Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól lehet adni ásványvize...

Mikortól lehet adni ásványvizet a gyereknek, olyat amit mi is iszunk? És mikor lehet bubisat? Nem Jana vagy Szentkirályi és társai, mert azt tudom hogy lehet.

Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Mielőtt bejött ez az ásványvíz-mizéria, sima forralt csapvizet ittak a gyerekek. Egyébként attól, hogy egy ásványvízre nincs rá írva, hogy kicsik ihatják (a bébivíz csak egy marketingfogás), még egyáltalán nem biztos, hogy nem ihatják. Nézd meg az ásványi anyag tartalmát, hasonlítsd össze a Janáéval vagy a Szentkirályival, abból kiderül, hogy kaphat-e belőle a baba. Általában a magas ásványi tartalmat nem ajánlják kisbabáknak, de az kevés ásványvízfajtánál áll fenn.
2011. jún. 8. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Abból, hogy 1 éves koráig ajánlják forralni a csapvizet, utána meg lehet simán adni, én azt gondolom, hogy 1 éve kora után már lehet adni bármilyen ásványvizet. Sőt, van aki már előbb is adja. :) A bubis meg általában nem tetszik a gyerekeknek, az én fiam 2,5 éves kora óta iszik bubis ásványvizet, mivel amit én iszok, azt neki mindenképpen meg kell kóstolnia... :D Előtte mindig elmondtam neki, hogy szúrós, aztán meg csak fintorgott, de kb. 2,5 éves korától már egyre többet iszik belőle. Azért direktbe csak neki nem adok még szénsavasat.
2011. jún. 8. 13:36
 3/5 A kérdező kommentje:
15hónapos a kislányom,és forralt csapvizet kap. De egyre sűrűbben kéri tőlünk a bubis vize. Mikor először megkóstolta,vágta a pofákat,de nagyon bejött neki. Mindég fintorog hogy milyen erős,olyan kis cuki,hogy megzabálnám.
2011. jún. 8. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első amit ír, az tényleg úgy van, bár igazából azt kell nézni, hogy a natrium tartalma kicsi legyen. A másik, hogy kimondottan jó, ha váltogatod az ásványvizeket és nem csak a babákra igaz, mert minden víznek más az összetétele, egyik az egyik ásványban gazdagabb, másik a másikban és ha sokáig csak ugyanazt iszod, akkor a szervezeted egyik ásványi anyaggal telítődhet, míg a másikból hiány alakul ki.
2011. jún. 8. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem már adhatod, de váltogasd a márkákat. Az én lányom is szereti a bubisat.

Egyszer tettem föl kérdét a bubis vízzel kapcsolatba, hááát, leszedték rólam a keresztvizet, hogy tönkremegy a foga, stb...

Semmi baja, remélem így is marad.

2011. jún. 8. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!