7éves lányom kb.2 hete minden nap (akár többször is) bepisil! Betegsége nincs! Mit tegyek vele?
Nálunk az van, hogy felkelnek, akkor mondom hogy irány pisilni - még reggeli előtt. Ha jöttek azzal, hogy nem kell, akkor mondtam hogy megvárom őket a reggelivel. Vagyis addig nem ülnek az asztalhoz, amíg nem volt pisi. (megjártam már ezzel, á nem kell nekik, valaki bevonult kakilni, két percre rá ott dörömböltek kétségbeesetten hogy becsurog a pisi).
Ha elindulunk, leülünk ebédelni, akkor is irány a wc pisilni.
Nem szedet össze egy felfázást a strandon, valami lelki baj, a családban nem történt valami negativ dolog?
Ne szid inkább beszéld meg vele
ha a többi kislány kimegy tartson velük,
adj rá órát és állitsd be hogy pár óránként csipogjon
beszéld meg vele ha csipog menjen ki akkor is ha nem érzi szükségét.
9 éves a nagylányom és bizony nála is előfordul még h bepisil nem sűrűn olyan 1-2x havonta
ált olyankor mikor nagyon játszik vagy olvas szal mikor belemélyed valamibe
de volt a suliban is mikor nem engedték ki őket szünetben időben :-/ vagy elbohóckodta a szünetet
semmit nem találtak nála fizikailag és lelkileg pedig mindent végigzongoráztunk végül azt mondta gyerekorvos h lehet h kicsit gyengébb a záróizom azért van vagy h lusta elmenni
megbeszéltem vele de nem tudok mit tenni ha egyszerűen ne figyel rá h kell
a suliban úgy megy el h mindig van nála tiszta bugyi egy kis vízhatlan tasakban
amit még tenni tudsz h úgy pisiltek h közben abba kell hagynia kicsit majd újra lehet és megint abbahagyni kicsit ha nem megy akkor záróizom gyengeség és azt ezzel a "tornával" lehet edzeni
Szerintem ne fedd és ne szidd. Ez a legfontosabb. Lehet tényleg nem tudja megmondani, hogy miért nem kell neki mennie. Az jó ötlet, hogy kap egy órát és ha csipog menjen ki. Az a tuti. Nem tudom vajon miért nem érzi ha pisilnie kell. Még arra is gondoltam, hogy iszik eleget? Vagy ha többet inna, nem nyomná jobban és jobban érezné? Lehet nem ez, de ez is eszembe jutott.
Az izom edzésére tényleg az a jó, hogy elkezd pisilni, majd közben megáll, majd folytatja, majd megáll és folytatja. Így edződik, nem szalad be olyan hamar és tudja tartani.
Lehet a pisilésnek lelki okai vannak. Valami változás az életében, a szülőkében. De lehet olyan apró változás is, ami lehet a szülőnek fel sem tűnik, de a gyereknek igen. Lehet fél a sulitól legbelül, csak még ő sem tud róla.
Vagy az oviban, úgy vettem ki még ovis, történt vele valami. Nem engedték ki, csúfolták, vagy akár egy apró dolog. Vagy fél valamitől.
A legfontosabb szerintem, hogy sok időt töltetek együtt, és érezzétek jól egymással magatokat. Háthat feloldódik és magától elmondja, kérdezés és rákérdezés nélkül a félelmét, okát.
De ha semmi nem derülne ki, akkor jó ha kb óránként elmegy wc-re. Ha jön jön, ha nem nem. Lényeg a szándék.
De ne erőltesd, hogy mindenáron mondja meg mi az oka.
Szeresd, öleld, vigyázz rá és tölts vele sok programot, időt. Beszélgess vele a saját félelmeidről, régi kiskori félelmeidről, akár hibáidról, titkos hibáidról, amiről nem szívesen beszélsz másnak. Lehet ez is megoldja. Persze az ő szintjén.
Gondold végig az ő kis fejével, hogy milyen változás lehetett az életében otthon, oviban, bárhol, bárkivel.
Figyeld meg jól a környezetetet, a környezetéhez való viszonyát. Változott e a viselkedése, reagálása.
Kívánom, hogy minél előbb megoldódjon a probléma.
De soha nem erőltesd és bántsd emiatt lelkileg sem!
Majd írd meg ha esetleg kiderül mi volt az ok. Kíváncsi vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!