Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » FONTOS! Mit lehet tenni egy...

FONTOS! Mit lehet tenni egy nagyszájú, beképzelt, feleselős, utálatos gyerekkel?

Figyelt kérdés
A kiscsaj 9 éves,játsza a felnőttet,felesel,káromkodik,hülyének néz mindenkit.Nem az én gyerekem,csak vigyázok rá,de már 1hónapja van az hogy teljesen kiidegel,mert szabály szerint egy kis "féreg",és úgy beszél velem mint egy kapcarongyal...de még az anyjával is.nem tudom hogyan próbálkozzak,hogy ez megváltozzon.minnél kedvesebb próbálok lenni,annál jobban próbál megalázni.
2011. máj. 30. 18:21
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyénenként változó lehet, de szerintem ezt próbáld ki:

amikor bánt, kérdezd meg tőle, hogy Liza! Miért akarsz engem bántani?

Ez nekem rosszul esik. Neked hogy esne, ha valaki ilyet mondana neked?

Nem lehetnénk inkább barátok?

Mindezt halál nyugodtan, végig a szemébe nézve.

Ha szerencséd van,bejön.

Ha nem, és folytatja, akkor onnantól megmondod, hogy amíg így viselkedik, addig levegőnek nézed. Tudom, gyerekes, de az ő nyelvén ez nagyon is komoly dolog!

Onnantól bármit csinál, nem beszélsz vele, a sértésekre nem szólsz vissza, és közben még mindig nyugodt maradsz végig!

Drasztikus kicsit, de hátha beválik!

2011. máj. 31. 21:03
 12/44 anonim ***** válasza:
90%

A kislány valószínűleg pontosan tisztában van azzal, hogy te a család alkalmazottja vagy, aki azért kapja a fizetését, hogy elviseld a rapliját. Nyilván elejétől a végéig kísérte figyelemmel a szülei válogatását a sok jelentkező közül, és most visszanyal a fagylalt...

Ezt szerintem a mamának sem kiborulással kell elintéznie, mert azzal kicsit elkésett. Ne a gyerekkel próbálj meg jópofizni, mert azzal semmit nem érsz. Egy 9 éves gyerek ehhez nem partner.

Ehhez a szülőknek kell a jelenlétedben beszélniük a lányukkal. Aki, ha az iskolában képes magát fékezni, és egy "angyal", akkor nagyon is pontosan tudja, hogy kivel, hol, mit engedhet meg magának.

A szülők mondják el a lányuknak 9 éves nyelvre "fordítva", hogy te azért vagy ott, hogy ők nyugodtan dolgozhassanak. Azért, hogy legyen miből uszodába menni, játékot, ennivalót, ruhát...stb venni. Ha te elunod a folyamatos pofátlanságát, akkor a mamának, vagy a papának kell otthon maradnia, mert két kisgyereket nem hagyhatnak egyedül. De ha a mama, vagy a papa nem dolgozik, akkor nem lesz pénzük nagyon sok dologra. ( És ide jöhet minden, ami a kis békának számít valamit:-))) Szóval te, egy nagyon fontos személy vagy, akinek örülni kell, és akinek a munkáját meg kell becsülni. Te hajlandó vagy még egy esélyt adni nekik, de a következő balhénál, valószínűleg választasz egy olyan családot, ahol nem ilyen buta és goromba kölykökkel kell foglalkoznod.

És a mama, meg a papa, kérje meg szépen az elcs@szett nevelésű kislányát, hogy segítsen nekik abban, hogy ne hagyd ott őket.

Ha nem jön be, úgyis kénytelen leszel lelépni, mert ahhoz, hogy egy neveletlen gyerek idegroncsot csináljon belőled, biztosan több pénz kell, mint amennyit kapsz.

Mamiék pedig tanítsák meg a lányuknak, hogy pénzért sem lehet akármit megvenni.

2011. jún. 3. 20:44
 13/44 POCSI válasza:
80%
eggyértelmüen kétszinü a lány! de ha van kitöl látni akkor az is marad !! am azt tartják hogy 7 éves korban alakul ki teljesen a gyerek személyisége szoval elkényeztették és ráadásul rossz ovodába is járhatott ahol megtanult csunyán beszélni!!
2011. jún. 3. 22:09
 14/44 anonim ***** válasza:
18%
Acélbetétes bőr bakancsal rúgnám fel a falra,pedig szeretem a gyerekeket.Az ilyen undoritó neveletlen kölyköt már az anyjáék sem fognak tudni rendbe rakni,maximum a fent emlitett lábbleivel.
2011. jún. 4. 21:47
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Pici, de a gyereknek fontos célokkal lehet motiválni egy gyereket. Másik gyengéje a gyereknek, ha azt veszi észre, hogy nem tud minden áron a középpont lenni. A gyerekkel törődni kell. A gyerekkel, - nem egy gyerekruhába öltöztetett vadállattal!... Nemes egyszerűséggel "nézz át rajta", ha érdemtelen hangnemben, stílusban nyilvánul meg az irányodban. A fizikai terrort viszont azonnal torold meg, - add vissza, hogy azért tisztában legyen azzal is a kis suttyó, hogy "hány kiló".

Szégyen, de nem jut eszembe annak az irodalmi műnek most sem az alkotója, sem a művének a címe, amelyben egy makacs, akaratos királykisasszonyt (?) tört meg úgy a férje, mint a diót, - és utána tudta a helyét a nő...

Valahogy ezt kell átültetni gyerek változatra, - szem előtt tartva, hogy a gyermeki célok mások, mást tart fontosnak egy gyerek, mint egy folyamatosan hőbörgő házisárkány.

2011. jún. 5. 15:45
 16/44 A kérdező kommentje:
Hát köszi a tippeket.Nem egyszerű eset.A gyerek valószinüleg érzi hogy az apja őt semmibe beszi,a kissráccal meg játszik,és tök jól elvan.Olyan rossz természete van a kis "féregnek" hogy még az apja se tudja elviselni
2011. jún. 5. 19:42
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha az apja semmibe veszi őt, akkor nem a kislánnyal van baj, hanem az apjával!
2011. jún. 6. 07:01
 18/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,a gyerek nem javult,1 hónapot még várok,és lelépek mert kiidegel
2011. jún. 9. 11:39
 19/44 anonim válasza:

az a bizonyos irodalmi mü: shakespeare:a makrancos hölgy

Nem tudom most hogy áll a helyzet, de ha valtozatlanul, akkor: ne add fel! A gyereknevelés kemény szakma...egy tipp: a megfelemlites eszkoze. Peldaul, zsebedben a telefon, oda mesz a kiscsajhoz, beallitod h vmikor csorogjon a telefon, ugy csinalsz mintha felvenned, kicsit elfordulsz, es elkezdesz valami kamuszoveget lenyomni. Mondjuk: jo napot doktor ur! Igen, mar a szulokkel is megbeszeltem hogy a kis johannat holnap elviszem onokhoz egy fizikalis szemilyisegkontrollra.hogy? Persze a szulok is beleegyeztek, habar megkertek hogy adjak meg egy napot a lanyuknak, hatha ugy erzem meg sincs szukseg erre a kellemetlen vizsgalatra...

Szoval ezzel csak azt akartam mondani,hogy van a gyerekek kozott ordogfioka,es bizony azokat ugy is kell kezelni!

2011. jún. 9. 20:38
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ugyan ez a helyzet, csak nálam annyi, hogy kis fiu és 7 éves. De ő is nagyon csúnyán beszél velem, simán leköp, és még meg is üt, meg meg csíp. Sajnos itt csak egy apuka van mert a szülők most váltak. És a kisfiun kivül még 3 gyerek van, szóval elég nehéz. A kisfiu azt hiszi neki mindent lehet. 7 évesen szó nélkül fogja magát és elmegy itthonról. 3 hete vagyok itt, az első hét úgy telt, hogy minden szabad időmben sírtam. Én ezelött is bébiszitterkedtem otthon, ott is kicsit neveletlenek voltak a gyerekek, meg van egy nálam 10 évvel fiatalabb hugom is, ő se egy angyal. De azért eddig általában mindenki tisztába volt azzal, hogy ki hány éves... de ez a kis kölök :S nem :S van h elmegy mellettem és csak megüt. nagyon nehéz velük/vele. én is úgy gondolom, hogy ha nem javul a helyzet kb 1 hónap alatt akkor lelépek, mert azért tényleg kiborít nagyon. Bár az az előny, hogy az apuka sokszor megvéd ha látja, de sajnos ő se tudja fegyelmezni.
2011. jún. 10. 08:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!