd csinálja végig mindenki amit én már végigcsináltam. Utána pontozzon.

2011. aug. 26. 12:15
 12/34 anonim ***** válasza:
78%

Előzővel egyetértek.

Engem is vertek és: NORMÁLIS GYEREK VAGYOK, NEM CIGIZEK, NEM PIÁLOK stb.

Engem is le lehet pontozni de előtte olvassátok el:

AZ NEM GYEREKVERÉS ha kap egy pofont. Az a gyerekverés amikor KÉK-ZÖLD FOLTOSRA VERED A GYEREKED ÉS NEM CSAK 1 POFOT KAP HANEM LEGALÁBB 10-ET.

2011. aug. 26. 14:04
 13/34 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam pedig azt csinálta 10 évesen, hogy a nővére ruháit fel akarta venni az utcára. Az iskolába többször felvette. Fiú létére a szoknya nagyon tetszik neki és a keresztanyjától kapott egy párat. Ez egy éve volt és ráhagytuk. Most már fiúsan öltözködik, de a lányos ruháktól nagyon megrémültünk!
2011. aug. 26. 15:34
 14/34 A kérdező kommentje:

Engem sohasem vertek, mégis én voltam a jó gyerek féltestvéremmel ellenben aki rendszeresen kapott egy-egy takarosat és verekedős volt mindig, már 14 éves korától alkoholista volt, drogozott. Intézetbe zárták. Én fiatalabb koromban buli alkalmával iszogattam, de sosem voltam olyan szinten, hogy hülyeséget csináljak, vagy ne emlékezzek.

Ezért nem is mertünk semmi ilyen fegyelmezést alkalmazni, de ha rosszat tett más büntetési módszer volt, ami szerintem drasztikusabb. Egy pofon fáj egy darabig, de elfelejthető. Ha elvettük a ceruza készletet és a lapokat, akkor ha vissza is kapta legalább 3 napig olyan volt mint aki súlyos beteg. A rajzolás a mindene. Fotózni is nagyon szeret, csak mostanában hanyagolja. Volt hogy az akkumulátor vettük ki a fényképezőből. Ovi kezdődésekor sokat jártunk pszichológushoz aki azt tanácsolta, hogy a lelki bántalmazás sokkal többet ér mint az fizikai. Imádta a hercegnős dolgokat, de ahogy oviba ment csak a távirányítós autó kellett neki, meg a rajzkészlet.

2011. aug. 26. 21:04
 15/34 anonim ***** válasza:
Ez durva, én 7 évesen a tolltartómmal játszottam, amit iskolakezdésre kaptam, meg a betűket gyakorolgattam, hogy a tanító néninek meg tudjam mutatni első órán. 5 évesen azt se tudtam, mi az, hogy fényképezőgép. 1 volt a családban, még szalagfilmes (24-36 képkockás), de rohadtul nem is érdekelt. Milyen kislány ez? Nagyon furcsa, felnőttes dolgok ezek.
2011. aug. 26. 23:09
 16/34 anonim ***** válasza:

Nem vagyok felnőtt, de én is hasonló voltam annyi idősen mint a lányod. 7 évesen kezdődött nálam is a stílus változás, azelőtt nagyon imádtam a hercegnős dolgokat, de hirtelen elkezdtem fiúsan öltözködni. Fekete és a kék volt a kedvenc színem. 8évesen kijelentettem a szüleimnek, hogyha nagy leszek kékre festem a hajam. Rock zenét hallgattam, rengeteget rajzoltam(gitárokat, rockkoncerteket). 9évesen tépett hajam volt és terepmintás farmerben mászkáltam. Szintén korán kezdtem el tornacipőt hordani, és 9évesen a Hair volt a kedvenc filmem. Eléggé hisztis lány voltam én is... néha 1pofon tényleg hasznos volt, de a külsőmbe nem igazán szóltak bele szüleim. Most 15éves vagyok, még mindig rock zenét hallgatok, nem rég lettek kék csíkok festve a hajamba, 4lyuk van a fülemben, jövőre lesz orr pc-m, feketére vannak festve a körmeim. Művészeti suliba megyek, ahol rajzfelvételin maximum pontszámot értem el.4,8 körül mozgott mindig az átlagom. Gitározok, finnül tanulok, sokat olvasok. Néha picit elviselhetetlen vagyok, de próbálok rajta változtatni. Szerintem nem vagyok rossz ember, és nem rossz irányba megyek.

15L

2011. aug. 27. 02:20
 17/34 anonim ***** válasza:

2:20-as

Nem vagy rossz ember, de a művészi hajlamodat a szélsőségek nélkül is ki lehet fejezni. Nem azt mondom, hogy mindent tiltsanak meg a szüleid, de tuti kitéptem volna a hajad, ha kék csíkok vannak benne, meg fekete a körmöd! Ez a nagy baj, hogy az iskolában se szólnak rá senkire!!! Mikor én jártam középiskolába (és nem olyan régen volt, mert 24 vagyok), akkor rám szóltak, hogy ki lett melírozva szőkével a hajam!!!! És vissza kellett festetnem barnára! Ez a nem mindegy! Amit a 2:20-as csinál, az még mind lázadás! Majd abbamarad.

2011. aug. 27. 09:11
 18/34 anonim ***** válasza:
22%

2:20 vagyok:

Anyum vette nekem a kék festéket, és nagyon tetszik neki a körmöm is. Szerintem nam baj az, hogy a suliban nem szólnak a tanárok ezek miatt, mert ne a külsőt nézzék, hanem a teljesítményt és a viselkedést.

2011. aug. 27. 13:52
 19/34 anonim ***** válasza:

Ebben van valami, de általában az ilyen "szélsőséges" kinézetűeknek nem jók a tanulmányi eredményeik, se a magatartásuk, tisztelet a kivételnek!

Nem akarom anyukádat minősíteni, de ez a LEGNAGYOBB PROBLÉMA, hogy Ő veszi meg ezeket, amik igazából nem Neked való dolgok. Szerintem. Meg az "okos" szülő megveszi a kölöknek általános iskola első osztályában a jobbnál-jobb telefont, aki azt se tudja, hogy kell helyesen írni, nem tudja mit megdolgozik érte a szülő, és amikor már csak a Te gyerekednek nincsen telefonja, akkor Te vagy a sz@r szülő!

2011. aug. 27. 18:14
 20/34 A kérdező kommentje:
úgy dönt9ttem, hogy hagyom, hogy azt csináljon amit akar, de szoros határokon belül. Köszönöm mindenkinek. Egyébként nekem s volt kék a hajam, csak ahogy nőtt a gyerek már ő is olyanra vágyott, így most csak sima barna. Nekem az egész kék volt általános suli óta. Elég vad voltam, és nem akartam, hogy a lányom is beleessen abba a hibákba, mint és, ezért volt ekkora probléma nekem. Egyébként volt már olyan, hogy munkából hamarabb hazamentem, és azon kaptam a lánykám, hogy feketére festi a szemét ki. De annyira jól megcsinálta, pedig még csak 5 éves volt. Azóta elérhetetlen helyen tartom az olyan dolgokat. Pár hete arra értem haza, hogy összevarrta egy régi tüllszoknyámat és hozzávarrta az egyik szoknyájához. Pedig sosem érdekelte a varrás. Nade mindegy is, lényeg, hogy van megoldás.
2011. aug. 29. 02:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.