Kitaszítják a társai. Mit csináljak vele?
Erőszak nem kell, de büntetés igen. Semmiképpen nem jó,hogy tojik az anyja fejére egy 6 éves gyerek. Meg kell tanítani,hogy amennyiben nem hallgat rád, büntetést kap, vagy valamilyen megvonást. Ez lehet játék, csavargás, édesség, tv stb! Neki lesz jó, ha még most "megfékezitek", mert a suliban a gyerekek tényleg ki fogják rekeszteni!
Egyébként néha rá lehet húzni a fenekére, ha már nagyon messzire megy. Nem lesz baja tőle!
"Szinte mindennapos probléma az oviban, hogy sír, nyávog, duzzog, hisztizik."
Tán nevelni kéne (nagyobb szigorúsággal)
Írom ezt úgy, hogy nem vagyok híve a gyermekek erőszakkal történő nevelésének.
És az óvónők mit csinálnak? Nekem a fiam beteg lett és elkanászodott, mert nehezen tettük túl magunkat a dolgon meg feldolgozni is nehéz volt. és az oviban is elkezdte, mert az óvó nénik is, szegény kicsi-felkiáltással előtérbe helyezték. És anyukám hallotta, ahogy odaszólt az óvónőnek, hogy csináld, most rögtön. és elbeszélgettem az óvónővel, hogy talán másképp kéne.
És ők akkor félreültették, utoljára kapott enni, nem állhatott be a játékba és két hét alatt, elmúlt az akaratosság, hiszti, fönökösködés. Jó, mi az első pillanatban elkaptuk, nem fajult el ennyire, mint a te lányod, neked már nehezebb lesz.
Úgyhogy szerintem ez a nem nevelés hatása, hogy megteheti, hogy hisztizzen, duzzogjon, fönőkösködjön. Tényleg nézd meg a szuperdadust és kezd el valóban nevelni és kérd erre az óvónőket is.
"Már sokszor a sarokban sincs kedvem beállítani,mert nincs eredménye..." - hehe, igen ezt érzi rajtad, ép ezért folytatja a játszmáit, mert tudja, hogy könnyen föléd kerekedhet.
Mit gondolsz, elég következetes voltál vele születése óta?
Már azon agyaltam kiveszem az oviból erre az utolsó pár hétre...:( - lehet, hogy épp ezt akarja elérni, te meg ő otthon, végre kettesben, az undok ovistársak nélkül, csak rá figyelsz, senki másra... ezzel a gondolattal is kifejezed felé, hogy ő az erősebb.
Az nem derült ki, hogy van-e kistesója? Ha igen, akkor a tesó születésének traumáját nehéz neki feldolgoznia.
Van-e napnak olyan periódusa, amikor csak kettesben vagytok és kizárólag rá tudsz figyelni és rá is figyelsz? Lehet, hogy ez kevés neki. Tippelgetek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!