Kitaszítják a társai. Mit csináljak vele?
Rohadtul elcseszted őt, és még itt kérdezel?
Kend a hajadra a gyereked.
Ne vedd ki az oviból az nem segit semit inkább keresd fel a nevelési tanácsadót mert a suliban ebből gondok lesznek.
Te is fogd erősen a gyereket ha hisztizik, sír egyáltalán ne figyelj rá, ne hagyd őt irányitani ha nem csinálja amit mondasz büntesd meg.
Kedves ekeke!
Neked tuti nincs gyereked.....
Szerintem esténként ne azt hangsúlyozd, hogy hogyan ne csinálja, hanem azt meséld el neki, hogy hogyan csinálja.
Játsszatok szerepjátékokat, bábokkal akármivel, amiben olyan mintákat lát, amit ő is tud követni.
Persze a szerepjátékban az legyen a pozitív hős, aki e szerint viselkedik.
És amit már előttem is írtak, ne ő legyen az irányító. Legyenek határok és azokat tartassátok be. Ha egyszer engeditek mászor nem, akkor összezavarodik és megpróbál kijátszani.
Két három napot szánj rá, vagy akár egy hétbe is belekerülhet, de szerintem még most 6 évesen fogd meg. Neki is könnyebb lesz az élete később.
Van, csak még bent.
A többi szomszéd gyereket meg érdemes lenne megkérdezni, miért rohamozzák meg a kocsim, mikor jövök haza... Talán mert emberszámba veszem őket, felelős emberként bánok velük, nem fogadom el a hisztijüket, kiabálásukat, de mindig kíváncsi vagyok a bánatukra. Meg ellököm őket, ha már a lábukra kell állni valamiben.
Csak találgatok, de lehet az a baj, hogy amikor még kisebb volt, valamiben kudarc érte, azóta, nem tudja elviselni ezt. Játszatok társasjátékot, versenyeket olyat, ahol nem nagy a tét, de Ti nyertek és nem a pici. Ezt fokozatosan kell kiépíteni és veled szemben a bizalmat is. Kölcsönösen kell, hogy megbízzatok egymásban és a kicsinek pedig, hogy tisztelhessen valakit.
Kell neki egy példakép, hogy azt mondhassa "Bárcsak olyan ember lennék, mint Anya!"
Ne lássa rajtad, hogy bizonytalan vagy a nevelésével kapcsolatban. Akár milyen fiatalka tudja, hogy hol lehet ezt kijátszani. Úgy érezheti, hogyha neki nincsenek szabályok, kötelezettségei, akkor neki kell irányítani Téged, mert szerinte Te bizonytalan vagy a dologban. Ezzel felesleges feszültség lesz benne, mert egyértelműen ő nem tud téged mindig irányítani,hiszen el kell menned dolgozni amikor Ő ezt nem akarja.
Az iskolában az első év nagyon meghatározza a tanuláshoz való hozzáállást és az emberekkel való kapcsolatot és bizalmat.
Foglalkozz vele egyre többet, de ha azt mondod "Nem!" akkor az tényleg nem legyen és ne legyek ez alól kibúvó.
HATÁROZOTTSÁGOT és MAGABIZTOSSÁGOT sugározz magadból és persze következetesség!
Sok sikert, ne hagyjátok, hogy elrontsa az életét!
Köszönöm mindenkinek, a normális hozzáállást, tanácsokat.
ekeke: Neked csak azt tudom írni, hogy ha a szomszéd gyerekek ugrándoznak körülötted, az nem jelent semmit! nem könnyű a gyereknevelés, majd rájössz. addig is, ne adj olyanba tanácsot, amiről fogalmad sincs....
találj ki valami egyfajta büntetést, rosszalkodás/szófogadatlanság esetére, és utána MINDIG, konzekvensen tartsd magad ahhoz. És amint lehet, történjen meg a büntetés, mert utólag már hiába példálózik az ember, hamar elfelejtik a történteket.
Van valami sport, amit esetleg szeret? Sokat segítene az önuralom fejlesztésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!