Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit szólnál hozzá, ha a 21...

Mit szólnál hozzá, ha a 21 éves egyetemista, csinos, okos lányod egy napon bejelentené, h néger fiúval jár?

Figyelt kérdés

elsősorban gyakorló anyukák válasza érdekel

(és mondjuk komoly a dolog, boldog vele,és több mint egy éve együtt vannak)

2011. aug. 19. 22:30
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
39%

Mi nem örülnénk neki. Sőt a férjem valószínű a kardjába dőlne. De nincs lányunk, a fiunkat pedig úgy neveljük, hogy magyar leányt válasszon.

Nagyon sajnálnám azt ha lennének gyerekeik, mert hatalmas céltáblák lennének ebben az országban.

2011. aug. 20. 08:40
 12/52 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél. Én anya vagyok,és engem ilyen soha nem zavarna. Viszont a nagyszüleim,apám is ilyenek,soha nem láttak feketét,és mégis gyülölik őket.Szarj rá mit mond anyád,megvan a korord hozzá,te döntésed. Esetleg alkalaomadtán felteheted neki a kérdést hogy ha az unokája félvér lesz rá sem lesz majd kiváncsi??
2011. aug. 20. 09:04
 13/52 Tom Benko ***** válasza:
75%
Édesanyád kissé furcsa szemlélettel rendelkezik. Szerintem nem ártana megkérdezni tőle, hogy mi baja van az udvarlóddal, és ezt mire alapozza.
2011. aug. 20. 15:52
 14/52 anonim ***** válasza:
20%

Én nem nevezném magam okosnak és komoly dolognak, ha NÉGERnek nevezném a barátom. Ezért már Mark Twaint is megszólták, pedig ő nem most élt.

Nem szólnék semmit, ő dolga. Bár ha mondjuk komoly a dolog és családot is terveznek a leendő unokáimat nagyon sajnálnám. Pont az ilyenek, mint te miatt, akik lenégerezik a másikat. És ez még csak egy kicsit bántó és sértő, tudnak a rasszisták ennél durvább dolgokat mondani és tenni.

2011. aug. 20. 16:06
 15/52 anonim ***** válasza:
66%

Rettenetesen aggódnék, és mindent megtennék hogy a lányom a lehető legalaposabb ismereteket szerezhesse meg a fiú otthoni kultúrájáról, családjáról, a család életszemléletéről. Ha hosszú távra terveznek, vissza akarnak térni a fiú szülőföldjére, tudnia kell, hogy ott milyen törvényi helyzete van egy nőnek, mi történik válás esetén, stb. Feltétlen javasolnám a lányomnak, hogy tanulja meg a fiú anyanyelvét, és tegyenek hosszabb látogatást a családnál, MIELŐTT elkötelezné magát, pláne gyermekük születne.

Ezek a dolgok még akkor is fontosak, ha Európában akarnak letelepedni, mert egy dolog a mai őszinte elhatározás, és egy másik a 10-15 év múlva egész más körülmények között meghozott döntés. Egy esetleges válás után pedig nincs bíróság, amelyik megtiltja, hogy az apa látogatóba vigye a gyermeket a külföldi rokonokhoz, vagy saját magához, ha ő időközben visszaköltözött.

Ezeknek a dolgoknak semmi köze nincs ahhoz, kinek milyen a bőrszíne, egy kínai, japán, bolíviai partner épp annyi plusz bonyodalmat rejthet, mint egy fekete. Kicsit nyugodtabb lennék, ha a társ országa jogállam, demokrácia, és a kultúrája alapvetően európai jellegű.

De nem tiltanék meg semmit, én is szeretném megismerni a fiatalembert, ha komoly a dolog, még a nyelvet is elkezdeném tanulni (beszélni akarok az unokáimmal!), és gyűjteni kezdeném az útiköltséget a kislányom számára, hogy ki tudja fizetni a retúrjegyét arra a bizonyos látogatásra.

2011. aug. 20. 16:11
 16/52 anonim ***** válasza:
100%

16. 06.-nak: Magyarországon korán sincs olyan pejoratív jelentése a "néger"-nek, mint az USA-ban. Ott is az a probléma, hogy túlságosan hasonlít "nigger"-re, ami tényleg durva.

Nálunk van négerbaba, négercsók, és az iskolában is "negroid"-nak tanítják az Afriai embertípust.

2011. aug. 20. 16:20
 17/52 anonim ***** válasza:
0%

Amerikában vannak helyek, ahol ha feketekávét kérsz (az is sötét), beperelhetnek rasszizmusért.

Maximum a fekete elfogadott egyelőre nálunk, de a néger kimondottan bántó és pejoratív a világ minden részén.

2011. aug. 21. 07:52
 18/52 anonim ***** válasza:
88%

off: szerintem a néger egyáltalán nem bántó

És ha ez lenne a lányommal megkérném, hogy mielőbb hozza haza, kíváncsi lennék az értékrendjére, a családjára, szeretném ha mesélne stb. Szóval azt hiszem én lelkes lennék, mégiscsak egy másik kultúra. Ugyanígy ha kínaival indiaival ismerkedne a gyerekem.

Oké, mondjuk ha arab pasival állítana haza aggódnék, mert róluk nagyon sok rosszat hall az ember, és nem is alaptalanul, egészen más értékrend, számomra nem igazán elfogadható...már a gyerekemmel kapcsolatban.

2011. aug. 21. 08:28
 19/52 anonim ***** válasza:
39%
Nem jó dolog a fajkeveredés. Átlagosan a négerek butábbak többi rassznál és erőszakosabbak is. Rálehet nézni Afrikára azok a területek ahol fehérek élnek fejlettebbek, biztonságosabbak pl. Dél-Afrika. Ma már ott is a jó nagy "egyenlőségnek" köszönhetően súlyos a helyzet. A feketéknek és a fehéreknek is ugyanannyi idejük volt a civilizálódásra de a feketék mégis nagyon alacsony szinten vannak. Ha szerencsés a lány akkor túléli mellette de a gyerek a két faj keveredésének köszönhetően beteg lesz vagy korcs. Semmiképp sem egészséges a két faj keveredése.
2011. aug. 21. 12:44
 20/52 Tom Benko ***** válasza:
62%
Milyen fajkeveredés b+?! Csak tudnám, honnan szedted ezt a sok oktondiságot. Az afrikai helyzetért jórészt a gyarmatosítók felelősek, de ennek átlátásához nem alternatív történelemkönyveket kellene olvasni.
2011. aug. 21. 22:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!